Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / Вижте в „Шоуто на Сл...
Вижте в „Шоуто на Слави“>> Подкрепям майките, аз не съм съучастник!>> Нина Иванова, майка, автор на карикатури на Валери Симеонов

Вижте в „Шоуто на Слави“>> Подкрепям майките, аз не съм съучастник!>> Нина Иванова, майка, автор на карикатури на Валери СимеоновГост в „Шоуто на Слави“ беше Нина Иванова, автор на карикатури на Валери Симеонов.

Нина е майка на две деца. Тя подкрепя протеста на майките на деца с увреждания срещу Валери Симеонов, който ги нарече „кресливи жени“ с „уж болни деца“. Не приема изказванията му, които определи като дискриминация и призна, че са я засегнали много. „Аз смятам, че тези хора задължително трябва да бъдат подкрепени от обществото, защото отношението към тях е просто позорно, жалко. И ако аз бъда безразлична и всъщност не присъствам – това ме прави, така да кажа, съучастник към тези, които се отнасят по този начин с тях – към най-уязвимата част от обществото!“, коментира тя.

Освен с участие в протестни шествия, Нина изразява своята гражданска позиция и с творчеството си. Тя призна, че всъщност не се занимава с карикатури, а с рисуване на домашни любимци, но Валери Симеонов я е провокирал. „След като правя тези карикатури – всеки път се извинявам на моливите си!“, каза Нина Иванова.

В края на разговора Нина сподели, че майките на деца с увреждания, според нея, са много борбени и в никакъв случай – нито се самосъжаляват, нито са приели поражението. На въпрос какво ще се случи с протестите, Нина отговори така: „Аз ще ги подкрепям докрай!“

ВИДЕО

 

Цялото предаване от 6 ноември 2018 г.

 

Източник: https://www.slavishow.com/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Слави Трифонов >> За вицепремиера и изказването му „кресливите“ жени

Неадекватен! Валери Симеонов бяга от Скункса* 

Протестът срещу Валери Симеонов прераства в автошествие

15-ти пореден ден на протести на майки и граждани: Автошествие блокира центъра на София

81% от българите смятат, че Валери Симеонов трябва да подаде оставка80775