Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Все едно всемирният ...
Все едно всемирният потоп заля София и ремонтите... на ремонтите...

Все едно всемирният потоп заля София и ремонтите... на ремонтите...Коментар на Пенка Керелезова 

Информационен сайт ДНЕС

 

Екшън тези дни в центъра на София. Вали N-тият дъжд, пороен. Хвърчат полицейски коли, вият пожарникарски коли, линейки фучат. Огромни задръствания, затънали коли в новопоявили се езера, светофари не работят, квартали без ток. Няма тв и интернет...

Човек ще си каже, че Силвестър Сталоун снима „Непобедимите 5“. А на всичкото отгоре, декорът е като истински. Още по-драматично е, че на фона на този екшън, представете си вали и дъжд, посред лято и положението става още по-апокалиптично. 

И докато се молиш в рейса, колата или таксито да не потънеш в някой гьол на центъра, те удря провидението – хей, хора, та това са видимите резултати на ГЕРБ. На практика, наяве! Това са. И пак старият рефрен – ремонт на ремонта. И после пак... ремонт и пак докърпване. Разбира се, с раздадени още милиони и милиони след... предишните отпуснати милиони за... първия ремонт!

Не ми било снимане на филм, най ми било чист реализъм – запушени канали, лоши, но току що сменени отводнителни съоръжения, непочистена столица, листа, запушени и изпочупени шахти, липса на канализация... А пострадалите и наводнени граждани ринат с кофи и лопати магазини и къщи, защото... сигналите са много, пък дирекцията за защита на населението и общината нямат този капацитет?! Да помогнат едновременно на повече от... 10 души!?

Всеизвестно е, че лобистката и любима на властта фирма, която най-често печели лъвските поръчки за ремонти – GP Group, заимства проекти от чужди държави, в които няма такива обилни дъждове. А и да има, се строи качествено, отговорно. Не се краде толкова безогледно и нагло.

Но тях не ги интересуват резултатите, защото знаят, че наложената евентуално санкция ще е в десетки, стотици пъти по-малка от крупната сума, която ще получат и... откраднат от проекта. Те не се вълнуват и от общественото недоволство, защото лобистът Йорданка Фандъкова и подопечните ѝ ще пуснат миловидните си усмивчици в медиите и ще замажат със заучената реплика – „дъждът беше много, изненада ни“...

Току виж пък обърнали дефекта в ефект, и пуснат обществена поръчка за... гондоли в София. Бойко вече ни пусна мухата, че ще станем Виена, ама Фандъкова наистина ще ни осигури една Венеция. А „Графа“ ще е главният канал. 

Гордостта на кметицата, визитната и картичка, великото ѝ постижение – „Графа“ и неговият ремонт – новият гребен канал на София! Къде ти ще ходим чак до Панчарево..., хей къде на пъпа на София е „Графа“! Кеф ти гребане, кеф ти плаж и къпане... кеф ти всичко, което си поискаш! И всичко това в центъра на София. За над... скромните 20 млн. лева…! А и „Графа“ си става отвсякъде! Направо автоматично си се превръща при дъжд и в езеро, и в гребен канал накуп!

Да не споменаваме днес тук пак за другата Герберско-кметска гордост, която ни прокламираха като най-големия „виден“ резултат - метрото. И там потоп, само преди година лошият дъжд посред лято отново ни изненада и... нахлу в метро станциите. О, ужас!

И сериозно, без майтап: Не ви ли е срам, госпожо Фандъкова, не ви ли е поне малко неудобно да правите на плиткоумни маймуни близо 2 млн., живеещи в София. Нямате ли поне малко свян и страх от гнева на избирателите, нали видяхте какво стана в Истанбул. Въпреки натиска, шантажите и манипулациите на Ердоган, опозицията триумфално спечели главния град.

Не бъдете тъй безстрашна, госпожо градоначалник, спомнете си описанието за всемирния потоп в земите на Библията, където е предадено схващането, че хората са станали толкова греховни, че биват... потопени под вода по повелята на Господ. Загиват почти всички, с изключение на малцина избраници. 

Бъдете сигурна, че ако така продължавате няма да сте сред тях. А дотогава, ние ще ходим малко по-нагоре от ремонтираните „Солунска“ и „Граф Игнатиев“. Там някъде е и седалището на арменския поп. Вместо да се оплакваме и роптаем без ефективно от вас, ще отидем при него. Разгеле той ни чуе. 

Че пък после и зима иде... и по някой път и сняг вали… за зла участ! И виелици има и преспи има... Тогава пък снежинките във въздуха трябва да се ловят (по Лиляна Павлова). Че да не заприлича София като ледената пързалка на „Ариана“... 

Но пък няма да е лошо – през лятото - езера и водни канали..., през зимата - ледени пързалки и ски шанци... Абе направо сме си готови за олимпиада – и лятна, и зимна...!

Но наесен вие следете за резултатите, а пък ние вече все повече и повече ще внимаваме за кого гласуваме...!

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

"Море" и "езера" след ремонта на "Граф Игнатиев". Защо се случи? (ВИДЕО)

Катастрофата „Фандъкова“ >> Дъждът наводни ремонтирани улици и градинки на София

По фугите ще ги познаете... не по оставките!

Няма фъндък за... Фандъкова!

 

 

Няма фъндък за... Фандъкова!

Свързано изображение

Резултат с изображение за снежинките във въздуха да се ловят

Свързано изображение

 104365