Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Време е за рестарт, ...
Време е за рестарт, господин премиер

Време е за рестарт, господин премиерКоментар на Благой Българанов

Усещате ли как се клати вече лодката на третия кабинет Борисов? Даже се разцепва. Скандалите ни заливат един през друг - оставки на министри, Истанбулска конвенция, бруталната продажба на ЧЕЗ... И това само в рамките на месец-два. А, ако се върнем още по-назад при предните две управления на Борисов няма да стигнат и 100 страници да ги опишем.

В дипломатически доклад с най-висок гриф на секретност, писан през 2006 година и изтекъл в Wikileaks, бившият американски посланик в България Джон Байърли пише за Бойко Борисов, че „обвинения в миналото свързват Борисов със скандали с източване на гориво, с нелегални сделки в комбинация с Лукойл и със сериозна контрабанда на метаамфетамини“. Посланикът уточнява, че информация от ЦРУ е в потвърждение на тези обвинения. Байърли пише още, че „Борисов е използвал поста си, като глава на българските правоохранителни органи, за да прикрие криминалните си деяния, а жената, с която съжителства, Цветелина Бориславова, управлява голяма банка, която е била обвинявана в пране на пари за престъпни организации, както и в участие в незаконните транзакции на самия Борисов.“ При публикацията на тази грама Бойко Борисов отхвърли обвиненията с твърдението, че те идват от „жълтата преса“.

На 3 февруари 2009 година пред българската общност в Чикаго, САЩ по повод на предстоящите парламентарни избори в България Бойко Борисов заявява дословно: „Това е основата на населението в момента – един милион цигани, 700 – 800 хиляди турци, два милиона и половина пенсионери.“ Добавя: „И вие като избягахте милион и половина, материалът, който се явява на избори или можем да избираме като кадри, никак не е голям“ (това се потвърждава от видеозаписа на изказването му).

След идването си на власт кабинетът на Борисов закрива през октомври 2009 г. Бюрото за контрол на СРС, което е създадено през същата година по препоръка на евросъдии. Самият Борисов по-късно твърди, че не вижда нищо лошо да се подслушват министри, вицепремиери и шефове на агенции, както и че е мнителен и иска да контролира действията на хората около себе си, като ги подслушва в рамките на закона.

На 19 януари 2011 година Бойко Борисов инициира гласуване на вот на доверие на правителството. Това става след серия обвинения, изнесени в пресата за корупционни скандали, свързани с подслушване, включително и на премиера. Касае се за телефонни разговори, проведени от Бойко Борисов, директора на Агенция „Митници“ Ваньо Танов и министъра на финансите Симеон Дянков, в които Борисов нарежда на Танов да прекрати митническа проверка срещу предприятие, произвеждащо бирата „Леденика“. Въпреки че автентичността на записите не е потвърдена, те предизвикват скандал в обществото. Прокуратурата обявява, че не може да се докаже автентичността им, тъй като оригиналите на записите направени от ДАНС са унищожени.

През април 2013 година избухва нов скандал, свързан с подслушвания. Твърди се, че от септември 2009 г. до март 2013 година нерегламентирано и незаконно са подслушвани бизнесмени, политици, магистрати и др. СРС са правени без решение на съответните органи на МВР и без съдебни разрешения. Главният прокурор Сотир Цацаров индиректно признава, че техниката за подслушване е въведена в употреба по времето на правителството на ГЕРБ и разпорежда проверка по случая.

На 15 август 2012 година във вестник „Преса“ излиза материал, от който става ясно, че Бойко Борисов е използвал правителствения превозвач Авиоотряд 28 за превоз на аматьорските футболни отбори „Бистришки тигри“ (в който играе самият той) и „Чавдар Етрополе“, собственост на депутата от ГЕРБ Емил Димитров. При журналистическото разследване се установява, че полетът е заявен от Българския футболен съюз и заплатен с официална фактура от него на стойност 23 500 лева. По повод раздухвания от пресата скандал, директорът на Авиоотряд 28 Пенчо Пенчев, в изпълнение на правомощията му за управление на авиационния отряд за полети със специално предназначение и полети за обслужване нуждите на министерства и ведомства, коментира – „Не виждам нито конфликт, нито проблем“.

А спомняте ли си как през лятото на 2016 г. стана ясно, че Министерство на образованието е стартирало скандална обществена поръчка за календарчета и топки срещу стрес за 2 млн. лева.

Правителството и управляващата партия отдавна влязоха в спирала на безкрайни и срамни разкрития, които отново и отново доказват само едно - време е за ПРОМЯНА. Време е всички да си вървят и да дадат място на онези образовани, умни и интелигентни хора, които не мислят само за собствения си джоб, а за бъдещето на Родината!

В продължение на 28 години политическата пасмина превърна България в лаборатория, пълна с опитни зайчета. Редуваха се сини, жълти, червени, зелени. И докъде ни доведоха? Фактите сочат, че страната ни е най-бедната, най-корумпираната, най-нежеланата от инвеститорите страна в Европейския съюз, че даже и в цяла Европа. Усещането за отчаяние, безнаказаност, липса на държавност и справедливост се загнездиха дълбоко в нас и потъпкаха енергията и стремежа ни към развитие и по-добър живот.

Готови ли сте да продължавате така? Аз - НЕ!

Искам пълен РЕСТАРТ на системата! Да затворим страницата на прехода и да отворим чисто нова - тази на истинската демокрация. Само кардиналната смяна на системата, на лицата от миналото, на подхода към държавните дела ще могат да ни помогнат да излезем от блатото, в което затъваме все повече с всеки изминал ден. Ударихме дъното, изкопахме дупка под него и вече е време да спрем. Да тръгнем нагоре към светлината и истинското си бъдеще.

Не се съмнявам, че рестартът ще е болезнено-неприятен за властта и купената опозиция, но когато гангрената се е разпростряла навсякъде, ще трябва да се реже дълбоко. Промените без съмнение ще са трудни. Промени, които трябва да преживеем, защото без тях няма да има движение напред. След като 28 години управляващи и опозиция работиха срещу държавата, днес е време да променим нещата. Да изхвърлим боклука и да си почистим къщичката!

Слави Трифонов направи своята решителна крачка към промяната и цяла България го последва. Последва го, защото видя в негово лице водач готов да се отдаде докрай за каузата на Родината. Водач доказал през годините своя патриотизъм, принципност и последователност! Водач, борещ се неуморно и безотказно за правата и интересите на 3,5 млн.българи участвали в референдума за смяна на системата. За нашите права. И за това цяла България се обедини около него, защото видя лъч надежда. 

Слави върви уверено по пътя на рестарта и не е сам. Зад него са милионите, готови за промяна българи. Зад него са умните, образованите, хората, за които Родина не е просто дума, а болка в сърцето.

Днес в дните около най-големия български празник, трябва да се замислим - за тази ли държава умряха Левски, Ботев, Каравелов? Това ли е страната, с която биха се гордели Пенчо Славейков и Леда Милева?

Българският народ е силен. Българският народ е доказал, че може да преглъща несправедливостите, но когато се събуди помита всичко пред себе си.

Настана време, приятели! Часът на разплата удари! Време е за рестарт! Време е за пълна промяна

Защото няма такава държава, но... има такъв народ.

 

Вижте и други материали по темата:

Вехти, стари и грозни ли са министрите на Бойко? И още бисери от другите партии (ВИДЕО)

Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците от 30.01.2017

Отворено писмо на Слави Трифонов към политиците от 27.03.2017

Кой се страхува от Слави Трифонов?

ВИЖТЕ всички видеоклипове от разговорите на Слави с успелите българи

Слави и България поеха по пътя на промяната

Втори ден успели българи на разговор със Слави

Успели българи на разговор при Слави

България показа своя потенциал

Да си вземем държавата! Днес!

Има ли надежда за младите в България, или интересът на властта е да ги няма в родината?

Давай, Слави! С теб сме. И България е с теб!

 

 

 

 

 


54638