Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / ВИЖТЕ >> Предстоящи ...
ВИЖТЕ >> Предстоящи събития в страната за 10 октомври

ВИЖТЕ >> Предстоящи събития в страната за 10 октомвриСофия.
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание. 

***
София.
От 10.00 часа Министерски съвет ще проведе седмичното си заседание. 

***
София.
От 14.30 часа в сградата на МВР ще се проведе изнесено заседание на парламентарната комисия пот Вътрешна сигурност и обществен ред, на чието заседание ще бъде изслушан министърът на вътрешните работи Младен Маринов.

***
София.
От 09.00 часа в зала „Средец“ на „София Хотел Балкан“ Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ) и Фондация „Конрад Аденауер“ организират конференция на тема „Антикорупционното образование – ефективен инструмент за превенция на корупцията“.

***
София.
От 09.00 часа в Международното висше бизнес училище ще се проведе 2018 IPMA конференция: „Бъдещето на управлението на проекти – проектно лидерство, компетенции и култура. IPMA Agile сертификационен модел“.

***
София.
От 09.00 часа по случай Световния ден на психичното здраве, Клиниката по психиатрия на УМБАЛ „Александровска“ организира Ден на отворените врати с демонстрация на арт терапии и обучения.

***
София.
От 09.00 часа в Гранд хотел „София“ ще се проведе национална конференция на тема „Епилепсията – равни възможности“.
***
София.
От 09.00 часа 4 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Васил В., Велизар В. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София.
От 09.00 часа 15 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Алексей П., Антон П., Кирил Т. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София. 
От 09.30 часа в зала „Мусала“ на хотел „Хилтън“ Заместник-министърът на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова ще участва в международна конференция „Предстоящи, социални, пътни и железопътни инфраструктурни проекти 2018-2020 г.
По-късно същия ден зам.-министър Николова ще отличи лауреатите в категория „Енергийна ефективност” на конкурса „ЕКООБЩИНА”. Церемонията ще се състои от 17.00 часа във Френския културен институт (пл. „П. Славейков“ 3) в София.

***
София.
От 09.30 часа в „Генератор“ Българската хранителна банка и Cargill България ще представят инициативата „Подай ръка на храната. Бизнесът среща хранителното банкиране“.

***
София.
От 09.30 часа 14 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Христоско В., обвинен в изнудване. 

***
София.
От 09.30 часа 8-и състав на Софийски градски съд ще заседава по делото срещу Николай Ненчев (чл. 282, ал. 3 НК).

***
София.
От 09.45 часа 2 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Огнян М., Георги И. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София.
От 10.00 часа в Интер Експо Център ще бъде открит международният форум „Пътната безопасност - елемент от националната сигурност“, който се организира от Института за пътна безопасност. 

***
София.
От 10.00 часа 6 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Даниел Б., Христо П. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София.
От 10.00 часа 12 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Владимир Т., Тодор Ст. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София.
От 10.00 часа в Сargo-partner iLogistics Center ще се проведе пресконференция на тема „Развитие на логистичния бранш в България през погледа на Карго-партнер“.
***
София.
От 10.30 часа 6 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Мирослав Ч., производство за определяне на общо наказание по чл. 23-27 НК (кумулации – чл. 306, ал. 1, т. 1 НПК).

***
София.
От 10.00 часа 12 състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Владимир Т., Тодор Ст. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София.
От 11.00 часа в Аулата на Ректората Британският писател Иън Макюън ще бъде удостоен с почетното звание „доктор хонорис кауза“ на Софийския университет.

***
София.
От 11.00 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Виктор В., Росен А. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 11.00 часа в Националния пресклуб на БТА ще се проведе пресконференция на Фондация „Има начин“ във връзка с началото на седмото издание на благотворителната кампания „Изплети топлина“.

***
София.
От 11.30 часа 19-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Антон Х., Бойко Ф. и др., на които са повдигнати обвинения за организиране и ръководене на организирана престъпна група.

***
София.
От 13.30 часа в заседателната зала в сградата на Висшия съдебен съвет ще се проведе седмичното заседание на Прокурорската колегия към ВСС.

***
София.
От 13.30 часа 11-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Димитър В., на когото е повдигнато обвинение за изнудване.

***
София.
От 13.30 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава за определяне на общо наказание по чл. 23-27 НК на Стоян С.

***
София.
От 14.00 часа 17-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Ангел П., Анатоли А. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София.
От 14.00 часа 8-и състав на Специализирания наказателен съд ще гледа делото срещу Иво Д., Алиман Б. и др., обвинени в организиране и ръководене на организирана престъпна група. 

***
София.
От 15.00 часа 10-и състав на Специализирания наказателен съд ще заседава за определяне на общо наказание по чл. 23-27 НК на Петър К.

***
София.
От 16.00 часа в изложбена зала „Архиви“ ще се проведе пресконференция на тема „Архив „Българска фотография” – нова дигитална колекция на ДАА“, организирана от Държавна агенция „Архиви“ (ДАА). От 16.30 часа ще бъде открита изложбата „Художник на духа. 130 години от рождението на Борис Георгиев от Варна“.

***
София.
От 17.00 часа в зала „Славейков“ във Френския институт в България ще се проведе тържествената церемония по връчване на наградите „Екообщина“ 2018 г. Събитието е организирано от Посолството на Франция в България, Министерството на околната среда и водите и Министерството на регионалното развитие и благоустройството.

***
София.
От 17.30 часа пред Министерски съвет ще се състои Национален протест под наслов: „Системата ни УБИВА всички - отговорност на Бойко Борисов“.

***
София. 
От 18.00 часа в залата на Градския съвет на БСП Литературен салон „Леге 10“ организира вечер, посветена на незавършения политически роман на Христо Ботев „Да драснем кибрита на въстанието“.

***
София.
От 18.30 часа в Литературен клуб „Перото“ ще бъде представена книгата на Атанас Скатов „Над 8000 метра. Гашербрум. Красивата планина“.

***
София.
От 19.00 часа в зала 1 на НДК ще бъде открито четвъртото издание на CineLibri.

***
София.
От 19.30 часа в JOY Station на ул. „Академик Стефан Младенов“ 3 ще се проведе официалната церемония по награждаването на най-добрите маркетингови стратегии и студентски проекти за 2018 година. 

***
Алфатар. 
От 18.00 часа народните представители от ПГ на „БСП за България” Дора Янкова и Николай Цонков ще се срещнат с хората в ресторант „Добруджанска къща”, за да обсъдят „Визия за България”.

***
Благоевград.
От 10.30 часа в Югозападен университет „Неофит Рилски“ ще се проведе Регионален форум на тема „Особености на българската културна традиция и културното многообразие на Европа“.

***
Благоевград.
От 10.30 часа в двора на ОДМВР - Благоевград старши комисар Николай Хаджиев ще връчи ключовете на 19 нови служебни автомобила.

***
Благоевград. 
От 18.00 часа народните представители от ПГ на „БСП за България” Петър Витанов, Тома Томов, Николай Бошкилов и Богдан Боцев ще се срещнат с граждани в залата на Историческия музей, за да обсъдят „Визия за България”.

***
Борово./с. Обретеник. 
От 17.15 часа народните представители от ПГ на „БСП за България” Димитър Георгиев, проф. Анелия Клисарова, Георги Стоилов и Йордан Младенов ще се срещнат с представители на Земеделската кооперация в „Малък салон” на читалището, за да обсъдят „Визия за България”. 

***
Бургас.
От 10.00 часа в Културен Център „Морско казино“ ще бъде представена книгата „Иновативни практики за пълноценно включване на глухите и слабочуващите хора в българското общество“.

***
Бургас.
От 11.00 часа в Заседателната зала на Общината ще се проведе пресконференция по повод започване на изпълнението на проект: „Развитие на нови интегрирани услуги в Център за комплексна подкрепа на лица с увреждания на територията на община Бургас. Пресконференцията ще открие Лорис Мануелян, зам.-кмет с направление „Здравеопазване, социални дейности и спорт“, като ще бъде представена информация за предвидените дейности и заложените резултати, които ще бъдат постигнати в рамките на проекта. 

***
Бургас.
От 14.00 часа в Районен съд – Бургас ще проведе разпоредително заседание по дело за кражба на мотоциклет, по което подсъдим е Симеон С. („Малката Рижа“).

***
Бургас.
От 16.30 часа в зала „Парк „Арена ОЗК“ Михаела Маринова ще пее за старта на Burgas Swimming open.

***
Бургас.
От 18.00 часа в Дома на писателя ще се проведе литературна вечер „Намерени в превода“. Събитието се провежда в рамките на тазгодишното издание на Есенните литературни празници.

***
Варна.
От 09.30 часа в Двореца на културата и спорта ще се проведе Международна трудова борса „Европейски ден на труда”.

***
Велики Преслав./ с. Златар.
От 14.00 часа в сградата на кметството началникът на РУ - Шумен гл. инсп. Илиян Николов ще се срещне с жители на селото. 

***
Велико Търново.
От 10.00 часа в Регионалния пресклуб на БТА Община Велико Търново организира начална пресконференция по проект „Изграждане на комплекс от социални услуги за деца“.

***
Велико Търново.
От 11.00 часа в голяма зала на Община Велико Търново ще се проведе информационна среща за предстоящото учредяване на Организация за управление на Старопланински туристически район, чийто център ще е Велико Търново.

***
Велико Търново.
От 11.40 часа в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“ ще започне финалът на детския футболен турнир за Купата на M&BM.

***
Велико Търново.
От 17.30 часа в ПГ по туризъм „Д-р Васил Берон“ ще започнат занимания, посветени на Нощта на прилепите.

*** 
Велико Търново. 
От 19.00 часа на Стадион „Ивайло“ ще се проведат Масови безплатни тренировки – есен 2018. 

***
Велинград.
От 14.00 часа в хотел „Св. Спас“ заместник-министърът на образованието и науката Деница Сачева ще открие Национална научно-практическа конференция на тема „Добри педагогически практики в областта на образователната интеграция на деца и ученици от етническите малцинства“.

***
Видин.
От 17.00 часа заместник-кметът на Община Видин Венци Пасков ще присъства в Държавен архив - Видин на откриването на изложбата „В изгнание“, посветена на Деня на българските архивисти.

***
Враца. 
От 11.00 часа народните представители от ПГ на „БСП за България” Николай Иванов и Иван Генов ще се срещнат с актива на Движението на ветераните от Северозападния регион в Областния съвет на БСП, за да обсъдят „Визия за България”.

***
Главиница. 
От 18.00 часа народните представители от ПГ на „БСП за България” Крум Зарков и Валентин Ламбев ще се срещнат с хората в залата на Общинския съвет, за да обсъдят „Визия за България”.

***
Глоджево. 
От 14.30 часа народните представители от ПГ на „БСП за България” Димитър Георгиев, проф. Анелия Клисарова, Георги Стоилов и Йордан Младенов ще се срещнат с директори на училища и преподаватели в училище „Христо Ботев“ на ул. „Димитър Благоев“ 38, за да обсъдят „Визия за България”. 

***
Две могили. 
От 18.00 часа народните представители от ПГ на „БСП за България” Манол Генов и Лало Кирилов ще се срещнат с гражданите в Клуба на интелектуалеца на ул. „Кирил и Методий“ 14, за да обсъдят „Визия за България”.

***
Димитровград.
От 11.00 часа в заседателната зала на Община Димитровград представители на екипа на „Тракия Тех“ и социологическа агенция „Ноема“ ще дадат пресконференция във връзка с издаването нов бизнес пътеводител на града.

***
Добрич.
От 18.00 часа в Художествена галерия – Добрич ще се проведе среща-разговор с представители на Българския ПЕН-център – Бойко Ламбовски – поет, белетрист, преводач, Георги Константинов - поет, Деян Енев – белетрист, и Хайри Хамдан – поет и преводач.

***
Дулово. 
От 18.00 часа народните представители от ПГ на „БСП за България” Атон Кутев, Кольо Милев и Димитър Стоянов се срещат с гражданите в залата на общината, за да обсъдят „Визия за България”.

***
Завет. 
От 17.00 часа народните представители от ПГ на „БСП за България” Димитър Данчев, Даниел Йорданов, Виолета Желева и Иван Димов Иванов ще се срещнат с партийния актив и граждани в клуба на БСП, за да обсъдят „Визия за България”.

***
Кайнарджа. 
От 18.00 часа народните представители от ПГ на „БСП за България” Христо Проданов, Георги Гьоков и Донка Симеонова ще се срещат с хората в читалището на селото.

***
Каварна.
От 10.30 часа в спортния салон на ДГ „Радост” ще се състои церемония, на която носителят на 4 олимпийски медала и многократен световен шампион Йордан Йовчев и кметът на Община Каварна Нина Ставрева ще представят дарение от 14 шведски стени за спортна зала „Олимпиада”, Професионална земеделска гимназия „Кл. А. Темирязев” и Детска градина „Радост” в Каварна. От 11.15 часа Йордан Йовчев и Нина Старева ще се срещнат и с учениците от ПЗГ „Кл. А. Тимирязев”. 

***
Кюстендил.
От 09.00 часа в заседателната зала на парк-хотел „Кюстендил“ ще се състои пета национална среща по проект „Приеми ме“. 

***
Кюстендил.
От 10.00 часа в Държавен архив ще бъдат представени дарени документи за Никола Лазарков и генерал Георги Тодоров. 

***
Ловеч.
От 10.00 часа в зала на хотел „Президиум Палас“ ще се проведе форумът „Успешни проекти“, организиран като част от национална кампания „Бъдеще на Кохезионната политика на ЕС“ на мрежата от областни информационни центрове в България.

***
Лозница. 
От 17.00 часа народните представители от ПГ на „БСП за България” Иван Иванов, Веска Ненчева и Денчо Бояджиев, ще се срещнат с граждани в „Червената зала” на читалище „Пробуда“, за да обсъдят „Визия за България”. 

***
Лом.
От 10.00 часа в заседателна зала на Общината ще се проведе информационен ден за оповестяване началото на проект „Обновени градски пространства в град Лом“, който се осъществява с финансовата подкрепа на Оперативна програма „Региони в растеж” 2014-2020 г.“

***
Монтана.
От 11.00 часа в сградата на Държавен архив – Монтана ще бъдат отбелязани 55 години от създаването на Държавен архив – Монтана и ще бъде открита документална изложба „Памет за Чипровското въстание 1688 г.“ по повод 330-годишнината от въстанието.

***
Пазарджик.
От 17.00 часа в Държавния архив ще бъде представена книгата „Пророци на България и на Армения“ на Теодор Траянов и ген. Нъждех, съставител, научен коментар и редактор – Видка Николова.

***
Пазарджик.
От 18.00 часа Художествена галерия „Станислав Доспевски” в Пазарджик ще представи изложбата „Нашето наследство: където миналото среща бъдещето”.

***
Плевен.
В Медицинския университет в града се провежда 16-ото издание на Международната медицинска научна конференция за студенти и млади лекари. Участниците ще могат да се запознаят с възможностите за мобилност по Международната програма „ЕРАЗЪМ+“, които ще бъдат представени от проф. д-р Савелина Поповска д.м.н., зам.-ректор по Европейска интеграция и международно сътрудничество и Николина Ангелова от Центъра за евроинтеграция и международно сътрудничество при МУ - Плевен.

***
Плевен.
От 11.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА ще се състои пресконференция на Румен Христов - председател на СДС, д-р Мариана Лазарова - заместник-председател на СДС и Петьо Петков - председател на Общинското ръководство на СДС в Плевен, на която ще бъдат коментирани актуални обществено-политически въпроси.

***
Пловдив.
От 10.00 часа Окръжният съд ще разгледа искането за освобождаване от Пловдивския затвор на Никола Е., причинил катастрофа, при която е загинал таксиметров шофьор.

***
Пловдив.
От 10.30 часа в Начално училище „Петко Р. Славейков“ кметът на Пловдив инж. Иван Тотев, заместник-кметът „Oбразование, бизнес развитие, европейски политики и международно сътрудничество” Стефан Стоянов и кметът на Район „Източен“ Николай Чунчуков ще открият съвременна спортна площадка, изградена със средства от общинския бюджет. 

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Конферентната зала на НБ „Иван Вазов“ – Пловдив ще се проведе Петият форум по проекта „Бебеландия в Библиотеката“, посветен на детското четене за възраст от нула до шест години.

***
Пловдив.
От 11.00 часа на 10-ия етаж в Хирургичния блок на бул. „Пещерско шосе“ №66, ще се проведе брифинг в Клиниката по детска хирургия на УМБАЛ „Свети Георги“ в Пловдив във връзка с дарение. 

***
Пловдив.
От 17.30 часа в жк. „Тракия“ ще бъде открита площадка за разходка на домашни кучета. 

***
Пловдив.
Общинските съветници от ГЕРБ - Пловдив ще проведат приемни с граждани. Георги Василев, от 16.00 до 18.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Южен” на ул. „Академик Петър Динеков“ №1А; Ани Лафчиева, от 17.00 до 18.30 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен” на ул. „Коста Паница“ №5; Емил Русинов, от 17.30 до 19.00 часа в офиса на ГЕРБ в район „Източен” на ул. „Коста Паница“ №5.

***
Пловдив.
От 18.00 часа в Културен център - музей „Тракарт“, подлез „Археологически“, ще се проведе пресконференция, на която младежи от Пловдив, които имаха възможността по проект да се докоснат до „планината на боговете“ Немрут (Адъяман – Турция) ще разкажат за това приключение. 

***
Пловдив.
От 18.30 часа в Балабанова къща любителите на класиката ще могат да чуят Струнен квартет „VECTOR” (Швейцария). Събитието е част от есенното издание на IX Международен фестивал „Дни на музиката в Балабановата къща” 2018.

***
Пордим.
От 15.00 часа в СУ ,,Св. св. Кирил и Методий“ ще бъде отбелязан Roma pride по проект ,,Толерантни заедно“. 

***
Силистра.
От 10.00 часа областната дирекция на ДФ „Земеделие“ – РА в Силистра ще бъде домакин на инициативата „Дни на отворени врати“.

***
Силистра. 
От 16.00 часа зам.-председателите на ПГ на „БСП за България” Драгомир Стойнев и Весела Лечева, както и народният представител Петър Кънев ще се срещнат с представители на бизнеса от речния град в „Син салон” на ресторант „Данубе” за да обсъдят „Визия за България”. От 18.00 часа те, заедно със зам.-председателя на групата на левицата в парламента Георги Свиленски и депутата Стоян Мирчев, ще се срещнат с граждани в Художествената галерия на Силистра. 

***
Силистра./ с. Професор Иширково. 
От 16.00 часа народните представители от ПГ на „БСП за България” проф. Светла Бъчварова и Стефан Бурджев ще се срещнат с представители на местната земеделска кооперация, за да обсъдят „Визия за България”.

***
Ситово. 
От 18.00 часа народните представители от ПГ на „БСП за България” Александър Симов, Филип Попов и Красимир Янков ще се срещнат с хората в местното читалище, за да обсъдят „Визия за България”.

***
Сливен.
От 09.30 часа в зала „Галерия +“ на хотелски комплекс „Национал Палас“ ще бъде открит информационен ден под надслов „Моята идея, твоят час, нашето образование“ по проекта „Твоят час“. 
***
Сливо поле./с. Борисово. 
От 17.30 часа народните представители от ПГ на „БСП за България” Валентина Найденова и Радослав Стойчев ще се срещнат с граждани в пенсионерския клуб, за да обсъдят „Визия за България”.

***
Сливо поле./с. Бабово. 
От 17.30 часа народните представители от ПГ на „БСП за България” Иван Ченчев и Георги Андреев ще се срещнат с хората в местното читалище, за да обсъдят „Визия за България”.

***
Смолян.
От 11.00 часа в зала 201 на Областна администрация - Смолян ще се проведе заседание на Комисията по заетост. 

***
Смолян.
От 13.00 часа в зала 201 на Областна администрация - Смолян ще се проведе заседание на Областния щаб при бедствия и аварии.

***
Смолян.
От 17.00 часа в Държавен архив – Смолян ще бъде открита документална изложба „Из богатия архивен фонд на Христо Попконстантинов“. 

***
Стара Загора.
От 11.00 часа в Регионална библиотека „Захарий Княжески“ ще се проведат среща, изложба и уъркшоп, организирани от Дневен център „Св. св. Козма и Дамян”, по повод Световния ден на психичното здраве.

***
Тутракан. 
От 17.00 часа народните представители от ПГ на „БСП за България” Жельо Бойчев, Славчо Велков, Ирена Анастасова и Нона Йотова ще говорят с учители и читалищни дейци по темите Образование и Култура в залата на Общинския съвет, а в 18.30 часа - с гражданите на Тутракан в същата зала ще обсъдят „Визия за България”.

***
Шумен. 
От 10.00 часа в Държавен архив ще се проведе Ден на отворените врати. 

***
Шумен. 
От 10.00 часа във II OУ „Д-р Петър Берон” ще се състои демонстрация и практическа работа с роботчетата Финч с възпитаници на училището.

 

Източник:http://m.focus-news.net/


78457