Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Урсула фон дер Лайен...
Урсула фон дер Лайен предлага да се въведе минимална заплата в страните от ЕС

Урсула фон дер Лайен предлага да се въведе минимална заплата в страните от ЕСПредседателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен заяви, че нейният отдел предлага да се въведе минимална заплата в страните от ЕС. Фон дер Лайен каза, че много хора в Европа днес нямат достатъчно средства за препитание.

 

Освен това фон дер Лайен, изказвайки се на сесия на Европейския парламент, предложи създаването на Европейски здравен съюз, който ще формира обща медицинска система за държавите от ЕС.

 

Фон дер Лайен призова страните-членки да създадат единен здравен съюз и агенция за биомедицински изследвания.


"Пандемията Covid-19 продължава да предизвиква хаос в Европа, заплашвайки с огромна здравна и икономическа криза континента през зимата. Предизвикателствата пред Европа и пред Европейския съюз са огромни. ЕС среща враждебни участници и чуждестранни политически предизвикателства от придобилите смелост Китай и Русия за кризите в Източното Средиземноморие и в Беларус“, заяви тя.

Председателката на ЕК подчерта, че Европа трябва да продължи да защитава човешкия живот, това особено важи в разгара на пандемия.


"Трябва да се изправим срещу тази пандемия, през последните 6 месеца нашите здравни системи и медици направиха чудеса, Европа направи заедно повече, отколкото някога досега", уточни Фон дер Лайен и обяви, че следващата година свиква световна здравна конферениция в Италия.

 

 

Източник: https://frognews.bg/

 

 

 

 

 


136794