Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Временно спират прот...
Временно спират протестите пред НС. Слави Трифонов: Нищо не е приключило и нищо не е свършило

Временно спират протестите пред НС. Слави Трифонов: Нищо не е приключило и нищо не е свършило"Нищо не е приключило и нищо не е свършило", заявява Слави Трифонов в открито писмо до медиите и народните представители.

Тази сряда от ГЕРБ внесоха предложения за промени в законодателството. От управляващата партия предлагат да има мажоритарен избор в два тура с абсолютно мнозинство, а партийната субсидия да стане един лев на глас. Веселин Марешки от "Воля" също заяви, че ще подкрепи предложенията на ГЕРБ.

Слави Трифонов не излезе днес пред парламента, но написа писмо. Ето цялото писмо:

"Скъпи приятели, днес беше поставено началото на приемането на волята на 2 милиона и половина българи, гласували с „Да“ на въпросите от референдума! Слави Трифонов днес няма да бъде пред парламента. Вижте какво написа той:

„Явно да приемеш волята на суверена, изразена в Референдум, е нещо много сложно. Поне така изглежда според действията на българските депутати. А всъщност е толкова просто. Има референдум. Суверенът се е произнесъл категорично. Депутатите го приемат. И... както казва един популярен български боксьор - “продължаваме напред.”

Днес началото на приемането на волята на 2 милиона и половина българи бе дадено. Сложно или просто - но беше започнато. И сега ще стане ясно дали това е театър, с цел трупане на народна любов или са реални действия, с цел приемане на мажоритарния избор в два тура, намаляване на държавната субсидия на един лев и задължително гласуване на избори и референдуми. От действията на депутатите през следващите два месеца ясно ще се види кои са там, за да работят в интерес на хората и кои са там, за да работят за своя собствен интерес.

Нищо не е приключило и нищо не е свършило.

Слави Трифонов“


27071