Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / В РВД е като при маф...
В РВД е като при мафията, излиза се само с краката напред

В РВД е като при мафията, излиза се само с краката напредСкандалната покупка на жилище от втория в ГЕРБ Цветан Цветанов стигна до любимата на властимащите държавна фирма Ръководство „Въздушно движение“, наричана за кратко РВД. Купувачът на двата стари апартамента на Цветанов се оказа бившият функционер на ГЕРБ и настоящ служител в РВД Симеон Велков. Казват, че във фирмата и чистачките ги назначават с протекция от най-високо място. А оттам се излиза само с краката напред.

РВД е мястото, където се срещат роднините на най-влиятелните хора в политиката. Там няма разделение на ГЕРБ, БСП и ДПС. Всички са равни и дори приятели.  Една от „златните калинки“ е дъщерята на любимия на Цветанов изпълнител и личен приятел Веселин Маринов, възпял невижданата храброст на полицейския служител. По информация на Фрог нюз Йоанна Веселинова Маринова-Сиракова е назначена в правния отдел на РВД със скромна начална заплата от 3 бона.

 

Другият богопомазан човек в РВД е съпругът на майката на нацията Цецка Цачева-Румен Данговски. Преди жена му до поеме по пътя на политическия възход, Дранговски е проектирал гробищни и църковни паркове в Плевен. За малко е топлел място в „Булгартабак“. Тютюневият гигант влезе в доклада на турските служби като основен контрабандист на цигари, с чиито средства се финансира тероризма. Благоверният на Цачева, който по професия е инженер-архитект,много бързо бе пренасочен към сектор „Инвеститорски контрол”, отдел „Управление на собствеността” към дирекция „Управление на собствеността и обществените поръчки” в РВД. Вътрешни източници споделят, че заплатата на Данговски е стартирала от "ниското" ниво 4,500 лв, плюс премии, които понякога достигат десетки хиляди лева. Това прави приблизителен доход от 7-8 хилядарки месечно. Да е жив и здрав да си ги харчи.

 

В книгата за заплати подписи е слагал и съпругът на бившата шефка на СГС Владимира Янева- Илия Манолев. Обществена тайна е, че семейството бе едно от близките до сърцето на Цветан Цветанов. Не е ясно дали приятелството им се е разсъхнало сред скандала „Червеи“, в който попадна Владимира Янева. Казват, че Илия Манолев се разписвал за скромните 12 000 лв месечно. Той е завършил ВИФ "Георги Димитров" и има диплома за учител по физическо. Такава диплома има и самият Цветанов.


Назначение на ГЕРБ е и Веселина Карамилева-Тодорова. Тя е от Добрич, където е била общински съветник от ГЕРБ. Нейният съпруг по "случайност" е бившият зам.-директор на НАП Тодор Тодоров. Бившата секретарка на Цветан Цветанов - Десислава Замфирова също попада в управителния съвет в РВД. Ева Колева – специалист в сектор „Протокол”, отдел „Административно обслужване” пък идва от безмитния магазин на летището. Мъжът й е бил шофьор в МВР и е карал Цветанов, когато бе министър.

 

В РВД работи и жената на математика и политически анализатор Михаил Константинов. От известно време прави силно впечатление, че той не само е често канен гост по студията, но прогнозите му са изцяло в полза на ГЕРБ.


Не липсват и хора на ДПС. Фрапиращ е случаят със Станимира Григорова, назначена за шеф на Дирекция „Информационни системи и информационна сигурност“. Назначението й става по време на бившия генерален директор Цветан Дилов, който, според депутати, е много близък с Юджел Атилла, който пък бе зам.-министър на транспорта от квотата на ДПС. Григорова била известна с топлите си връзки с шефове на ДПС. Преди да се появи в РВД, пак с помощта на хора от движението тя е поработила в „Алфабанк“ и М-Тел.

 

Истински десант на "калинки" има в РВД по време на тройната коалиция. Тогава в предприятието попада съпругът на прес директора на Сергей Станишев Таня Джаджева - Антон Джаджев. Той заема много висока длъжност. На сладка работа е назначена и дъщерята на един от "евъргрийните" в БСП Димитър Дъбов. Синът на бившия транспортен министър Стамен Стаменов също е сред служителите.


Припомняме ви, че преди година бившият ръководител на полети Радослав Ганев, който е работил 13 години в “Ръководство въздушно движение”, изпрати писмо до премиера Пламен Орешарски. В него той описва 47 случая на назначения с политически протекции в РВД. Писмото бе адресирано и до президента Росен Плевнелиев, но не последва никаква реакция. Ганев обяви, че заплатите в РВД започват от 3000-4000 лв. на месец и това е причината работата там да е изключително желана. Държавното РВД от години носи славата на “санаториум”, където отиват си отдъхват протежета на политици и хора от властта. Редовите служители вътрешно негодуват срещу "спускането на парашутисти". Гневят се, че трябва да им изкарват заплатите.


В РВД са като при мафията. Има омерта за всички парашутисти-на кого са хора, къде са работили, какво са завършили. Изобщо пък не се пита какво и колко могат. И баба на село вече знае, че държавната фирма се е превърнала в знаков символ за личното облагодетелстване на хората от властта.

 

Екип на Фрог нюз

 

Източник: https://frognews.bg/93519