Гражданско Движение ''ДНЕС''

България

Начало / Актуално - България / Войната се задълбоча...
Войната се задълбочава* >> Каракачанов: Симеонов се изплющя по медиите, не знам дали е за референдум или не

Войната се задълбочава* >> Каракачанов: Симеонов се изплющя по медиите, не знам дали е за референдум или не"Ако Валери Симеонов беше пожелал да коментираме темата, преди да се изплющи по медиите, щях да му обясня. Аз не мога да разбера дали той е против референдума или не".

Това заяви министърът на отбраната Красимир Каракачанов в студиото на телевизия "Нова" относно изказването на партньора му от ОП и вицепремиер Валери Симеонов, че предложението му за референдум за еднополовите бракове и въвеждане на трети пол е "глупотевина".

За първи път Каракачанов бе толкова остър към свой партньор по време на интервю и заяви, че "никога не си е позволявал да критикува партньор чрез медиите". Според него коалицията ще оцелее, но ако има взаимно уважение.

Според Каракачанов не трябва да се питат гражданите относно Истанбулската конвенция, защото след нея може да има друга, а обществото трябва ясно да заяви позицията си по темите на документа, който събуди широки обществени дискусии и спорове.

По думите му опитът да се реши проблема с домашното насилие и това над жени е "опорочен" от опит да се въведе "джендър идеологията". Според него трябва да се "стимулира нормалността в семействата", защото Европа в т. ч. и България са изправени пред сериозен демографски проблем". 

"Европейските нации са нации с история, свързана с християнската религия. И сега някой опитва да унищожи точно този фундамент на обществото", заяви вицепремиерът, допълвайки категорично, че не е хомофоб. 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://offnews.bg/