Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Управляващите са про...
Управляващите са пропуснали основния урок на историята. Дано гласоподавателите са научили своя!

Управляващите са пропуснали основния урок на историята. Дано гласоподавателите са научили своя!Според досегашните правила, приети по предложение на ГЕРБ, ако в годината, в която има и избори, и референдум, те се провеждат 2 в 1.

Само преди една година сегашните управляващи дълго ни убеждаваха, че всеки референдум трябва да бъде провеждан с най-близките избори. Основният мотив на вносителите от ГЕРБ тогава беше да не се хвърлят на вятъра 50 милиона лева, а другият - да има по-висока избирателна активност.

Днес същите тези господа започват да ни убеждават, че законът трябва да се промени и това изискване за едновременно провеждане на избори и референдум трябва да отпадне.

Какво се промени за една година?

Държавата ли стана по-богата, че да може да си позволи без проблем харченето на пари за отделни избори и референдуми?

Народът ли стана по-активен гласоподавател?

Какво, в крайна сметка, налага само година след предишните промени да се правят нови, отменящи старите, направени пак от ГЕРБ?! Какви ще бъдат сега мотивите...?

Явно скритата АНТИНАРОДНА цел е референдумът да се проведе отделно по-рано през годината в отпускарския сезон, за да има по-ниска избирателна активност и той да се провали.

Днешните управляващи очевидно са пропуснали основния урок на историята, а той е, че който върви срещу народа си, рано или късно губи доверие и пада от власт. И колкото по-нагло е управлявал, толкова по-силно и болезнено е сгромолясването му. А няма по-голяма политическа наглост от това да променяш непрекъснато правилата според случая и собствената си политическа изгода.

Дано, обаче, народът си е научил урока и даде гласа си на референдума, независимо от това кога ще се проведе, съобразно поредното конюнктурно решение на ГЕРБ.

Този път не трябва да си позволяваме лукса да отидем за гъби, а да докажем, че лимитът на търпението ни привършва!

 


16242