Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Вместо да решава про...
Вместо да решава проблемите на хората!* >> Марешки поиска оставката на Каракачанов

Вместо да решава проблемите на хората!* >> Марешки поиска оставката на КаракачановИскаме оставката на министър Каракачанов заради инцидента в авиобаза „Крумово". Това каза пред журналисти в Народното събрание лидерът на партия „Воля“ Веселин Марешки.

„Трябва да се търси отговорност за инцидента в авиобаза „Крумово“. Тези, които не са осигурили средства за обучението на българските пилоти или са допуснали техническа неизправност, на практика са ги правили на сигурна смърт. И кой друг носи отговорност, освен политическото ръководство на Министерството на отбраната под началничеството на Красимир Каракачанов. Ние ще сезираме Прокуратурата за бездействие и несвършена работа, защото излиза, че в този ден няколко български екипажа са играли на руска ролетка, тъй като няколко са се сменяли на този самолет“, коментира още Марешки и посочи, че за този инцидент няма никакво оправдание.

Каракачанов: Модернизацията на трите вида въоръжени сили да върви в комплект

Министърът на отбраната Красимир Каракачанов, заяви, че модернизацията на трите вида въоръжени сили - Военновъздушни, Сухопътни и Военн...

Прочети повече

„Отдавна този човек трябваше да е излязъл то Министерството на отбраната. Не трябва българската армия да дава повече жертви, затова трябва максимално бързо да се намери човек, който да застане начело на отбраната“, каза още лидерът на „Воля“.

Трагичният случай в „Крумово“ не може да се използва за искане на оставка, заяви в отговор председателят на ПГ на „Обединени патриоти“ Волен Сидеров, цитиран от Фокус.

„Не може да се използва един трагичен случай – повреди и катастрофи са ставали по всяко едно време, за искане на оставка. Предполагам, че не е проблем за Каракачанов да подаде оставка. Но ние сме в една коалиция, която сме излъчили двама вицепремиери, и всяка една оставка ще означава разтурване на голямата управляваща коалиция с ГЕРБ. Така че ако това търси и цели г-н Марешки, той трябва след А да каже и Б – иска нови избори, разчита, че след това ще управлява или какво друго“, каза още Сидеров и посочи, че социологически проучвания показват, че промяна в политическата картина в момента няма

БСП подкрепя проектите за модернизация на армията

БСП дава политическа подкрепа за двата проекта за модернизация на въоръжените сили. Това са решили на днешното си заседание на Национал...

Прочети повече

„Така че предполагам, че това просто е един от поредните опити на г-н Марешки да привлече вниманието към себе си“, посочи още той.

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник:https://www.actualno.com/

 

ВИЖТЕ КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Каракачанов, остави козунаците и си върши работата

Преди ЧЕЗ и Гинка... и ограда ни направихте – калпава, скъпа и за милиони...!

За политиците с любов

Кого заблуждавате с този вот?

Март – месец на лъжата, април – на теслата. А докога?

Патриотични игри

Тихо, Валери е в тоалетната...!

Размисли на един омерзен български непатриот

Неразположение… върви по коридорите на властта?

Светът е голям и Марешки го дебнат отвсякъде, най-вече бате Бойко

Властта с два удара срещу Слави и 700 хил. българи: Чрез КС готви елиминация на референдума, а чрез Марешки – подмяната му!

„България: Фактите говорят“ – трета част

 

65975