Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Валери Симеонов като...
Валери Симеонов като новия министър-председател! >> Коалицията реши да премахне палатките

Валери Симеонов като новия министър-председател! >> Коалицията реши да премахне палаткитеИ Томислав Дончев не е за оставка, притиснали са го в телевизионното студио да говори така, обясни лидерът на НФСБ 

Среднощното вдигане на блокадите в цялата страна е разпоредено от коалиционния съвет, а не от полицията. Това стана ясно от изявление на лидера на НФСБ Валери Симеонов по Нова телевизия. Той обаче не призна кой в коалицията е поел инициативата. "Не мога да отговоря кой предложи премахването на палатките. На коалиционния съвет един час обсъждахме въпроса. Стигнахме до извода, че полицията трябва да се намеси. Ако оставим така нещата, то можеше да се стигне до малка гражданска война", каза Симеонов.

„Протестите много сериозно нарушават закона и то вече 30 дни и ограничават правата за свободно придвижване на гражданите в редица градове на България. Няма как изпълнителната власт и коалиционното управление да гледат безразлично това нарушение”, добави той.

„Моята роля след коалиционния съвет беше да бъда вестоносецът на лошите новини. Оповестих решенията на коалиционния съвет след дълги разговори, продължили 4 часа. Агресията винаги се насочва към вестоносеца“, коментира Симеонов. Той подчерта, че по никакъв начин не е била обсъждана оставката на кабинета „Борисов 3“. 

„Евентуалната оставка на правителството в края на септември не е обсъждана. Това е лично мнение на Томислав Дончев, което той е изразил по Нова тв. Когато го попитахме защо го е казал, той отговори, че е бил притиснат по време на телевизионното предаване“, заяви Валери Симеонов. „Решението ни да останем на власт беше взето единодушно, включително и от Томислав Дончев“, добави той.

Симеонов отказа да коментира инцидентите по време на Националната конференция на ГЕРБ, но заяви, че извършителите трябва да си понесат отговорността. По негова информация вече има един задържан, ще бъдат открити и останалите. „Бях свидетел на доста грозна сцена, при която млад мъж се приближи до трибуната и започна да крещи цинизми“, възмути се Симеонов, въпреки че цинизмите всъщност са цитати от записани разговори на Бойко Борисов, които премиерът не е отрекъл да изрича.

Самите записи на Борисов и снимките с пачките в чекмеджето също са били коментирани вчера в съвета. Симеонов поставил въпроса, а премиерът му обяснил, че всичко се проверява и се прави експертиза. Прави впечатление мълчанието на самия премиер, който единствено преди два дни пусна клип от конференцията, в чиято периферия бяха блъскани журналисти и протестиращи граждани.

 

Източник: https://www.segabg.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Готвене на "патриотичен омлет" пред централата на НФСБ: Тя бе замеряна с яйца и домати (ВИДЕО)

Напук на всеобщото недоволство и многохилядни протести, Симеонов позорно обяви >> Правителството остава, премиерът също

Управляващите в спор: Оставка през септември или пълен мандат начело с Борисов132704