Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Вместо депутати и ми...
Вместо депутати и министри да дарят всичко! >> Борисов и министрите дават по 1000 лв. от заплатите си за социално слаби семейства

Вместо депутати и министри да дарят всичко! >> Борисов и министрите дават по 1000 лв. от заплатите си за социално слаби семействаМинистър-председателят Бойко Борисов и членовете на правителството взеха решение да дарят по 1000 лева от заплатите си за подпомагане на социално слаби семейства по време на извънредното положение. Сумата ще бъде преведена на Фонд „Социална закрила“, в който ще се създаде целева програма за подпомагане на схемата за раздаване на пакети с хранителни продукти. Това съобщиха от правителствената пресслужба.

До момента през оперативната програма за храни Министерството на труда и социалната политика е раздало 241 395 пакета с 16 най-необходими продукта на 457 000 нуждаещи се и техните семейства. Това се равнява на 6000 тона. В момента се правят разчети да бъдат раздадени още 1500 тона храни на близо 40 000 души.

Междувременно Фонд „Социална закрила“ ще открие дарителска сметка, парите от която също ще отидат за закупуване и предоставяне на храни. Предстои фондът да раздаде помощни технически средства – компютри, видеоувеличители и специализиран софтуер, за хора с увредено зрение и с други увреждания.

 

*Заглавието е променено от редакцията

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Ей богу, много лъжете! А защо, всичко ни е наред

Трохички за най-бедните

Не боледувайте, братя. Да мрем направо!

Докога мизерия?123263