Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Варненският съд нама...
Варненският съд намали присъдите на жестоките екзекутори на Нягол Петров

Варненският съд намали присъдите на жестоките екзекутори на Нягол Петров



Варненският окръжен съд осъди на общо 31 г. и 4 м. затвор тримата охранители, които пребиха до смърт 52-годишния Нягол Петров във варненския Гранд мол.

Наказанията на Ангел Николов, Красимир Димитров и Цветан Маринов - съответно 11 г. и 4 м. затвор и по 10 години затвор, бяха намалени, след като тримата се признаха за виновни и поискаха съкратен процес. Това бе вторият път, в който окръжните магистрати гледат делото, след като преди година друг състав на Варненския окръжен съд присъди общо 49 години затвор на Николов, Димитров и Маринов за убийството на Нягол, извършено в съучастие, по хулигански подбуди, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. 

 

Процесът обаче бе върнат на първа инстанция и сега съдът намали наказанията и определи и на тримата да бъдат приспаднати трите години престой в ареста.  Магистратите не удовлетвориха първоначално исканото от Петър Петров - брат на Нягол Петров парично обезщетение в размер на 450 хил. лв. Ангел Николов ще трябва да изплати 50 хил. лв, а Красимир и Цветан по 30 хил. лв. Жестокото убийство бе извършено на 14 март 2015 г. 

Тогава Ангел Николов и Красимир Димитров получили сигнал от охранителната фирма „Джи Ем секюрити“ за клошар, който проси пари от посетителите в мола. Двамата открили човека и го повели към ескалатора, за да го изведат от търговския център. Преди това Нягол бил отведен до залата за видеонаблюдение в изпълнение на устни разпореждания на ръководството на Гранд мола, което забранявало лица с неподходящ външен вид да влизат в търговския център. 

Според обвинението именно в тази зала охранителите започнали посегателствата спрямо жертвата. Побоят над Нягол, който страдал от психично заболяване, без да е агресивен, продължил 15 минути, а някои от издевателствата подсъдимият Николов снимал с мобилния си телефон. 

При всеки опит на жертвата да се изтръгне от охранителите, побоят над него с ритници и юмруци по цялото тяло продължавал със значителна сила и агресия. По запис на охранителните камери, около 12,26 ч. пострадалият все още се намирал в мола, като се олюлявал и бил видимо дезориентиран. Минути след това жена подала сигнал за човек, паднал по гръб пред магазин в търговския център. Пристигналият медицински екип само констатирал смъртта на Нягол.  Тройната съдебномедицинска експертиза, назначена по време на разследването, е преброила близо 57 удара по тялото на убития. 

 

Източник:https://www.blitz.bg/