Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / В услуга на ГЕРБ >> ...
В услуга на ГЕРБ >> Вместо пред парламента - на Бузлуджа Нинова пръска милиони за скара-бира и кух митинг...., за да „клати“ уж властта?!

В услуга на ГЕРБ >> Вместо пред парламента - на Бузлуджа Нинова пръска милиони за скара-бира и кух митинг...., за да „клати“ уж властта?!Съборът ще отбележи 128 години организирано социалистическо движение в България.

 

Днес социалисти от цялата страна се събират в местността Историческа поляна под връх Бузлуджа, за да присъстват на традиционния събор на левицата, който ще отбележи 128 години организирано социалистическо движение в България.

 

В 10.45 часа, ще бъде дадено началото на първата художествена част от програмата с изпълнителите ''Щурчета'' и духов оркестър „Виво Монтана“.

 

Преди това, в 10:30 часа, ще бъдат поднесени венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-севлиевския отряд.

 

В 11.30 часа, на сцената на Историческата поляна, председателят на НС на БСП Корнелия Нинова ще произнесе слово.

"Ще видите на историческата  поляна дали вътре в партията има противоречия или това са спорове на  върха, които не разделят партията в пътя, който върви, в идеите. Вчера приехме платформата си за местните избори . Първата партия сме, която обявява платформата си - това е, което ни събира. Другото са личностни спорове на върха", каза снощи  Нинова пред Панорама по БНТ.

"Преди избори сме, партията е мобилизирана, енергична. Вече имаме и номинации за кандидати за кметове, листи за общински съветници, в над 40 общини са приключили номинациите,  готови сме за изборите наесен", посочи тя.
 

Художествената част след нейното слово ще продължи в 12:30 часа с концерт на Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл.

 

В 13:30 часа, на поляната над хижа „Малка Бузлуджа”, ще се проведе младежка дискусия „Оставам в Българя! Променям своята община!”, в която ще участва и председателят на левицата Корнелия Нинова.

 

В 14.00 часа, на Историческата поляна, ще се проведат срещи на членове на ИБ на НС на БСП и народни представители с участници в Националния събор от общините и областите.

 

Отбелязването на традиционния събор на левицата започна вчера с редица мероприятия. В Габрово на Национално съвещание бе приета платформата на левицата за местните избори. След това бяха поднесени цветя пред паметната плоча на Бузлуджанския конгрес в града. Лидерът на БСП Корнелия Нинова поведе и традиционното колоездачно изкачване от Габрово до Шипка за Купа "Бузлуджа 2019". Победителите бяха наградени на връх Шипка, където бяха поднесени венци и цветя в чест на боевете при Шипка по време на Руско-турската война.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: http://epicenter.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Едни на катери, други на колела >> Нинова кани на колоездачното състезание за купа "Бузлуджа 2019"

Корнелия Нинова се проваля с гръм и трясък след скандалите и чистката - социалисти бойкотират червеното сборище на Бузлуджа

Еволюция! >> Американска фондация дава 185 000 долара за "чинията" на Бузлуджа

 

 

 

 


107995