Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Внимание! Милицията ...
Внимание! Милицията идва!

Внимание! Милицията идва!Коментар на Правда Великова 

Тези дни шефът на новосъздадената агенция срещу корупцията (КПКОНПИ) Пламен Георгиев обяви, че иска служителите му да задържат заподозрени. Мотивът му бе, че всички други служби го правят, а видиш ли КОНПИ остава на заден план. Георгиев дори намекна, че се водят преговори за законодателни промени в тази насока. Идеята му нямаше да е толкова страшна, ако не бе случаят "Иванчева". Само преди десет дни кметицата на "Младост" бе брутално унизена, докато седя повече от 4 часа на улицата с белезници на ръце. Дали Иванчева е виновна или не, това е работа на съда. Факт обаче е, че тя бе използвана за отвличащ вниманието пиар и за предупреждение и назидание на всички онези, които не слушат. По всичко личи, че първите действия на агенцията по корупцията са истински провал. Те обаче вършат идеална работа на хората, които са най-високо на върха на властта:

 

- ХЛЯБ И ЗРЕЛИЩА. Векове наред гладиаторските битки, публичните екзекуции и унижения са били част от начина на управленците, за да отвлекат вниманието на народа от тежките социално-икономически проблеми. Циркът "Иванчева" имаше точно такава цел. Вече повече от десет дни кметицата е обект на снимки, видеа, анализи, тълкования, обвинения, извиращи от екрана на родните телевизии, вестникарските страници и сайтовете. С две думи, поредният тлъст пиар-екшън за отвличане на вниманието, заедно с вечерните тв-реалити и турските сериали.

 

- ВНИМАВАЙ В КАРТИНКАТА. Всички вече знаем, че кметицата няма политически гръб. Тя се изкатери успешно върху недоволството на няколко майки и еколюбители и се добра до кметския стол с обещанията да запази природата чиста без да получи подкрепа от ГЕРБ. Всеки, който е бил в Младост може да каже, че това е кауза пердута. Иванчева бе оставена да си вее байрака на бял кон година и половина. След това решиха, че се е наяла достатъчно и я свалиха от трона  с трясък. Отношението на цялата държава машина към нея обаче има и за цел да предупреди всички останали кметове, кметчета, съветници, държавни служители, шефове на агенции и комисии, изобщо целия властови клир, че ако не внимават в картинката може да последват злата й участ.

 

- НОВИ АРЕСТИ. Ако депутатите наистина удовлетворят искането на Пламен Георгиев, то съвсем скоро може да очакваме екшън филма "Иванчева 2", 3, 4... Едва ли тя ще остане единствената, опърлена от агенцията. Едва ли има някой, който се съмнява, че КОНПИ ще насочи вниманието си не към големите риби в държавата, а към по-малките и невзрачните, прибрали някакви си едва 70 000 евро. По всичко личи, че през последните месеци у нас мирише на предсрочни избори. А както вървят нещата управляващите от ГЕРБ и патрЕоти, че дори псевдо опозиция от БСП, ДПС, да не говорим за ВОЛЯ, ще напуснат Народното събрание с шутове. Ето защо те трябва да се подготвят още от сега по всички линии и направления. А какво по-добро от това да се сложат наши хора на възлови места, за да контролират хем непослушните, хем купения вот.

 

Действията на Пламен Георгиев и приятели приличат по-скоро на акция на отряд за "мокри поръчки", отколкото на отговорни държавни служители. Отдавна България се е превърнала в полицейска държава, но сякаш напоследък нещата започнаха да излизат извън контрол. В паниката си да запазят позициите си "големите" властници правят грешка след грешка.

 

Народът, ние се обединяваме, надигаме  и отърсваме от страха. И ПРОМЯНАТА идва и ще настъпи съвсем скоро... И връщане назад няма да има!

 

Вижте и други материали по темата:

Събират дарения за гаранцията на Десислава Иванчева

Според експерти не бива да се позволява на антикорупционната комисия да задържа

Като света вода ненапита* >> Антон Тодоров: Кой ще поеме политическата отговорност за Иванчева? 

Още един инвеститор скочи на Иванчева

Управляващите са склонни да превърнат ″Антикорупция″ във второ МВР

КОНПИ и сие - обикновен фашизъм или обикновен болшевизъм?

10 тома СРС срещу кметицата на "Младост"

ДНЕС В ДЕСЕТ ИЗРЕЧЕНИЯ:Не всичко е точно в тази държава

Кметицата ли ни е най-големият проблем?

Скандалът „Йончева-Борисов“, все същият филм: ПР за отвличане на вниманието

Смешният плач и крокодилските сълзи на един премиер!

В кошарата на манипулациите!


61051