Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Властолизането спече...
Властолизането спечели 111-то място! Ура! Да живее правителството! (ОБНОВЕНО)

Властолизането спечели 111-то място! Ура! Да живее правителството! (ОБНОВЕНО)Бойко Бонев 

Информационен сайт ,,ДНЕС“

 

Истината няма скоро как да я научим, чуем, или видим... Истината продължава да е просната на земята в нокаут. Стъпкана, смачкана..., преработена и манипулирана.

България продължава да е на дъното. Продължаваме да се подвизаваме на окаяното 111-о място по свобода на медиите. Най-ниско в ЕС, в света, а и за съжаление в целия Балкански регион.

На дъното сме...! Не, не подминахме го и... стигнахме под него. Съвсем заслужено. И безспорно!

Някой очаквал ли е да дръпнем. Да отлепим лейкопласта от устните на журналистите. Да минем пред Етиопия, Нигер или Того. Да се доближим до Румъния (47-о място), Гърция (65-о място), Албания (82-о място) или Сърбия (90 –о място). О, Боже та ние сме даже далеч назад, след Сърбия и Албания дори. За Румъния, Чехия, Полша да не говорим...

Никой вече у нас и не очаква венцеславенето на Бойко Борисов от рояците  подопечни и сервилни медии да спре.

Никой и не чува, че в Северозападна България хора живеят с по 14 ст. на ден, никой не чува за умиращите деца, които не могат да бъдат изпратени на лечение в чужбина, никой не знае за това колко старици ги убиват за по 20 лева по селата, в които уж трябваше да има полицай (поне според предизборните обещания. Никой не чува и за стотиците българи, напускащи всяка седмица Родината в търсене на по-добър живот... Никой не чува, никой не знае! Защото няма медии, от които да разбере, а през това време държавата не работи, бездейства, разтакава се в бюрократични оправдания и нехае.

Властолизане! Това работят повечето журналисти наши. Сервилност и наколенки. И така предани на властта се подсигуряват да живеят добре.

Има една българска поговорка: Вържи попа, за да ти е мирно селото.

Е, в България свободни медии няма! Вързани са! Малцина и то основно интернет медии и сайтове пишат свободно и смело.  

От 35-то място по свобода на словото за десет години управление на ГЕРБ изхвърчахме извън стотицата. 

Браво на тези политици, които дадоха всичко от себе си за да постигнат този резултат. 

Браво, господин Борисов. Браво! И халал да ви е!

Така става във всяка държава, в която власт, пари, опозиция и мафия са се сраснали. 

В държава, в която концентрацията на медиите на 80 % е в ръцете на един човек. 

В държава, в която любим бизнесмен на управниците си купува една от двете най-влиятелни телевизии.

В държава, в която Националната телевизия спира предаване с разкрития за безхаберието на най-висши политици. Смъртоносно престъпление, отнело човешки животи.

Тихо! За управниците ни или добро, или лъжа или нищо. 

Ето това е България, която е на дъното или челото на всички възможни класации. Няма 6, няма 5! 

Ние или сме в дъното или сме в челото. Не само за медийната свобода, за всичко - за престъпността, за корупцията, за смъртността, за образованието, за смъртността, здравеопазването, правораздаването, нещастието и щастието, алкохола, цигарите... 

Няма сфера, няма сектор, в,които да служим за пример. За еталон. А  цензурата ни души отвсякъде. И прикрива и замазва всичко, в името на властта! Спокойствието и благополучието ѝ.

Гледаме и четем за многохилядните протести в Сърбия, Румъния и Франция. Как хората там излизат на улицата за да изразят недоволството си от това как живеят, как ги управляват. Медиите ни обаче мълчат и приклекнали изкривяват и се притайват  за нашите протести.

"Затварят си  очите", за да не видим истината за банкрутиралото и разсипано  управление. Действителността се изкривява брутално и придобива така желания от ГЕРБ - розов и искрящ цвят.

Свободата на словото е едно от най-големите постижения на демокрацията. Може би защото при нас според Бойко Борисов има „пълзяща диктатура“ на журналистите е забранено да задават неудобни въпроси, да разследват. Думи, като Референдум, съд, справедливост, правда, имоти от повечето медии се избягват. Корупция и злоупотреба с власт... от най-високо ниво, също са  мръсни думи.

През 2017-та журналистът Васил Иванов напусна Нова телевизия, заради цензура. Тогава пак заради цензурата бе спряно на два пъти предаването на Слави Трифонов.

През 2018-та предаването на Милен Цветков бе свалено от екран, защото една от темите трябваше да бъде реакцията на премиера Бойко Борисов на публикация в гръцките медии, че си е купил остров в страната. 

През 2019-та БНТ „откъсна главата“ на Валя Ахчиева, заради катастрофата край Своге и поредица нейни разследвания.

Миналата седмица в разгара на "Апартаментгейт", управляващите обявиха, че пишат нов медиен закон, който да заменял "морално остарелия" Закон за радиото и телевизията. С аргумента, че е нужно синхронизиране с европейските изисквания..., под контрола и регулацията от държавата ще  попаднат и интернет сайтовете. Това на практика ще засегне не само интернет сайтовете, но и всички медии в България, защото телевизиите, радиата и печатните медии имат също сайтове.

Ето. Заигра чука на Бойко! Ама не по терасите на неговите министри, а по социалните медии, които останаха единствените, които пишат обективно, вкл. и за  властта.

Четвъртата власт отдавна се нарича Бойкова власт. За 10 години Борисов успешно загаси всички опити за свобода на словото. Медиите пеят в един глас и то все една и съща песен, макар и с различен тембър – за просперираща България!

"Всяка опозиционна медия, дръзнала да критикува правителството в България или проправителствени олигарси е подложена на атаки." Това казват „Репортери без граница“. 

„Корпоративен и политически натиск, съчетан със засилващо се и непрозрачно съсредоточаване на медийна собственост и разпространителски мрежи, както и правителствено регулиране на ресурсите и подкрепата за медиите, е нанесло сериозни вреди на медийния плурализъм, подчертава текстът. Това се казва пък в доклада на департамента на САЩ.

Няма защо да търсим дъното. България е там във всяко едно отношение. Ако продължават да ви казват друго медиите – сетете се, че те  отдавна не са обективни, защото са на 111-то място в света! 

А с правдивостта отдавна са скарани.

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Пълна цензура..., за да има мир, любов, успехи и само успехи!

Четвъртата власт - Бойкова власт, или как всяка диктатура започва с цензура и свършва с премахването ѝ от... народа! (ОБНОВЕНО)

 

 

БОЙКО БОРИСОВ

Related image

Image result for свобода на словото и печата

 

 

 

 


96707