Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / ВАС отмени забраната...
ВАС отмени забраната на коли в Морската градина на Варна

ВАС отмени забраната на коли в Морската градина на ВарнаАвтомобилният трафик бе спрян преди местните избори от кмета Иван Портних 

Върховният административен съд (ВАС) нареди да се прекратят безусловно действията на кмета на Варна Иван Портних и общинска полиция по ограничаване на автомобилния трафик в Морската градина на Варна. Практически следва да се премахнат знаците, забраняващи движението, както и да се преустанови контрола от страна на униформените служители. В мотивите си ВАС посочва, че липсва административен акт или закон, на които да се основават действията на общинската управа. 

Това е точно така. Ограниченията бяха въведени около месец и половина преди местния вот, успоредно със стартирана процедура по промяна на генералния план за организация на движението.  Процедурата би трябвало да реши принципно проблема с колите, тоест да премахне трафика в парка. Тя обаче не е приключила. Именно висящата процедура е поводът ВАС да се произнесе по този начин.  "Определението е окончателно и не подлежи на обжалване", съобщава още върховната съдебна институция.

 

Източник: https://www.segabg.com/

 

 

 

 

 


118056