Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / В Русия обещават да ...
В Русия обещават да не вдигат цената на водката през тази година

В Русия обещават да не вдигат цената на водката през тази годинаПравителството на Руската федерация не планира да повишава минималната цена на дребно на водката, съобщи в интервю за "Российская газета" вицепремиерът Александър Хлопонин, предаде БГНЕС.

"Засега не планираме да увеличаваме минималната цена на дребно, през тази година пред нас не стои такава задача. През 2018 тя няма да бъде повишена", казва Хлопонин.

 

Съвсем скоро в руската водка може да има монети и подкови

Съвсем скоро в руската водка може да има монети и подкови

Руската служба за стандартизация Росстандарт подготвя изменения в държавните стандарти за водката, които ще позволят на производителите...  Прочети повече

 

Той уточнява, че се чуват предложения да се привърже минималната цена на водката към инфлацията, за да компенсира на производителите свързаните с този процес загуби. Предлага се и при формирането на тази цена да се тръгне от жизненото равнище.

Според министъра се работи с руското министерство на финансите, за да не се допусне да се използва цената на водката за изтласкване от пазара на определени производители. "За съжаление този механизъм се използва за недобросъвестна конкуренция. Искаме да извадим даден производител на някакъв алкохол - и се започва: давайте да му вдигнем минималната цена на дребно и по този начин веднага да изчезне тази категория производители", пояснява Хлопонин.

По-рано се съобщаваше, че минималната цена за 0,5 литра водка в Русия ще бъде 205 рубли (2,87 евро). Според Министерството на финансите изясняват, че "няма причини за вдигане на минималните цени на дребно", тъй като това е свързано с увеличение на акциза, а акцизът на твърдия алкохол в Русия е замразен за още две години.

 

Американски щат не се осмели да забрани вноса на руска водка

Американски щат не се осмели да забрани вноса на руска водка

Членовете на законодателното събрание на американския щат Ню Хампшир блокираха предложението за забрана на продажбата на руска водка, с...  Прочети повече 

 

Източник: https://www.actualno.com/