Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Военни протестират: ...
Военни протестират: “Не на циганизацията на държавата”

Военни протестират: “Не на циганизацията на държавата”Напрежението около Войводиново расте, размяна на реплики между “Воля” и “патриотите”

Колеги на пребития командос Валентин Димов организират в петък вечерта протест във Войводиново под наслов “Не на циганизацията на държавата”, съобщи Нова телевизия.

В интервю за телевизията жена от ромски произход представила се като държавна служителка протестира срещу изказванията на министъра на отбраната Красимир Каракачанов по случая.

“Чувствам се обидена. Това е един битов скандал, още не е установено дали момчетата са виновни, не искам да защитавам хора, упражнили насилие. Аз съм тук, за да изразя недоволството си, че се използва такъв език - каза Лиляна Ковачева, събедничка в “Здравей България”. - Искам да разбере г-н Каракачанов, че не може да се говори така на ангро, да се лепят етикети. Защо аз трябва да се срамувам от колегите си, от съседите си и какъв отговор да дам на 15-годишната си дъщеря, която ме пита защо този човек ни нарича нагли?”

В същото предаване депутатът от „Обединени патриоти” Александър Сиди отрече твърдения на лидера на “Воля” Веселин Марешки, че членове на ВМРО са позволявали незаконно строителство с цел да спечелят гласовете на жители на ромската махала във Войводиново.

Сиди каза, че на ромите от Войводиново са предлагани парцели, върху които да построят законно домовете си. Едно от семействата стигнало до края на процедурата и се е отказало в последния момент.

„Изхарчихме милиони за ромското включване, което така и не се случи - каза Сиди. - Той нарече групите, които защитават правата на ромите у нас, „грантаджийски”.

 

 

Източник: http://clubz.bg/  

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Слави Трифонов за Войводиново: Вземете се в ръце и започнете да си вършите работата

От ВМРО отрекоха търговия с ромски гласове, от Войводиново командоси заплашиха да се заемат с проблема

Възмущение на гол тумбак! И пак за народна сметка (ОБНОВЕН)86447