Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Всичко е „на гърба“ ...
Всичко е „на гърба“ на народа! Убиват българите и България! Да се защитим! (ОБНОВЕН)

Всичко е „на гърба“ на народа! Убиват българите и България! Да се защитим! (ОБНОВЕН)Мая Майер - Дюселдорф-Германия 


Обвинения между политици ни заливат предизборно вече всеки ден! Не че досега беше по-иначе. Обвиненият за корупция, некомпетентност, лъжи, манипулации, безконечни далавери! Обвинения, обвинения, а ние горчиво плащаме резултатите от безчинствата им! Кой прав, кой „крив“ – ГЕРБ, БСП или другите - няма значение, всичко е на „наш гръб“ и сметка!

 

Обвиненията са от „уж“ опозицията към управляващите, от гражданите към управляващите, от управляващите към гражданите, от управляващите към „уж“ опозицията! Всички срещу всички! Всеки срещу всеки!

 

Навсякъде далавери, врътки, шуробаджанащина и неразбории! Където и да „пипнем“ в управлението на държавата ще се натъкнем на куп нередности! Достатъчни са ни само публично известните! И тук виждам не само ГЕРБ и БСП, виждам и всички парламентарни партии, че и извънпарламентарните. Виждам статуквото!

 

И само скандали и скандали, вижте само последните, новите шумни скандали около „Ларгото“!

 

Поглеждаме към разрухата на ул. Граф Игнатиев и Джи пи Груп, към тротоарчетата, градинките и безконечните ремонти на ремонтите. Скандали...

 

Поглеждаме към кражбите около подготовката на НДК за председателството ни на Съвета на ЕС! Скандали.

 

Поглеждаме към пътищата и магистралите - "гордостта на Борисов"! Скандали...

 

Поглеждаме към здравеопазването и състоянието на болниците! Скандали...

 

Поглеждаме към ТЕЛК–овете, към разгрома на цялата социална система! Скандали...

 

Поглеждаме към "осъществената" ромска интеграция! Скандали...

 

Поглеждаме към електронното управление и гласуване! Скандали...

 

Поглеждаме към разпределението на евросубсидиите, към разпределението на публичните средства! Скандали...

 

Където и да погледнем - грабеж и погром! И скандали... Където и да погледнем - корупция, некомпетентност, калинки, неспазване на законите! И скандали...

 

Тези, които коват законите в България са недосегаеми, над закона са.

 

Тези, които ни управляват живеят в друг свят, различен от този, който създават за нас!

 

В техния свят и здравеопазването, и образованието, и стандарта на живот, и всичко... е на световно, че и над световното ниво! Всичко е... рай.

 

В техния свят, те като богоизбрани сами си увеличават заплатите от 6-7 хил.лева и си създават своя уютен и разкошен свят!

 

И разходите им за пътувания и срещите, и хотелите им са на „наш гръб“ - „уж“ за да работят за  избирателите, пътувайки из България и по света!

 

Имат кръстници и чичовци, които им осигуряват апартаменти без наем и без да плащат нищо!

 

И какво се оказва, освен със свръх високите си  заплати, неуважаемите политици имат и разходи, но за наша сметка, а имат и всевъзможни  привилегии! И всичко това „на наш гръб“ и за наша сметка!

 

Партийните им каси са класически „перални“, захранвани с нашите 11 лв. на глас партийна субсидия, а пълнени допълнително и от "бизнесмени", срещу които държавата „уж“ се бори! И ето ти симбиозата: власт & мафия & престъпност = олигархия

  

А ние плащаме КТБ, плащаме неосъществената АЕЦ „Белене“, плащаме с животи цената на магистралите и пътищата, плащаме заради фирми като Джи Пи Груп!                        

 

Плащаме за безсмисленото и калпаво строителство, плащаме за помпозните и ненужни спортни зали, плащаме цената на „уж“ ромското включване и масовите цигански деребейства, плащаме отново и отново за некачествени ремонти, за проверки на проверките!

 

Плащаме, плащаме...

 

Примерите са безброй, ние си  плащаме, но те „поръчват музиката“! Те са нахранени до преяждане, мнозина измежду нас гладуват!

 

Ние плащаме последиците от всичките им корупционни практики! Ние им плащаме заплатите, а те отгоре на това ни и крадат! Ние им даваме да ни управляват, а те ни оставят да ставаме все по-бедни и по-бедни...!

 

Плащаме с животи цената на убитата ни и неработеща социална система!

 

Днес си отиде Лорина. Тя беше едно от децата, които участваха активно рамо до рамо с майка си на протестите „Системата ни убива“. Макар и на 22 години, сгушена в количката си, тя изглеждаше като едно малко дете. 

 

Детето бе изгонено от специализиран център за деца с епилепсия, защото майка му се включи в протестите. Макар и прикована на легло, Лорина обичаше да ходи в центъра заради музиката. Това беше едно от малкото неща, които я успокояваха.

 

„Отиде си Лори! Вече нищо няма да я боли... дано майчиното сърце намери утеха!“, написаха във Фейсбук други майки.

 

Държавата е заради гражданите и е на гражданите! Докога ще ги търпим тези там горе да ни убиват? Докога ще ги оставяме да ни управляват?!

 

Безхаберието им ни УБИВА!

 

Безхаберието им УБИВА децата, близките ни...! Всички.

 

СИСТЕМАТА НИ УБИВА! А те – политиците моделират системата! Политиците и тяхната политика убиват! Убиват ни морално и културно! Убиват нацията! Убиват българи и България!

 

Да спрем  геноцида! Да се съвземем, да се окопитим  и да изхвърлим всичкия политически боклук! Да излезем на улиците, да защитим себе си и децата си, да защитим Родината си! Иначе всичко е „на гърба“ и за сметка на нас - хората!

 

Да се защитим!


          Ð ÐµÐ·ÑƒÐ»Ñ‚ат от снимката за system ни убива  Ð ÐµÐ·ÑƒÐ»Ñ‚Ð°Ñ‚ от снимката за system ни убива

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Вера Иванова от „Системата ни УБИВА“ пред информационния сайт на Движение „ДНЕС“: За да се случи нещо, трябва да го отстояваш с постоянство и натиск! Подкрепяме каузата на референдума и Слави Трифонов

Благодарение на майките от „Системата ни убива“ >> 140-150 000 хора с увреждания ще имат право на финансова подкрепа

Българинът от Родопите Салих Трончов: „Господин Борисов, когато погледнете вашите деца, погледнете и нашите

Арман Бабикян за скандалите: Ние сме най-глупави, защото прибират нашите пари. Ние сме пълни идиоти, защото си седим вкъщи!

ГРАЖДАНСКО ДВИЖЕНИЕ "ДНЕС": БЕЗУСЛОВНО ПОДКРЕПЯМЕ БЪЛГАРСКИТЕ МАЙКИ!

 

 

 


88728