Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / ВИЖТЕ >> Предстоящи ...
ВИЖТЕ >> Предстоящи събития в страната за 26 септември

ВИЖТЕ >> Предстоящи събития в страната за 26 септември***
София. 
От 09.00 часа ще се проведе заседание на Народното събрание. 

***
София. 
От 9.00 в зала „Европа“, 2 ет. на сградата на КНСБ на пл. „Македония“ 1, ще се проведе международна конференция за интеграция на мигрантите на пазара на труда.

***
София. 
От 10.50 часа в Народното събрание председателят на българския парламент Цвета Караянчева ще разговаря с делегация на Комисията по европейска интеграция на парламента на Черна гора, водена от нейния председател Адриян Вуксанович, която ще бъде на официално посещение в България. В 15.00 часа ще започне срещата на делегацията с депутатите от Комисията по европейски въпроси и контрол на европейските фондове. След срещата – около 16.30 часа, председателите на двете комисии Кристиан Вигенин и Адриян Вуксанович ще дадат изявления за медиите.

***
София. 
От 9.00 часа в зала „Средец“ на „София хотел Балкан“ министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова ще участва в Oсмия дискусионен форум „Строителството през 2019 г. – перспективи и предизвикателства”.

***
София. 
От 9.00 часа Софийският университет „Св. Климент Охридски“ ще бъде домакин на разширения семинар „Държавни и бизнес стратегии за икономиките в преход в ерата на деглобализацията“.

***
София. 
От 9.00 часа в сградата на Китайския културен център ще се проведе българо-китайски бизнес форум на тема „Иновации в текстилната промишленост“.

***
София. 
От 9.30 часа в хотел „Силвър“ ще се проведе заключителната конференция, на която ще бъдат представени резултатите от СЦ 5 „Трафик на хора“, на проект „Повишаване интегритета и мотивацията на прокурорите.

***
София. 
От 10.30 часа с тържествено събрание в Аулата на Ректората на Софийския университет започва двудневното честване на 130-годишнината на Университетската библиотека „Св. Климент Охридски”.

***
София. 
От 10.30 часа в сградата на КЕВР ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад относно изменение на цените на енергията, произведена от централи с високоефективно комбинирано производство на електрическа и топлинна енергия във връзка с изменение на цените на природния газ от 1 октомври 2018 г. От 11.00 часа ще се проведе открито заседание за обсъждане на доклад относно изменение на цените на електрическата енергия.

***
София. 
От 11.00 часа в Национален пресклуб БТА ще бъде представено изданието „Моята България" - първото учебно помагало, което хронологично покрива цялата история на България.

***
София. 
От 11.30 часа в Националния дворец на културата, Зала 3, ще се проведе Национална кръгла маса, посветена на бъдещето на здравеопазването. 

***
София. 
От 13.30 часа Прокурорската колегия на Висшия съдебен съвет ще проведе изслушването на кандидатите и провеждането на избора за административен ръководител на Апелативна специализирана прокуратура.

***
София. 
От 14.00 часа на ул. „Неделчо Бончев“ 3 „Екопак България“ АД ще открие новата инсталация за сортиране на отпадъци от опаковки и първия образователен център на Екопак. На събитието ще присъства кметът на София Йорданка Фандъкова. 

***
София. 
От 16.00 часа в Големия салон на БАН Издателството на БАН „Проф. Марин Дринов“, Българската академия на науките и Българското хирургическо дружество организират заключително представяне на многотомно „Ръководство по хирургия“ под редакцията на акад. Дамян Дамянов.

***
София. 
От 17.30 часа в музей „Земята и хората" ще бъде открит „Панаирът на езиците“.

***
София. 
От 17.30 часа къща музей „Димитър Димов" ще отбележи Европейския ден на езиците с беседа за преводите на романа „Тютюн“ на различните езици и за техните преводачи, образователно-развлекателна игра и четене на откъси от романа.

***
София. 
От 20.00 часа в зала 1 на НДК ще се проведе самостоятелен концерт-спектакъл „Фолклорни класици“.

***
София/Бургас. 
Националната художествена академия открива своята 122-ра учебна година в София и във Филиал Бургас. Откриването на учебната година в София ще се състои от 10.30 часа в двора на НХА, ул. „Шипка“ 1. Откриване във Филиал Бургас ще бъде от 17.00 часа на „Магазия 1“, Пристанищен комплекс - Бургас.

***
Белослав. 
От 17.30 часа народните представители Явор Божанков, Валентин Ламбев и Теодора Халачева ще се срещнат с гражданите на град Белослав в читалището на града във връзка с общественото обсъждане на „Визия за България”.

***
Бургас 
От 18.00 часа в Морска гара - Бургас ще бъде представи късометражният филм „Поробени". Историята е базирана на българска легенда за жестокостта на еничарите и силния дух на българските момичета през XVIII век. 

***
Бяла. 
От 18.00 часа депутатите Донка Симеонова, Чавдар Велинов, Румен Георгиев и Тодор Байчев ще разговарят с гражданите от град Бяла в залата на Културния институт във връзка с общественото обсъждане на „Визия за България”.

***
Варна.
От 10.00 часа в гранд хотел „Варна“ ще се проведе форум „Туризъм и кулинария“, в рамките на който след 10-годишно прекъсване ще бъде подновен конкурсът „Готвач на годината“. Кулинарното състезание е на тема „Иновативна балканска кухня – новаторство и стил“. 

***
Варна.
От 10.00 часа в Просветния център „Св. архангел Михаил" ще се състои пресконференция за тазгодишната кампания православните семейни ценности срещу хазарта. 

Варна. 
От 11.00 часа в Клуба на моряка депутатите Георги Търновалийски, Васил Антонов, Иван Генов и Николай Тишев ще се срещнат с представители от морския бранш - Морската камара и морски Клъстер във връзка с общественото обсъждане на „Визия за България”.

***
Варна.
От 12.10 часа на гише „Информация“ летище „Варна" за първи път ще отбележи 2 милиона пътници. 

***
Варна. 
От 13.30 часа във Военноморския музей във Варна ще бъде открита фотоизложбата „България и Германия през Първата световна война. Приятелство или интереси“.

***
Варна. 
От 14.00 часа в Клуба на стопанския деятел народните представители Надя Клисурска, Илиян Тимчев, Александър Паунов и Радослав Стойчев ще проведат среща със Съюза на пенсионерите „Варна – 2004” и Съюза на синдикалистите ветерани във връзка с общественото обсъждане на „Визия за България”.

***
Варна. 
От 15.30 часа в сградата на СОСЗР на ул. „Г. Столетов” 3 депутатите Кольо Милев, Димитър Стоянов, Никола Динков и Михаил Христов ще проведат среща със Съюза на офицерите и сержантите от запаса и резарва във връзка с общественото обсъждане на „Визия за България”.

***
Варна/ с. Гроздьово. 
От 15.00 часа Кристина Сидорова и Йордан Младенов ще се срещнат с хората от с. Гроздьово в паметната зала на кметството във връзка с общественото обсъждане на „Визия за България”.

***
Варна/ с. Старо Оряхово . 
От 15.00 часа Даниел Йорданов и Иван Ибришимов ще се срещнат с хората от с. Старо Оряхово в местното читалище във връзка с общественото обсъждане на „Визия за България”.

***
Варна/с. Бозвелийско. 
От 15.30 часа Таско Ерменков и Цветан Топчиев ще се срещнат с хората от с. Бозвелийско в пенсионерския клуб на селото във връзка с общественото обсъждане на „Визия за България”.

***
Варна.
От 16.00 часа на пешеходната зона, бул. „Княз Борис I“ (до „Дупката“), ще бъде отбелязан Европейският ден на езиците. Жителите и гостите на града могат да участват като напишат любовно послание към личност по техен избор на езика, който пожелаят върху голямо пано. Събитието се организира от Франкофонски център Варна, в партньорство с Община Варна и Европейски информационен център „Европа директно” – Варна. 

***
Варна.
От 17.00 часа в 128 аудитория (академична сграда) на Икономически университет – Варна ще се състои публична лекция на д-р Волфганг Шусел, носител на званието „доктор хонорис кауза“ на Икономически университет – Варна, на тема „Бъдещето на Европа“. Лекцията ще бъде изнесена на немски език със симултанен превод на български.

***
Варна. 
От 17.00 часа на входа на Морската градина тържествено ще бъде открит световният шампионат по пожароприложен спорт. 

***
Варна/с. Аврен. 
От 17.00 часа народните представители Петър Витанов, Валентина Найденова, Николай Иванов и Димитър Георгиев ще се срещнат с хората от с. Аврен в местното читалище във връзка с общественото обсъждане на „Визия за България”.

***
Варна. 
От 18.00 часа народните представители Крум Зарков, Тома Томов, проф. Румен Гечев, проф. Анелия Клисарова и Иван Иванов ще се срещнат с обществеността на Варна, членове и симпатизанти на БСП за обсъждане „Визия на България" в Пленарна зала на Община Варна.

***
Велико Търново. 
От 10.00 часа в голямата зала на общината децата и младежите от Дневен център за деца с увреждания „Дъга“ ще изнесат концерт. Те ще изпълнят на пиано част за оркестър от концерт на Моцарт KV 466, първо действие.

***
Велико Търново. 
В 11.00 часа в зала 302 ще бъде анонсиран есенният дял на кампанията „Движи се и победи". 

*** 
Велико Търново./с. Арбанаси. 
От 13.00 часа в конферентната зала на хотел „Севастократор“ Асоциация на земеделските производители в България (АЗПБ) организира семинар на тема: „Подпомагане на агросектора и развитието на селските райони чрез Общата селскостопанска политика на ЕС през 2019 г.“. 

***
Велико Търново. 
От 19.00 часа МДТ „Константин Кисимов“ – „Да си богат не е лесно“ – премиерен спектакъл – драматична пиеса на Пиеш Шено.

***
Видин. 
От 11.00 часа пред централния вход на ГПЧЕ „Йордан Радичков“ ще бъде организирано събитие във връзка със старта на инвестиционен проект „Въвеждане на мерки за енергийна ефективност на сградата на ГПЧЕ „Йордан Радичков“.

***
Гоце Делчев. 
От 13.30 часа в хотел „UVA NESTUM Wine&SPA“ официално ще бъде открит Пети годишен конгрес на Българския съюз по балнеология и спа туризъм.

***
Девня. 
От 18.00 часа в местното читалище започва среща на Вяра Емилова, член на ИБ на БСП и народните представители Станислав Владимиров и Николай Божкилов с хората от града във връзка с общественото обсъждане на „Визия за България”.

***
Добрич. 
От 09.30 часа в детска градина №26 и от 10.30 часа в детска градина №20 ще се играе куклени спектакли „Таласъмът Тропалан“. 

***
Добрич. 
От 11.00 часа в Окръжен съд - Добрич ще бъде открита „синя стая“, предназначена за щадящо изслушване на деца, влезли по една или друга причина в досег с правосъдието. 

***
Добрич. 
От 11.00 часа в Концертна зала „Добрич“ ще се състои Образователен концерт на Духов оркестър – Добрич.

***
Добрич. 
От 18.00 часа в Народно читалище „Мевляна – 2012 г.“ ще се проведе Музикално ателие за деца и ученици.

***
Добрич. 
От 19.00 часа в Драматичен театър „Йордан Йовков“ ще се състои премиера на спектакъла „Службогонци“ от Иван Вазов.

***
Дългопол. 
От 17.00 часа в залата на Общинския съвет народните представители Ирена Анастасова, Пенчо Милков, Стефан Бурджев и Любомир Бонев ще се срещнат с хора, работещи в сферата на образованието във връзка с общественото обсъждане на „Визия за България”.

***
Пирдоп. 
От 11.00 часа пред паметника между с. Душанци и с. Антон посланикът на Русия в България ще вземе участие във възпоменателна церемония по повод 74 години от гибелта на петима руски летци от 681-ви бомбардировъчен полк.

***
Пловдив. 
От 09.50 часа в двора на езикова гимназия „Пловдив“ и от 11.00 часа в двора на езиков гимназия „Иван Вазов“ ще се раздават различни информационни материали за Европа, като посетителите ще имат възможност да напишат на нашето импровизирано „пано - простор“ любими думи и фрази на различни езици. От 13.30 часа в залата на ЕГ „Иван Вазов“ ще се проведе викторина от трите езикови училища в града под тепетата с допълнително включилите се младши посланици на Европейския парламент от ФЕГ на Пловдив. 

***
Пловдив. 
От 10.30 часа ще бъде направена първа копка на детска площадка, която EVN България дарява към проекта за реставрация на Епископската базилика на Филипопол - най-големият раннохристиянски храм, открит в България. Мястото на събитието е източната част на Епископската базилика на бул. „Княгиня Мария Луиза“, срещу църквата Света Петка. Участници в събитието ще са председателят на Съвета на директорите на EVN България Робърт Дик, кметът на Община Пловдив инж. Иван Тотев, посланикът на САЩ Н. Пр. Ерик Рубин и председателят на Борда на директорите на Фондация „Америка за България“ Крис Матлън. 

***
Пловдив.
От 11.00 часа в Голяма конферентна зала, Дом на културата „Борис Христов“ ще се проведе пресконференция със световноизвестния гръцки хореограф Димитрис Папайоану. Събитието ще се проведе само два дни преди първото гостуване на най-новия му спектакъл „Великият укротител“ в България.

***
Пловдив.
От 16 до 20 часа в алеята в парк „Бунарджика” ще се проведе традиционният Фермерски пазар, с участието на майсторките от Белащица. 

***
Пловдив.
От 18.00 часа в къща Нишанян (Старинен Пловдив, ул. „Омуртаг" 1) ще бъде официално закрит Международния пленер по живопис 2018 (15 - 26 септември 2018 г.) и ще бъде открита официално изложбата с творбите на участниците в него.

***
Плевен.
От 12.30 часа в Пресклуб на БТА - Плевен ще се състои откриваща пресконференция за представяне на проекта „Център за компетентност по персонализирана медицина, 3D и телемедицина, роботизирана и минимално инвазивна хирургия".

***
Провадия. 
От 18.00 часа депутатите Таско Ерменков, Иван Ченчев, Цветан Топчиев и Николай Пенев ще се срещнат с гражданите в зала 204 на Общината във връзка с общественото обсъждане на „Визия за България”.

***
Русе. 
От 17.30 часа в зала „Русе“ на Историческия музей ще бъде открита изложба „135 години Дойче шуле – Русе“.

***
Стара Загора. 
От 18.00 часа в къща музей „Гео Милев“ ще бъде представен сборник с разкази, сатира и стихотворения от Пламен Петков – „Голямата работа“. 

***
Шумен. 
От 18.00 часа от площад „Кристал“ ще поеме пъстро дефиле за откриване на 163-тия творчески сезон на ДКТ „Васил Друмев“.

 

Източник: http://m.focus-news.net/


76993