Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / В Румъния понижават ...
В Румъния понижават цените, а у нас властта Борисова ни убива с тока, водата, парното...!

В Румъния понижават цените, а у нас властта Борисова ни убива с тока, водата, парното...!Мнение на Владилена Варимезова – счетоводител, гр. Плевен

 

Нови цени на газ, ток и парно бяха приети след закрито заседание на Комисията за енергийно и водно регулиране.

Средното увеличение на цената на електроенергията е с 2%, на топлинната енергия с малко над 7%, а на природния газ - с 10,81%.

Чувствате ли се шамаросани от КЕВР, от монополистите, от властта?

Пийте една студена вода и започнете да правите сметки, как ще си плащате сметките и дълговете към държавата. Впрочем и водата поскъпна драстично в началото на годината. Так че... най-добре да минем на въздух. За него поне засега не ни искат такса. Засега!

 

Грубо, за година сборът от повишенията „на час по лъжичка” е близо 30 процента! Нещата за обикновения български гражданин отдавна вече минават в графа „НЕПОНОСИМО“!

Трагична участ за милиони потребителите на услугите на монополите. Лека полека, по няколко процента на годината увеличение, та хоп в бездната. С височайшото съдействие на властта. И след задружните усилия на сини, червени, кафяви и жълти партии.

Бъдете сигурни, че наесен ще има поредна порция шамаросване. 30% по-скъпо парно непосредствено преди зимния сезон прогнозират експерти.

Смелост и кураж!

За всички 1 500 000 българи, които живеят под прага на бедност.

За всичките 400 000, които живуркат с по-малко от минималната заплата.

За всичките близо 4 000 000 наши сънародници, които свързват двата края с доход под средната заплата.

Ще теглят чертата милионите бедни българи и ще установят, че трябва да си теглят и ножа. Просто защото държавата-мащеха не им оставя левчета за живот.

И в момента, в който в съседна „бедна“ Румъния намалиха цената на тока, Бойко Борисов, Валери Симеонов, Волен Сидеров & сие погазиха закона и се изправиха срещу народа си. За сетен път !

Машата на управниците – КЕВР изпълниха поредната политическа поръчка. "Коригираха" цените на парното и тока. Еднопосочно – нагоре. Уж сме в ЕС, уж премиерът ни е европейски лидер и радетел за един по-добър и мирен свят. Уж сме длъжни да изповядваме ценностите на богатите държави на Стария континент.

Да ама НЕ!

Тук в нашата си кочинка може да става всичко. Например – да не се отчита, когато цената на синьото гориво на световните пазари пада надолу. Само за справка – намалението на цената на природния газ за четвъртото тримесечие на 2017 г. от 7,29% не бе отразено в цените на парното и тока.

Кой ти мисли за цени, когато България ври и кипи от европредседателски събития. И през ум не му минава на Борисов да спазва закона и да даде право на гражданите да обжалват решения, които касаят бюджета на техните домакинства. Къде ти от ГЕРБ ще ти мислят за справедливост и за реалната и тъжна картинка на живот по градове и села.

Обраслата с привилегии политическо-административна вихрушка се е заела да ни докара топлинен ценови удар посред лято и да ни смрази шоково преди да падне снегът.

Безгранична циничност.

Според шефа на КЕВР Иван Иванов само 15 процента от българите ползвали топла вода и топлоенергия. Вероятно всички останали българи се греем на дърва и въглища и се къпем с дъждовна вода. Наглец!

Да вземем по един прожектор и да осветим вече лицата на сградите на властта по жълтите павета. Да осветим лицата на властващите изверги, които мразят и унищожават народа си. И бавно, но сигурно ни убиват. Да вземат да си идат по родните места и да видят как и с какво живеят тези дето са ги избрали. Да видят как отнемат достойнството на хората!

А най-добре е да вземат да се махат! От живота, от държавата ни!

„Убиват ни с тока, водата, парното“, изкрещяхме всички българи, които през следващата година ще бъдем вече по-малко от 7 милиона.

Време е монополистът и властта да бъдат обуздани. И спрени! Джобът ни може да е бездънен, но не и търпението! То свърши.

 

ВИЖТЕ ОЩЕ:

Скандално* >> Газ, ток, парно – скачат. Доходите растат с 9%, разходите с 11! Логика?

Червените се правят на ядосани* >> Нинова: КЕВР не е зависим от закона, зависим е от интереси

Мая Манолова дава на прокурор цената на тока и парното

 


68386