Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Войната на бТВ срещу...
Войната на бТВ срещу 3 млн. българи и Слави Трифонов

Войната на бТВ срещу 3 млн. българи и Слави ТрифоновПозиция на "ДНЕС"

 

Частната и псевдо демократична телевизия бТВ се изправи срещу 3,5 млн. българи и Слави Трифонов. Вчера телевизионният водещ изпрати второ писмо до политическите партии, с което ги приканва в кратки срокове да приемат въпросите от Националния референдум от 6 ноември 2016 година. В резултат на изявената от него гражданска позиция, бТВ реши да наложи жестока цензура на Шоуто и спря записания епизод, в който зрителите можеха да чуят текста на писмото и Химна на България. Явно тези така "опасни внушения" са изплашили ръководството на телевизията и те най-нагло и безпардонно решиха да излязат на война с българския народ. След пресконференция на Слави Трифонов, на която той ясно заяви, че спирането на предаването му е груба форма на цензура, от бТВ побързаха да се защитят. Те обявиха, че Слави е направил опит да употреби ефира за целите на личната си политическа кампания. Интересно обвинение, когато Трифонов нито участва в политическия живот на страната, нито в управлението ѝ. Досега неговата единствена роля е като телевизионен водещ. За каква политическа кампания говорят от бТВ не става ясно.

Със спирането на предаването от 27 март, ден след предсрочните парламентарни избори, телевизията застана не само срещу Трифонов, но и срещу 3,5 млн. българи. Водещият защитава единствено и само каузата на референдума. Това явно не е ясно на ръководството на бТВ. Тук се повдига въпросът дали и КОЙ диктува правилата в една частна телевизия и къде отива свободата на словото в демократична България. Любопитно е също така защо това се случва точно ден след 26 март и след победата на ГЕРБ на изборите. Дали има връзка между двете неща или не?

Да припомним и трите въпроса от референдума, които така плашат управляващи и медии:

  • Подкрепяте ли народните представители да се избират с мажоритарна избирателна система с абсолютно мнозинство в два тура?

76.65% - Да ‎(2 509 864 българи)

  • Подкрепяте ли въвеждането на задължително гласуване на изборите и референдумите?

66.39% - Да ‎(2 158 929 българи)

  • Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

75.72% - Да ‎(2 516 791 избиратели

 

Слави Трифонов: Спирането на предаването ми е цензура (ВИДЕО)

ЦЕНЗУРА! След писмото на Слави до политиците, БТВ цензурира предаването!!!

Свалиха "Шоуто на Слави". Комарницки ли ще е следващият?

Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците

ПРЕДИ ДА СЕ РАДВАТ НЯКОИ, ЧЕ бТВ НАЛОЖИ ЦЕНЗУРА НА "ШОУТО НА СЛАВИ", ДА СИ ПРИПОМНИМ:


24596