Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / В Силистра само пет ...
В Силистра само пет от 25 партии и коалиции в надпреварата за парламента декларираха готовност за толерантна кампания

В Силистра само пет от 25 партии и коалиции в надпреварата за парламента декларираха готовност за толерантна кампанияПредставители на пет партии и коалиции с кандидати за народни представители от 20 МИР – Силистра подписаха Споразумение за политическа почтеност и толерантност.

 

Гражданско движение „ДНЕС”, по традиция от 2009 г., кани в началото на предизборни кампании всички партии, участващи в избори, да приемат принципите, залегнали в Споразумението, по силата на което приемат да водят предизборната кампания почтено, толерантно и открито; да уважават правата на българските граждани; да не уронват авторитета на опонентите си; да участват в предизборната кампания, като поемат ясни ангажименти и дават изпълними обещания; да се ангажират, че ще работят за развитието и просперитета на страната и нейните граждани.

 

От името на „Атака” споразумението подписа Димчо Кьосев – областен координатор на „Атака”; за НДСВ споразумението подписа Петко Добрев - водач на листата в 20 МИР и зам.-председател на НДСВ; за коалиция "БСП - лява България" – Вяра Емилова – кандидат за народен представител от 20 МИР и председател на областния съвет на БСП; за коалиция АБВ споразумението подписа Ростислав Павлов – водач на листата в 20 МИР; за коалиция "България без цензура" - Марина Петрова – упълномощен представител.

 

Доброволците на „ДНЕС” - Силистра изразиха надежда, че политиците, подписали Споразумението, ще спазят принципите, залегнали в него. По време на предизборната кампания и в изборния ден Движението ще следи дали участниците в предизборната кампания и кандидатите за народни представители спазват Споразумението, давайки ясен знак пред гражданите, че са осъзнали вредите, които оказва ползването на непочтени и незаконни практики в предизборната борба. Ще се приемат сигнали за нередности в гражданската ни приемна на ул. “Генерал Скобелев“ № 17, офис 1 и на тел. 0877693723. При констатирани нарушения „ДНЕС” – Силистра  ще информира РИК и медиите.

 

 

13.09.2014


663