Гражданско Движение ''ДНЕС''

Анализи, коментари и интервюта

ВМРО да започне от себе си с фалшивите новини

ВМРО да започне от себе си с фалшивите новиниУдариха ДАБЧ за баланс на "лошите момчета" в малката коалиция

ВМРО има министър на отбраната-историк. Казват, не лош историк. По тази причина партията е наясно, че най-добрата защита е атаката. След първоначалния шок от акцията в Държавната агенция за българите в чужбина/ДАБЧ/, т.нар. воеводи се поогледаха, поослушаха, направиха се на изненадани, па се решиха на атака.

Така изведнъж научихме, че ВМРО ще иска от държавата да спира сайтове, пускащи фалшиви новини. Пустите фалшиви новини. Последният вербален фетиш на непобедимия изборен воин Цветан Цветанов. Всичко, което не изнася на партията му, веднага се обявява за фалшива новина, а останалото самодоволно се споделя пред ГЕРБ-жени и младежи. Без да стане ясно кое е по-фалшивото.

Та и воеводите решиха да се възползват от простата, но именно затова гениална тактика на "лошото ченге" от ГЕРБ. След като ДАБЧ им бе харизана за дълги години с всички произтичащи от това "бонуси", купонът неочаквано свърши. Каракачанов първо обяви, че ще се гръмне, после се отказа, а накрая дипломатично получи компромисна бъбречна криза. Влизането му в болница слава богу се оказа фалшива новина. Пък и как си представяте коскоджамити воевода да пъшка покрай санитарките заради едни бъбреци.

Ударът по ДАБЧ имаше по-далечна цел от въздаването на справедливост в ухаещата на македонска наденица агенция. Подобна акция, разбира се, можеше да бъде проведена много по-рано, но вече свикнахме, че това се случва чак когато му дойде времето. Политическото. Справка - Баневи, Прокопиев и т.н.

Удариха ДАБЧ, за да ударят ВМРО. Защо? За баланс. След като единият партньор в малката коалиция се превърна в олицетворение на злото, мразещ "кресливите жени с уж болни деца", големият партньор в голямата коалиция прати приятелски огън по диалогичния и балансиран вицепремиер Каракачанов. Част от мисията за спасяване на Валери Симеонов. Волен си е лош по принцип, макар и укротен неизвестно докога с няколко пробации и престижна длъжност. Остана да ударим "добрия" Краси, че на Валери много му дойде, а той не е чак толкова лош човек, пък и без него не можем. А че не могат призна и Томислав Дончев - оставка на Симеонов означавала падане на правителството.

Така вече и тримата водачи на малката коалиция са „лоши момчета“. Над които грее единственото чисто и свято име у нас – това на министър-председателя. Ако не вярвате, четете за конгреса на ЕНП и по-специално, как партия ГЕРБ е направила България неузнаваема.

Че е неузнаваема - така е. Но е въпрос на гледна точка. А ако държавата наистина се захване със сайтовете, пускащи фалшиви новини, може да започне от сайта на ВМРО. Защото вътрешна македонска революционна организация в България няма. Или ВМРО да започне от себе си - нали е част от държавната власт. Ще бъде чудесен пример за принципност.

България

 

Източник: https://fakti.bg/


ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

По 5000 евро за паспорт са плащали кандидати от Косово, по 1 000 лева са давали македонците

Разраства се аферата на ВМРО с паспортите* >> Свидетел разкри пред bTV нови схеми за търговията с българско гражданство

Всички знаят, само Каракачанов – не! Човек от паспортната афера: „Всичко става чрез клубове на една партия в България!“ 

Наближава краят!* >> Каракачанов: Ако се докаже, че във ВМРО са влизали пари от БГ паспорти, ще се гръмна на площада

ОСТАВКА!* >> Каракачанов е в основата на продажбата на гражданство, твърди Катя Матева

 


80904