Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Парадокс и връх на п...
Парадокс и връх на политическото лицемерие: Власт богатее и големее... народ беднее и на дъното тлее...

Парадокс и връх на политическото лицемерие: Власт богатее и големее... народ беднее и на дъното тлее...Информационен сайт „ДНЕС“

 

Партиите продължават да просперират на гърба на данъкоплатците, получавайки от бюджета много, много повече пари, отколкото са им нужни. Над... 40 милиона лева общо са спестили парламентарно представените партии!? Това се вижда от отчетите им пред Сметната палата за 2018 г., които бяха публикувани вчера. Най-богата естествено е ГЕРБ, следвана от БСП, после другите.

По закон хазната плаща всяка година на партиите в Народното събрание по 11 лева за всеки получен глас на изборите. Размерът на парите бе запазен и за тази година, въпреки че с референдум, иницииран през 2016 г. от Слави Трифонов българските граждани решиха, че субсидията трябва да е 1 лев на спечелен глас.

Категорично, според близо 3 млн. българи гласували на Референдума,  субсидията трябва да е по 1 лв. на глас. Тогава на Бойко Борисов му се видя „опасно“ и ненужно това искане на народа. След няколко дни обаче той сподели пред журналисти, че иска референдумът да стане закон, а малко преди това го беше обявил като "антидържавен" акт...?! Дори подчинените му депутати направиха предварително отигран празен ход – внесоха нещо подобно на законопроект, който щял да "мине" в НС, а и напълно съответстващ УЖ на исканията на хората...

Всъщност, по този начин ГЕРБ хитро неутрализира проектозакона на Инициативния комитет, внесен от сценаристите и омбудсмана Мая Манолова в НС на 21.11.2016. Така управляващата партия симулира заинтересованост и загриженост към волята на хората, а в същото време не си помръдна и пръста дори, за да реализира собствените си обещания... Оправдание веднага се намери, и както всеки път виновни са другите, в случая другите партии, които блокирали проектозакона на ГЕРБ...(?) А всъщност самата ГЕРБ така направи и се постара достатъчно добре, така че нейният закон да не мине. И така хем вълкът сит, хем агнето цяло.

И така за поредна година партийната субсидия си остана по 11 лева на глас! Благодарение на управляващата партия и останалите и присъдружни слуги..., наречени опозиция?!

Всичко това, докато партиите кътат по сметки милиони партийни субсидии, докато депутатите и политиците въобще не спират да крадат, а и по 6000 лв. заплата взимат, всичко това докато страната се раздира от скандали, раздираща бедност и заплати от калибъра средно на около 700-800 лв. ПОДХ.Л.

И ВСИЧКО ТОВА ДОКАТО ХИЛЯДИ ДЕЦА И САМОТНИ ВЪЗРАСТНИ ХОРА ИМАТ НУЖДА ОТ ЗДРАВНА ПОМОЩ И ЕЛЕМЕНТАРНА ПОДКРЕПА!

И така:

ГЕРБ е имала по сметките си 23.3 млн.лв. в края на миналата година. През 2017 г. партията е разполагала със 17.2 млн.лв., тоест за година тя е прибавила към авоарите си 5 млн.лв. 

Наличността в сметката на БСП към края на 2018 г. е била 6.5 млн.лв., което е с близо 2 млн. лв. повече в сравнение с предходната година. 

От публикуваните от Сметната палата отчети се вижда още, че ДПС държи на депозит 6.2 млн.лв. 

Какво се вижда от изложените данни – партиите трупат ли трупат милиони на наш гръб! Партиите ще продължат да доят без свян и срам! От 2002 г. до днес те са получили близо половин милиард лева!!!

Единствената страна в ЕС, която има по-висока държавна субсидия за партиите от България е доста по-богатата Финландия. В "бедната" Германия субсидията е 1 евро.

Както казва Слави – Партийните субсидии са мръсна история, а ние я позволяваме! Това е ужасно глупаво и много срамно!

Време е да се сложи край на този позорен цикъл, в който бедните издържат пребогатите депутати от пребогатите партии, които пък се правят, че работят за народа и избирателите си. Гнусно и нелепо е обяснението на депутатите и властта, че ако не вземат от нас за субсидия, ще вземат от едни други хора. А всички знаем, че колкото и да е субсидията..., те взимат ли взимат, та чак пушек се вдига, от тези други хора.

Немалка част от Българския народ тъне в мизерия, но същевременно съвестно  дава и своята лепта, пълнейки банковите сметки на партиите, плащайки им семинарите, пътуванията в страната и чужбина, коктейлите и разкоша! И те се възползват и от тази облага, освен че заплатите им са абсурдно високи, освен че си купуват евтини апартаменти, имат безплатно и качествено здравеопазване, крадат, лъжат и ни манипулират безнаказано. 

А личните им банкови сметки, кога ще научим какви са? А имотите в чужбина? А офшорките... А...

Наскоро по повод "Апартаментгейт“ ни припомниха Панамските досиета и Уикилийкс, където са споменати българи с офшорни сметки. „Ще има скоро публикувани досиета и сметки, там ще има политици и чиновници, загадъчно подхвърли бивш секретар на МВР. До края на годината трябва да заработи имотният регистър на Гърция – „тогава какви хора ще излязат, политици, съдии…“.

Управленският така наречен елит е тежко компрометиран! Партии, политици, висши чиновници, всички във властта богатеят, а народът е на дъното – е това е наистина върхът на политическото лицемерие в България! 

А дали и докога ще се търпи да богатеят и да се смеят...?! Всеки сам може да си прецени и реши...

 

Позор* >> Партийните субсидии: И през 2019 г. партиите ще получат над 30 млн. лева

Related image

 

Image result for dnes-bg.org, слави трифонов, вие сте се самозабравили

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

ВИДЕО >  История на Референдума

Пак ще платим милиони за партийни субсидии..., вместо за лечение на деца и умиращи самотни възрастни хора! (ОБНОВЕН)

Слави: Партийните субсидии са мръсна история, а ние я позволяваме! Това е ужасно глупаво и много срамно!

Позор* >> Партийните субсидии: И през 2019 г. партиите ще получат над 30 млн. лева

Лицемерието и лъжите продължават! Няма такава държава и такова управление, но всичко е точно!

За по-малко от 24 часа лъсна дебелашката лъжа на Борисов при Слави: >> Ударно приемане на бюджет: партиите - с 11 лв. субсидия на глас

За кого референдумът е "атака срещу държавността"?

Мая Манолова и сценаристите на Слави вкараха проект за нов изборен кодекс (ВИДЕО)

Пак ще платим милиони за партийни субсидии..., вместо за лечение на деца и умиращи самотни възрастни хора! (ОБНОВЕН)

СЛАВИ ТРИФОНОВ: ГОСПОДА ПОЛИТИЦИ, ЩЕ БЪДЕТЕ УВОЛНЕНИ!

А вие чувствате ли се унизени и гневни?!

Партийната субсидия най-тлъста в България

Депутатите запазиха партийните субсидии от 11 лв. на глас

 

 

 

 


96570