Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / В гонене на Михаля* ...
В гонене на Михаля* >> СДВР и Пътна полиция в пълна мобилизация за залавянето на избягалите от затвора убийци

В гонене на Михаля* >> СДВР и Пътна полиция в пълна мобилизация за залавянето на избягалите от затвора убийциСДВР и "Пътна полиция" са в пълна мобилизация за залавянето на двамата избягали от Централния софийски затвор - Радослав Колев и Владимир Пелов, които имат присъди за убийства. По думите на директора на СДВР старши комисар Ивайло Иванов служителите на реда извършват разпити и проверки на сигнали денонощно. От "Пътна полиция" уверяват, че засилените мерки за сигурност няма допълнително да забавят натоварения трафик в последния работен ден преди празниците.

На всички изходи на столицата имаме наши полицейски патрулни автомобили, които първо ще регулират движението, тъй като трафикът ще е доста сериозен след 14 часа в днешния ден и същевременно ще проверяват и за съмнителни лица, напускащи столицата. Колегите са наясно, имат информация за избягалите, имат снимков материал и при един кратък преглед на автомобила и могат да забележат дали има съмнителни лица, или не, каза началникът на отдел "Пътна полиция" към СДВР комисар Тенчо Тенев, цитиран от БНТ.

Казвате - какво се случва ако са напуснали територията на страната? Те са обявени за международно издирване, имат европейска заповед за арест, издирват се от Интерпол. Всички наши съседи тука на континента са членове и те изпълняват тези заповеди, така че уведомени са всички партньорски служби. Така че даже и да предположим, че съществува такава вероятност - да са напуснали, те не са в безопасност, заяви старши комисар Ивайло Иванов, директор на СДВР.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://www.novini.bg/


58555