Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Времето е тяхно..., ...
Времето е тяхно..., а нашето не е живот, отдавна!

Времето е тяхно..., а нашето не е живот, отдавна!Бинка Първанова - експерт социална политика

Информационен сайт "ДНЕС"

 

В Северозападна България живеят някои наши сънародници... с 14 стотинки на ден. Те просят по 1 лв. за автобуса, за да отидат на работа. За връщане – няма! 

Северозападният район на България е регионът през 2017-а година с най-нисък жизнен стандарт, равняващ се на едва 31% от средноевропейския, следван от друг български регион - Южен-централен (с 34%).

Цели пет от седемте европейски региона с най-нисък жизнен стандарт се намират в България, отчита Евростат.

Лоши факти! И много, много извън контекста на "видимите резултати", "подобряващия" ни се стандарт и солидния икономически напредък на държавата!

Нищо чудно властите да ги обявят и за фалшиви! Защото са грозни и обидни! Но истински.

Държавното ръководство си знае работата. Ще побърза да представи справка за рекордния спад в безработицата, разкритите хиляди нови работни места, увеличения добив на зърно, пшеница, картофи и лук... Дано не се забрави – ръстът на туризма! И разбира се..., спадналият ръст на престъпността, както и стотиците други бляскави достижения на правителството...

Нищо чудно да излезе премиерът и в типично неговия спасителен стил да гарантира на всеки средностатистически врачанец, монтанчанин или видинчанин доход от поне 2 лв. на ден. Да има с какво човекът да се върне от работа. Човешко е! Сърцераздирателно е! А и PR e! Без който властта не може.

Всичко е възможно! В днешно време обещанията и лъжите на управляващите са безплатни. Бойковите възможности са неограничени. Нищо не е такова каквото се казва и изглежда! Или както се казва: Това което е..., не е това, което е!?

Конструкцията е стабилна, държавата и институциите работят, скандали няма, корупцията и престъпността са преборени, контрабандата намалява с всеки месец, сивият сектор е почти розов, чуждите инвестиции текат като реки към страната, болници не фалират, ремонтите са качествени, пари има, стандартът на живот пращи, бюджетният излишък е разкошен, почти не се краде, няма пропуски в националната сигурност... и черешката на тортата - БВП! И той си е супер! И всичко е от добро, та най-добро!

Чудно Гражданско и Европейско Развитие за България! Или иначе казано, съкращавайки изречението - ГЕРБ. Времето е тяхно!

Точно преди една година в Монтана / бе организиран митинг под надслов „ВРЕМЕ Е ДА СЕ ОТДЕЛИМ КЪМ РУМЪНИЯ”.

„В България нашият СЕВЕРОЗАПАД е забравен, много отдавна. Стига лъжи, стига обещания, че ще има инвестиции. Вече не вярваме”, това казаха тогава най-бедните от бедните българи.

Оттогава нищо не е станало, нищо не се е променило! И така не е от скоро, така е от десетилетия. Неглижиране, упадък и безотговорност. Кражби и грабежи. Липса на елементарна загриженост към хората, дори и за изпълнението  на малки предизборни обещания. И на депутати, и на политици и на правителствата и на кметове. Като пътя за Видин! В тяхното време, в техния богат свят всичко остава на думи, във въздуха. Като обещания в брошури и на събрания преди избори.

А защо продължаваме да търпим – не знам!

Как се живее със стотинки на ден – също, също!

Това ли е нашият живот...?! Не е, нали!

 

ВИДЕО

 

Image result for Работници от Северозападна България живеят с 14 стотинки Image result for Работници от Северозападна България живеят с 14 стотинки

Image result for безработица и мизерия в българия Image result for безработица и мизерия в българия

Image result for безработица и мизерия в българия Image result for безработица и мизерия в българия

 

 


91135