Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Властта няма милост!...
Властта няма милост! Храни ни не само с лъжи, но и с отрова!

Властта няма милост! Храни ни не само с лъжи, но и с отрова!Божидар Гицински

Информационен сайт „ДНЕС“

 

Не стига че ни затриват по всякакви възможни начини: финансови – с ниски пенсии и заплати, с лошо образование, позорно здравеопазване, демографска катастрофа и безнаказаност за престъпления по високите етажи, но ни убиват и с храната.

 

 

Смачкаха българското производство, избиха козите, овцете и свинете, които са основно препитание за хората по малките населени места, а за капак заради свинската чума и им се подиграха с 300 лева обезщетение. Сега внесоха 100 тона количество пилешко месо, заразено със салмонела. 17 тона от него е пласирано за месец в търговската мрежа. Скандално е, че порочната практика и алъш-веришът с опасното месо не са преустановени, или поне до миналата седмица беше така. За това алармира възмутен търговец, на когото преди дни било изтеглено охладено пилешко месо не от кого да е, а от самия вносител "Аладин Фуудс".

 

 

От началото на август до края на ноември у нас са внесени от Полша пет партиди с пилешко месо, всяка по 20 тона. Нотификации за това, че месото е със салмонела са издавани пет пъти от Системата за бързо оповестяване на храни и фуражи /RASFF/. 

Директорът на Областната дирекция по безопасност на храните – Пловдив, д-р Камен Янков, потвърди, че проблемът с вноса на полското пилешко месо с доказана салмонелоза е от август, и че в момента действително върви изтегляне на непродадени количества. Последният доклад след извършена проверка по случая изпратих в петък до централно управление на БАБХ.

 

 

Незнайно защо информация за тези нотификации от RASFF за полското пилешко със салмонела и действията на БАБХ липсва в сайта на контролния орган.

Спомнете си как през октомври служител на БАБХ газил с крака торби, натъпкани с живи кокошки под претекст, че птиците са били заразени със салмонела, а най вероятно пробите са били манипулирани.

През лятото пък бяха загробвани и стотици хиляди живи или избити прасета, заради африканската чума.

Когато става въпрос за производителите у нас, няма милост. Как иначе ще се обслужват интересите на фирми-вносители? Кои са потърпевшите, освен родния бизнес? А ние като потребители плащаме нереално високи цени за чужда продукция, не само със съмнителен произход, но и доста често с много опасно за здравето ни съдържание.

 

Пилешкото със салмонела вече е в колбаси по магазините

 

Хвалбите за инвестициите на чужди фирми у нас продължават. Но как ще отговорим на стандартите на западни производители в България, когато нямаме отношение към това, което се внася. Нямаме отношение и към това да запазим и малкото, което произвеждаме с българско финансиране, и върху което има етикет "Произведено в България".

Претенциите на управляващите и тук са високи, но те явно не се хранят с това, което купуваме ние простосмъртните от магазините. Да, те не карат и старите коли на Европа, затова могат и да вдигат данъците за тях. Не живеят в рушащите се панелки, а техните родители не се препитават, гледайки по едно прасе и 5 кокошки на село.

Да, затова нямат и милост. А безсърдечността е основната им „ценност“, дори и преди Коледа.

 

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Скоро и без пилешко... >> Огнище на нюкасълска болест по птиците на границата в Румъния

Тровят ни! >> БАБХ е скрила от обществото 135 случая на храни със салмонела през 2019 г.

Не е консумирано, само изядено...! >> Десислава Танева опроверга съмнения за консумирано опасно пилешко от Полша

Проф. Тодор Кантарджиев: Има 500 случая със салмонелна инфекция през 2019 г.

Работим за 650 лв., забраняват да протестираме и да говорим с медиите: служители на БАБХ излязоха на улицата днес (снимки)

Ужас! » Внесли сме 100 тона пилешко със салмонела от Полша

Бивш екоминистър от ГЕРБ: Ирена Соколова да подаде оставка

До вчера прасетата, днес... >> Служител на БАБХ газил с крака живи кокошки

БАБХ се съмнява за салмонела в доставени фуражи

 


118430