Гражданско Движение ''ДНЕС''

Новини от „ДНЕС“

Начало / Актуално - Новини от „ДНЕС“ / В чичо Томовата къща...
В чичо Томовата къща свети и гърми!

В чичо Томовата къща свети и гърми!Мнение на Вълкана Тотева, гр. Ихтиман

 

Представяте ли си как на едно място могат да съжителстват змия и таралеж. Няма ли змията да ухапе таралежа, или пък таралежът да убоде змията? Така или иначе, напрежението между тази двойка ще е взривоопасно. С удоволствие бих наблюдавал подобна житейска ситуация, но освен по Нешънъл Джиографик, едва ли другаде съществува подобно зрелище.

Но ето тези дни коментар във „Фейсбук“ смразява кръвта ми. Почти като зрелище. Под носа ни. В България. И то в къщата на един вицепремиер. Там съжителстват питонът-чичо Томи Дончев и таралежът Светлана (така я наричали, защото светела била с ум). Живели те в мир и любов, брак имали. Докато на Светла не й светнало и остри като бодли думи се заковали на стената на „Фейсбук“ профила и:

"Морковите за циганите са на свършване, време е за тоягата!"

Ето така, по европейски, подкрепя Светлана Дончева своя съпруг-баш европеецът Томислав Дончев. Добре го е казала Дончовица, лустросано, европеидно. Ако беше написала „Циганите на сапун“, питонът Томи за миг би я глътнал цяла. Обаче не. Допълнителните разяснения на Светлана Дончева във „Фейсбук“ гласят: "Морковът и тоягата" било метафора, която се използва в политиката, икономиката и бизнеса и изразявала процес на стимулиране и наказание в зависимост дали спазваш дадени правила или не.

Много интелигентно! (казах Ви-Светлана свети с ум)

Предлагам Светлето за вътрешен министър. Валентин Радев и без това не може да вдигне заплатите на полицаите, а и от ден на ден все повече се оплита в обяснения и лъжи, а престъпността от всякъде плющи. Особено циганската. Тя - Дончева ще реши проблема с ромите. Ще им тупне по една тояга, и ще ги прати в гетата, че чак и отвъд тях.

От друга страна, замислям се, това не е ли поредният сценарий, който има за цел да ни отклони вниманието. За да се прикрие една от грандиозните далавери на властта с Гинка и ЧЕЗ ,както и ред други сделки на Борисов 1,2 и 3. Не е ли това поредният изфабрикуван скандал, който ще прикрие поредния срам на управляващите

Много плоско, ако е така. Но е поредно. И вече закономерно.

Руснаците казват „не верую“.

По нататък на Светла й светнало още едно гениално разсъждение:

„Ако всичко с вас е ОК, защо държавата, ЕС и много американски фондации наливат милиони долари и евро за да се интегрирате и вие все не сте интегрирани или поне много малка част от вас?“, допълва тя. 

Миличка, вода газиш-жадна ходиш. Ами, питай мъжа си. Нали той беше министър по европейските фондове и икономическата политика в кабинета „Борисов 2“, нали сега е баш министър на това, за което пишеш, цял Вицепремиер е по управление на средствата от Европейският съюз. Питай го него вкъщи и под юргана къде отиват, къде са парите от фондовете за интеграцията на циганите? Ако той не ти каже, защото утре може и това да напишеш на стената си, аз ще ти отговоря: Парите, моето момиче, отиват за твоите екскурзии. И за глезотиите на всички първи дами, втори братовчеди и трети съпруги. Отиват в джобовете и за комфорта на циганските барони - приближени до управляващата върхушка.

Случаят не остава незабелязан. И то, не от кого да е, ами от Българския хелзинкски комитет и още няколко сдружения. Те призовават Дончев или да се разграничи от изказването на жена си, или да подаде оставка.

Да зареже ли чичо Томи комисионни и евро пари, защото неговата таралежка я ударил хормонът? Дали пък в правителствената къща на питона и таралежа не става раздор. Дали Дончева не хвърля ръкавица на Дончев. Ще проследим и тази семейно-правителствена сага... Имаме вече подобни случаи в паркетно-политическия ни елит - един президент се разведе, после си взе някой да му чете времето вкъщи.

Интересен е факта, че Дончев мълчи. Може би чака Б.Б. (Бау- Бау) да му нареди какво да говори.

Иначе добре си показа бодлите, Светле, но се свий на кълбо, защото питонът Томи ще те нападне. Той не би допуснал някой да срине имиджа му, па макар да е собственият му таралеж!

И накрая да ви светна: ТОЯГАТА,ТОЯГАТА Е ЗА ВАС!

 

ВИЖТЕ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Съпругата на Томислав Дончев скандализира с антицигански коментар

Деси Банова и Росен Плевнелиев ще си имат бебе през есента

Странният случай ЧЕЗ-България, или защо властта ни мисли за шебеци!

"Сделката“ за ЧЕЗ: Всички пътища водят към… Борисов и стремглавия упадък на властта!

Държава + интегрирани роми = 0%

Швейцарски посланици идват в "Столипиново"

Държавата ще плати 1 млн. лв. за мониторинг на ромската интеграция