Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

В най-бедната и най-корумпирана държава – голям Празник на Доброто!

В най-бедната и най-корумпирана държава – голям Празник на Доброто!В Зала 1, дето се правят гербаджийските конгреси и дето пее Лилито.
Предават по БНТ – голяяяямо тържество, ти казвам!
Най-прокопсалите и най-умните жени – Марийка Ниделчева от с. Хаджидимово, Цветка Караянчевата от с. Болярово и вицето на пенсионера Радев от “Дондуков” 2 Илиянка Йотова, нея не я знам откъде е.
Първо държа тъпа реч Марийка. Тя, както винаги, говори дълго и напоително, и нищо не каза, само щампи, клишета и самохвалства.
Каза, както винаги го казва, че “светът бил пълен с предизвикателства”, що тъй бе, мамата му? (А, аз много се съмнявам, дали Марчето знае какво е това нещо предизвизвикателството), позова се на кого?, на Екзюпрери, естествено, но не на текст от знаменитата му книга за Малкия принц, а на… посвещението ѝ на някого, не разбрах с каква цел.
После последва словесен хаос от иновации, младите хора, технологии, развитие, цифри, интернет etc.
Каза и за НЕЙНАТА голяма лична инициатива за Безопасен интернет (прозвуча ми като безопасен секс), и трябвало много обучения и да слушаме Баце, щото бил най-умния във Вселената, да живей!
После говори др. Караянчева, нищо не каза за град Пекин, и не цитира Екзюпери, не знам що, може да е забравила, но описа самия Празник – бил празник на християнското семейство, празник на доброто и празник на децата (аз знам за Първи юни, че е такъв празник, ама нейсе). После постулира, че “детето е необятна вселена”.
След това уведоми всички, че “децата са като птици”, фъркат, децата на България се нуждаели от подкрепа, и трябвало всички заЕно, така каза, да ги пазимЕ като зЀница (думата е зенѝца).
Накрая призова Господ Бог я по-добре той да ги пази, за по-сигурно.
Накрая се появи и най-тежката (като кила, Ей, ама много се напълнява във властта ей!) дама Илиянка Йотова. Първо каза че била “съпричастна”. Към Доброто. Всички били съпричастни, щото били тук в зала 1 на НДК “Людмила Живкова”

акад. Петър Иванов

 

 

Източник: https://svobodnoslovo.eu/

 


117513