Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / Все повече лъсва ска...
Все повече лъсва скалъпената листа > Кое е това момиче? Третата в листата на БСП се пробвала и при Слави Трифонов" title="Все повече лъсва скалъпената листа "Нинова" >> Кое е това момиче? Третата в листата на БСП се пробвала и при Слави Трифонов" />

Все повече лъсва скалъпената листа "Нинова" >> Кое е това момиче? Третата в листата на БСП се пробвала и при Слави ТрифоновИзбраната на трето място в листата на БСП за европейските избори Цветелина Пенкова е участвала в кастинга, който Слави Трифонов организира за набирането на кадри за нов политически проект "Има такава държава". 

Видеоклипът с участието на Пенкова е публикуван на Фейсбук страницата на Трифонов през февруари 2018 г. В него завършилата Американския колеж в България и бакалавър "Финанси и икономика" в Оксфорд разказва за работата си в "Роял Банк ъф Скотланд" и последвалото ѝ назначение в Инвестиционния фонд в Англия. 

Пенкова освен това е зам.-председател на клуб "Милениум", който събира училите или още учещите в чужбина българи, родени не по-рано от 1981 г. Организацията бе сформирана през март 2016 г. в двореца "Врана" и има около 150 пълноправни членове. Тази година за пръв път "Милениум клуб" участва със собствена листа в избори - под името коалиция "Път на младите", като ползва регистрацията на НДСВ и Новото време. Листата на "Път за младите" е в унисон с името им и е съставена от 17 души до 35 години. Пенкова обаче не е в листата на клуба, а изненадващо се появи в листата на левицата.

На въпрос на Трифонов защо би искала да се върне в България, младата дама отговаря, че в един момент на човек не му достига да се бори само за своето развитие, а иска да "прави разлика". 

"Хареса ми идеята и мисля, че имам какво да кажа. Мисля, че има хора, с които се запознах докато чаках да започнем, които също имат какво да споделят. И в крайна сметка в един момент човек се замисля, че трябва да остави нещо след себе си, което не може да е само в материални измерения", заявява тя.

В течение на интервюто Пенкова не успява да отговори на въпросите на Трифонов кои са финансовите министри на България и Англия. "Това са много удачни въпроси, на които аз трябва да знам отговорите", коментира впоследствие тя.

На въпрос върху какво би работила, ако се върне като публична фигура, Пенкова отговаря, че според нея най-големият проблем в България е разделението между хората.

Ето и пълното ѝ участие. 

 

*Заглавието е променено от редакцията

Източник: https://m.offnews.bg/news/

 

 

96284