Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / ВОЙНА В ГЕРБ - Томис...
ВОЙНА В ГЕРБ - Томислав Дончев атакува Цветанов, иска стола на Борисов ЕКШЪН В НОВА, журналисти саботират боса си Кирил Домусчиев (ОБНОВЕНА)

ВОЙНА В ГЕРБ - Томислав Дончев атакува Цветанов, иска стола на Борисов ЕКШЪН В НОВА, журналисти саботират боса си Кирил Домусчиев (ОБНОВЕНА)Война в държавата, война в ГЕРБ! Лобитата на Цветан Цветанов и Томислав Дончев се захапаха стръвно. Такъв извод правя извънредното студио на ПИК TV Звездомира Мастагаркова, Ива Николова и Недялко Недялков.

Както ПИК първи писа още преди седмица, компроматът за апартаментите е дошъл от вътрешен човек, член на правителство сериозни основания да се смята, че този човек е вицепремиерът Дончев - близък до кръга "Капитал" и изданията, които тираж новината.

След вчерашното интервю на Томислав Дончев по БНР маските паднаха. Той, единствен от ГЕРБ, пожела Цветанов да поеме отговорност за имотните си сделки. Намекна за оставката му. Това изправи на нокти целия актив на управляващата партия.

По данни на ПИК подобен сценарий се е разиграл и миналия декември покрай апартамента на Владислав Горанов. Атаката с финансовия министър дошла от същия мозъчен тръст около Дончев, Иво Прокопиев, Румяна Бъчварова. Имало дори вариан Борисов да подаде оставка, а Томислав Дончев да стане министър-председател. Това се целяло и сега, с фронталната акция срещу Цветанов.

Консолидацията на лобитата около двамата враждуващи в ГЕРБ е видима. Цветанов можело да разчита на стабилната подкр ДПС и медийната група на движението. В същото време зад Дончев заставал целият кръг "Капитал", както и мощно газово ло ощетено от факта, че приетият закон за горивата все още не влиза в сила. Говори се и за една особено силна бизнес фигура, руски гигант у нас...

Покрай екшъна в ГЕРБ тече паралелен екшън в купената от Кирил Домусчиев Нова телевизия. Там журналисти, близки до "Ка видимо саботират новия си собственик, като провеждат открита антиправителствена политика и са най-яростни в ругателства Цветанов. Флагмани на тази акция са Виктор Николаев и Миролюба Бенатова, близки до изгонената от медията Ани Цолова.

По данни на ПИК в момента се извиват ръцете на Домусчиев. Предизвикват го да ги уволни, за да се изкарат жертви на режим поискат пристан в конкурентната БТВ или в "Свободна Европа".разбрахме, че Дончев иска да пробута Малина Кръстева за министър. След това хронологично стана скандалът с апартамент Владислав Горанов. По моя информация те остаят и зад този скандал. Този сюжет не се случва и сега на битова основа. Кога сведеш нивото до еснафско-битово ниво. "Антикорупционният фонд" се ръководи от един бивш журналист от "Капитал"", обяс Недялко Недялков.

"Томислав Дончев беше замесен в ремонта на НДК, той е пряко отговорен. Там не знам как му се размина. Много замесен е в скандал с крупни суми. Наскоро излезе информацията, че България е разследвана от ОЛАФ за няколко сигнала, които отгово Томислав Дончев", допълни Звездомира Мастагаркова.

"Томислав Дончев се разкри в едно интервю по БНР. В момента тече кампания за Цветан Цветанов, единствен Томислав Донч излезе. Борисов в момента е изправен пред най-тежкия си избор в политиката на кое лоби, хванали се гуша за гуша да избер Едното е на кръга "Капитал", а другото е в защита на Цветан Цветанов, зад който седи ДПС", продължи Недялков. "Това е чов има достъп до тези документи. Има цяла тактика изградена, едно по едно, парче по парче", допълни той. Водещата Ива Николова отново напомни на премиера Бойко Борисов да погледне добре какво е вършил и върши Томислав Д Габрово чрез протежето му - сегашният кмет Таня Христова. "Командироването на Бъчварова в Израел е показателно"

"ГЕРБ може без всеки, само не и без Борисов. Дончев и Цветанов извън ГЕРБ са никой. Вижте съдбата на ДПС - Лютви Места Дал, вижте в СДС какво се случваше при Костов. Хората гласуват за ГЕРБ, гласуват за Бойко Борисов, не за Томислав Донче неразпознаваем кандидат", заяви още собственикът на ПИК. "Той е толкова тъп, че изглежда интелигентен. Само глупак върши такива неща", отсече Ива Николова. "Вчера сякаш си призна. Военните действия навлизат в нова фаза, това е малко самоубийствено от страна на Томислав Донч Битката е кой ще спечели сърцето на Борисов. Знаем, че той на тема морал е непреклонен.

Ако Борисов е сърцето и душата Цветанов е мозъкът на ГЕРБ", изтъкна Недялков. "Елена Йончева има имоти за над 2 млн.", допълни той. "Медийната проекция на това, което се случва. ПИК често е обвиняван в уклон към едното или другото лоби. Седим тук и си г а в други медии това не може да се случи. Нова телевизия, какво се случва там? Тази телевизия е флагман на това, което се Цветан Цветанов. Виктор Николаев всяка сутрин громи Цветанов, заедно с Миролюба Бенатова", заяви Недялков.

"Тези хора имат същата обвързаност като Томислав Дончев в "Америка за България". Те не са журналисти, като такива нямат на екрана, сега играят контра", включи се в разговора Звездомира Мастагаркова. "Искат да ги уволнят шумно, опитват да се изтъргуват, което е грозна търговия", допълни Недялков. "Те са Милиончева 2", отсече Мастагаркова.

ВИДЕО

 

Източник: https://pik.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Борисов неадекватно бесен и нагъл, спасява себе си и властта: Те ще ми говорят за апартаменти...!

Евгений Дайнов: Опорки няма, пелтечат, хванали са се за гушите

ВОЙНАТА В ПАРТИЯТА НА БОЙКО БОРИСОВ ЗАПОЧНА: Цветанов няма да подава оставка. ГЕРБ застава зад него с призива "Цветанов е невинен"

Борисов..., България не ви ще! (ОБНОВЕНО)

СКАНДАЛЪТ НА ДЕНЯ >> Цветанов, Цецка & сие, подайте оставка! Сметките с апартаментите не излизат. ВИЖТЕ всичко по темата ТУК >>

 


94039