Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

Вкусна хапка за Фандъкова* >> Кабинетът дава 125 млн.лв. за транспорта в София

Вкусна хапка за Фандъкова* >> Кабинетът дава 125 млн.лв. за транспорта в СофияС над 125 млн. лв. ще се финансира развитието на интегрирания градски транспорт в София, съобщи пресслужбата на кабинета, съобщи бТВ.

Проектът включва рехабилитация на трамвайни линии, доставка на нови трамвайни мотриси и надграждане на интелигентната система за управление на трафика и съществуващата система за информация на пътниците в реално време.

Правителството е приело решение, с което възлага на ръководителя на Управляващия орган на Оперативна програма "Региони в растеж" 2014-2020 г. в МРРБ да подпише договор за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ на Столична община. Той е на стойност 125 485 941,89 лв., като безвъзмездните европейски средства са 107 333 495 лв., а останалата част от сумата е съфинансиране със собствени средства на Столична община.

Предстои да започнат дейностите по рехабилитация на няколко трамвайни отсечки, включително линията по бул. "Цар Борис III", и купуването на 13 нископодови, съчленени трамвайни мотриси.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://frognews.bg/