Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

В деня на национален траур община – Варна с тумба-лумба веселба , полята с вино. Полицията не реагира, налага се намеса от МВР в столицата!

В деня на национален траур община – Варна с тумба-лумба веселба , полята с вино. Полицията не реагира, налага се намеса от МВР в столицата!“За шеста поредна година Българската асоциaция на сомелиерите и виноценители и Българската асоциация за кулинарна култура в партньорство с Община – Варна, организират „Фестивал вино и храна” – Варна 2018 г. , който ще се проведе в гр. Варна от 13 до 15 април 2018 г. и продължава традициите на изложенията и дегустациите на вина и храни от 30-те години на миналия век в града.”

Горното, като въведение!

Та, на 14 април т.г., в деня обявен от Министерски съвет за ден на национален траур се  провежда въпросния фестивал в сградата на „Оркид Гардънс“ на бул. „8-ми приморски полк“ №115 с вход от към улица „Войнишка”.

Върху паркоместата на сградата са разположени шатри с вина и мезета и поради липсата на паркоместа, колите на гостите са паркирани буквално на улицата. На снимките ясно се вижда и пътния знак – В27!! 

ОБЩИНА ВАРНА

Вчера, в Деня на траур, към 11.00ч. гръмва и силна музика. Граждани се обаждат в 12,05 ч. в Областна дирекция на полицията, като уведомяват ченгетата, че освен, че музиката е силна, тумба-лумбата се случва и в ден обявен за национален траур. Няма никаква реакция от страна на ОД -МВР – Варна.

В 13,04 сигнал към МВР – Варна е отправен отново, но пак не последва никаква реакция.

След като МВР – Варна продължава да си бърка в носа, сигнал е подаден  и на дежурния в Министерство на вътрешните работи в столицата, като варненецът, сигнализирал, се представя и пита дали разговора им се записва, за да е сигурен, че ще бъдат взети мерки.

Дежурният остава много учуден, че колегите му не са реагирали на сигнала за фестивал с ядене пиене и силна музика в деня за национален траур, и действителнослед около 15 минути пристига патрулка, която, забележете!, няма къде да спре заради спрелите срещу знака: „Забранени са престоя и паркирането” коли и музиката най-после спира.

Снимката с преминаващите деца е от около месец и показва как на тази улица няма откъде да се мине. Преди известно време кола паркирала неправилно,  на заден ход, блъска дете.

 

Източник:http://afera.bg/