Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Висш дипломат свидет...
Висш дипломат свидетелства срещу Тръмп при първото публично изслушване за импийчмънт

Висш дипломат свидетелства срещу Тръмп при първото публично изслушване за импийчмънтВ Камарата на представителите в Конгреса на САЩ започна първото публично изслушване в разследването за импийчмънт на президента Доналд Тръмп. 

Ключов свидетел в изслушването е действащият американски посланик в Украйна Уилям Тейлър.

Тейлър твърди, че Тръмп е настоявал пред властите в Киев за разкрития, които могат да уязвят демократа Джо Байдън - евентуалния му съперник на следващите президентските избори в САЩ. 

Американският президент е разследван именно за това: дали се е опитал да окаже натиск на Украйна да разследва сина на Джо Байдън Хънтър, който е бил в управителния съвет на украинска компания.

Уилям Тейлър свидетелства днес пред комисията по разузнаване в Камарата на представителите, че негов подчинен му е разказал как е чул на 26 юли разговор на Тръмп с посланика на САЩ в ЕС Гордън Сондланд, ден след телефонния разговор между Тръмп и новоизбрания украински президент Зеленски.

Сондланд заявил, че Тръмп се е интересувал повече за разследването срещу Байдън, отколкото за бъдещето на Украйна.

Тейлър подчерта също така, че за него е неприемлива заплахата да бъде замразена важна военна помощ от САЩ за Украйна като форма на натиск над властите в Киев, за да започнат разследване срещу Хънтър Байдън.

Същевременно от пресслужбата на Белия дом обявиха, че Доналд Тръмп изобщо не следи изслушванията в Конгреса на САЩ, защото имал по-важна работа.

 

Източник: www.offnews.bg

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА: 

Фиона Хил: Кремъл предложи размяна на Венецуела срещу Украйна

Тръмп приветства оставката на Моралес

Макрон договори среща с  Тръмп в Лондон

Тръмп приема Борисов в Белия дом на 25 ноември116809