Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Втори ден на протест...
Втори ден на протести срещу Румен Радев - десетки искат оставка на президента пред

Втори ден на протести срещу Румен Радев - десетки искат оставка на президента пред "Дондуков" 2, правят подписка за импийчмънтВтори ден десетки българи протестират срещу Румен Радев. Броят им се контролира от МВР, което не позволява струпване на повече хора пред "Дондуков" 2, но палатковият лагер на недоволните от президента остава и на място има хора по 24 часа.

Те са решени да продължат акцията си, като събират и подписка за импийчмънт на Радев. Настояването им е за оставката му, тъй като е предал избирателите и народа си по думите ми и е президент само на БСП. "Този човек само критикува и никога не дава решения. Не помага с нищо в кризата. Нямаме нужда от такъв човек и той трябва да освободи президентската институция", казаха пред камерата ни протестиращите. Борислав Райчев разкри, че около 25 души се въртят на смени, за да няма струпване.

"Цял ден идват хора за подписката и ни подкрепят. Дойдоха и много възрастни хора да ни подкрепят, дори и такива, които са живели по времето на комунизма, но не харесват Радев. този човек го няма вече два месеца в кризата. Той е връткалник - първо подкрепи мерките, на следващия ден каза друго. Видяхте как беше избран, а сега какъв отлив има. Много хора се чудят обидени от неговото поведение - мрънкане. Той клони само към една партия и говори само нейните идеи. Това не може да го търпи никой. Не е ли кукла на БСП - каквото кажат те, ходи и го прокламира пред медиите. Протестът ни е безсрочен - до оставка или импийчмънт, ако не стане обединител на нацията и не започне да работи с правителството и държавните институции", заяви Райчев.

"Той е контра на всяко нещо, като сърдита лелка. Вече си личи, че някой му ги казва тези неща. Той няма собствено мнение. Ние сме на трето място в Европа по резултат от мерките, а той една добра дума не казва. Кризата е тежка не само тук, а в цял свят, да даде и той някакво предложение за икономическите мерки, да поеме някакъв ангажимент. Наема си само приятелчета в обкръжението си, като Митко Есемеса, които нищо не правят. Ние сме хора от народа и такива хора не искаме да ни управляват. Очите му светят в червено, той е БСП. Това ни е обидно и не го искаме", коментира още той.

Друг протестиращ каза, че не поддържа нито една партия. Прибрах се от Англия преди два месеца и не мисля, че положението е цветущо, нито тук, нито другаде. Но тук институциите се карат, президентът си мисли за партийната кариера. Той изобщо не мисли за хората. Едно и също говорят по телевизията и само във фейсбук се водят дебати. Ние сме тук на живо, за да покажем нашата позиция, а не само да пишем", коментира той.

Протестиращите срещу Румен Радев разкриха, че група мотористи ги плашат като мутри, като според тях те са пратени, за да бранят президента. "Видяхме, че са писали във фейсбук и може би някой им дава пари да стоят там", казаха те по повод на група от 4-ма души, които били от контрапротест да бранят президента. Пред камерата на ПИК TV мотористите каза, че не са съгласни някой да застава срещу Радев. Според тях президентът не правел нищо лошо, а само налагал вето.

"Той си прави изявления", лаконични бяха подкрепящите президента, но не можаха да обяснят какво точно прави за борба с кризата и заявиха, че са готови да се заразят с коронавирус. "Искам да се разболея, пък ако оцелея, оцелея. Но не съм съгласен сега да има протест срещу Радев и затова съм тук и всеки ден ще идваме", заяви мотористът, който отказа да се представи.

 

Източник: ПИК

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Генерал срещу ченге...

От Шипка, от българския връх дъното се вижда най-добре!

Игра на тронове... и Президентското вето като едно голямо нищо125330