Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Управляващите отдавн...
Управляващите отдавна заплашват живота на българите, а вече и на цели градове и региони...!!!

Управляващите отдавна заплашват живота на българите, а вече и на цели градове и региони...!!!Доц. Миладин Стоянов - експерт, еколог

Информационен сайт „ДНЕС“


 

Безотговорната политика на ГЕРБ минава граници! Управляващите отдавна заплашват и здравето и живота на българите, а вече и на цели градове и региони...!!! Със социалната си и икономическа политика, с политиката си в здравеопазването, с "битката" си срещу престъпноста, с решенията си за демографския проблем, с грижата си за младите и старите... С всичките си политики, действия и бездействия...!

 

Враца е заплашена от експлозия, която би могла да разсипе целия град! Заплашена е и от екокатастрофа, която ще засегне целия регион, а пораженията ще са и в по-големи, в национални и наднационални мащаби!

 

ГЕРБ управлява страната от 2009 година! 10 години лъжи за регионално развитие и просперитет на Северозападна България! Години, през които незаменимата Лиляна Павлова, в качеството си на ресорен министър (която впрочем отива да отговаря за регионалното развитие в ЕС) се прави, че работи за Северозапада!

 

За 10 години Северозападния регион продължава да бъде най-бедния в целия ЕС! Той е и най-изостаналият регион, с най-голямата бедност и смъртност. Северозападна България е и регионът с най-смъртоносни пътища в Европа, с най–застаряващо население и с най-голяма безработица… Катастрофа, която управляващата ГЕРБ, все на други прехвърля!!!

 

Безотговорната политика на ГЕРБ не само в регионалното развитие, а и в социалната сфера, в здравеопазването, в образованието, финансите, както и алчността на производните им депутати, министри и целия управленски клир от години заплашват живота на българите, а явно вече и на цели градове и региони!!!

 

На територията на бившия завод „Химко” във Враца се съхраняват 110 тона серовъглерод. Химичното вещество е разположено в резервоари, потопени във водни басейни. Химикалът е замърсен с масло и вече не може да бъде използван!?

 

Вместо да бъде унищожен се съхранява от години… Всяка година трябва да се прави профилактика на резервоарите. Повече от 15 години това не се случва, съобщи бТВ.

 

Инспектори от Регионалната инспекция по околна среда сигнализират (РИОСВ), че се усеща мирис на серовъглерод, което означава, че някои от резервоарите са спукани. За да им бъде направена проверка обаче, те трябва да бъдат извадени от водните басейни. А това е изключително опасно. При взаимодействие на серовъглерода и въздуха може да се получи експлозия, която да удари цяла Враца.

 

„Има реална опасност за града. Може да се спука резервоарът и серовъглеродът да отиде в подпочвените води, да стане екокатастрофа. Ако се запали ще има обгазяване. А хората, които са наблизко… ще загинат”, за това алармира Георги Караиванов от РИОСВ-Враца.

 

Няколко пъти заедно с колегите си той изработва предписания, които фирмата трябва да изпълни в най-кратки срокове, за да обезопаси мястото. Това така и не се случва.

 

Фирмата, която стопанисва серовъглерода е „Камибо” ООД. Тя е собственост не на кой да е, а на депутата от ГЕРБ Станислав Попов, още от 2016 г. Когато Попов я купува, тя е притежание на българско физическо лице и офшорна компания.

 

Хората във Враца дори не подозират, не знаят, че все още има серовъглерод в завода...!

 

„Този серовъглерод не трябва да бъде в града. Той е много близо до населеното място, което лично за мен е притеснително. Химическият завод там не работи и няма необходимост от използването на това химично вещество. Не виждам каква работа има тук”, коментира кметът Каменов, чак днес. А къде беше досега г-н Кмете? Или и ти ловко прикриваше умело съпартиеца си…?

 

Това отговорна позиция ли е? Категорично НЕ!

 

Празните приказки и пословичната алчност на властимащите не само във Враца, но и в цялата страна, могат да доведат до изключително тежки трагедии! Обръчите от фирми, действията и бездействията и на властта, и на институциите, добиват грандиозни, заплашителни размери!

 

Както казва народът - АЛЧНОСТТА НОСИ СМЪРТ! А безотговорността на управляващите е безгранична!!! Очевидно и ясно е, трябва да спрем! Другото е геноцид! И спрямо хората, и спрямо държавата.

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Във времето на ГЕРБ - Българите юнаци станаха просто бедни българи (ОБНОВЕНО)

Мизерия! >> Северозападът - сред районите с най-голяма безработица в ЕС

Държавата е абдикирала! Надеждата е в младите хора! >> Учениците, които решиха да дарят любов и храна на самотни хора в Северна България

Нищо ново и нищо не се променя! >> Северозападният район е най-слабо развитият в целия ЕС

Тъжно! >> България има 164 населени места без население

Бедността променя дори гените ни

 

  Ð ÐµÐ·ÑƒÐ»Ñ‚ат с изображение за северозападния регион най бедния в ЕС

Свързано изображение

 Ð ÐµÐ·ÑƒÐ»Ñ‚ат с изображение за Безотговорната геноцидна политика на ГЕРБ

 

 99724