Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Вицепрезидентът Марг...
Вицепрезидентът Маргарита Попова се обяви за обединена и единна България. Идеята кореспондира с платформата на Гражданско движение „ДНЕС” – „Единна България”

Вицепрезидентът Маргарита Попова се обяви за обединена и единна България. Идеята кореспондира с платформата на Гражданско движение „ДНЕС” – „Единна България”Идеята за дебата за единението на България вече е апел, казва в интервю пред БГНЕС вицепрезидентът Маргарита Попова. Да се проведе дебат за обединение по наложителните действия за устойчиво развитие на държавата ни, да бъде преодоляно разединението в нацията ни. Това може да стане след като граждански, патриотични и родолюбиви организации приемат харта за единението. Да проведем сериозен национален разговор за обединение по наложителните действия за устойчиво развитие на държавата беше идея, но вече е призив, апел. Защото много време разпиляваме за конфронтации, а ни чака сериозна работа, която изисква единение и съгласие, заявява вицепрезидентът Маргарита Попова.

 

Интервюто на вицепрезидента пред БГНЕС може да прочетете тук.

 

С апела си вицепрезидентът на Република България на практика става първият политик, заставащ зад идеята на Движението за национално единство и спасение  „ДНЕС” – Гражданска доктрина "Единна България" – инициатива, целяща  постигане на национално съгласие по максимален брой приоритетни за България въпроси. Напомняме, че в интернет платформата на „Единна България” може да вземе участие всеки, който има идеи, опит, качества, иска промяна към по-добро и поставя интересите и нуждите на човека в центъра на модела за управление на държавата и обществените отношения.

 

Гражданско движение „ДНЕС” преди старта на Националната инициатива „Единна България” през декември м.г. изпрати покани за присъединяване до всички партии и политически формирования, до граждански и неправителствени организации, синдикати, експерти. Към настоящия момент политиците не припознаха себе си в единението. Подкрепа на Гражданската платформа оказаха синдикатите, националният омбудсман, НПО и експерти. Вицепрезидентът Маргарита Попова е първият политик, който видя дневния ред на гражданите, апелирайки за единение и работа по приоритетните теми на обществото и държавата.


3851