Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Втори референдум за ...
Втори референдум за мажоритарния вот?! Ама вие сериозно ли?

Втори референдум за мажоритарния вот?! Ама вие сериозно ли?Коментар на Благой Българанов

 

ГЕРБ щели да организират втори референдум за мажоритарната система. Референдум, "с който българските граждани да посочат каква точно промяна искат". Ето това обяви председателят на парламентарната комисия по правни въпроси и депутат от ГЕРБ Данаил Кирилов.

Ей, ало, защо чак такова гротесктно малоумие...? Защо? Ние вече гласувахме ЗА мажоритарния вот! На 6 ноември. Спомняте ли си? Или страдате от амнезия? България се произнесе. Каза, че иска мажоритарна система, задължително гласуване и намаляване на субсидията на 1 лев. На 6 ноември миналата година! Не преди 2, не преди 5, не преди 10 години, а преди 6 месеца! Суверенът беше категоричен – партиите на статуквото да се разкарат, старите лица да се махат, искаме нова система, нови избори,искаме промяна, всичко това, което вие не направихте за последните 27 години. Напротив! 

Сега ГЕРБ щели да правят нов референдум. Пак. Със същия въпрос. Но вече „техен“. Ще вземат да изхарчат още милиони, за да уточнят това, което ние вече решихме. Суверенът го реши. ГЕРБ, които направиха всичко възможно, за да убият, да саботират нашия референдум, сега излизат ней-големи радетели за промяна на системата. Е, приятели, определете квалифицирайте вие това отношение, тези игри на ГЕРБ. Всичко това е още едно категорично и безусловно доказателство за двуличното и лицемерно отношение на тази партия към хората: от една страна сме с вас, с вашите искания, стремежи, мечти, а от друга - правим рафинирано всичко така, че референдумът да не мине, да не мине дори и през иглени уши...! Точно това и направи ГЕРБ.

Когато реша, че герберите не могат да стигнат по-големи висоти в мръсотията, популизма и глупостта, те винаги ме изненадват. Това не е безочие, това е брутална наглост. Опитвате се да замажете, не, направо да гипсирате очите на хората? Опитвате се да отровите и убиете енергията? Опитвате се да плашите Слави, който каза, че нищо не е приключило, че на зла круша, зъл прът? Е, няма да стане! 

Какъв нов референдум, бе Кирилов, какви нови опери и постановки бе Борисов? Разширен щял да бъде новият референдум, с нови и по-ясни въпроси... Същият ли като този на 6 ноември? А и разширен или тесен, никакво значение няма. Никакво! Народът си каза думата и вие трябваше... и ще трябва да изпълните неговото решение! Рано или късно.

Но, ГЕРБ, луди  ли сте или нас се опитвате да направите луди? Усетихте, че преиграхте и на всички стана ясно това, а то злепостави още и без това поизхабената ви партия. Но на вас от това не знам дали въобще ви пука. Скоро идва и Слави, а с него и хората... Защото отговорът, решението на 3 млн. българи не ви стига май? Решението, което игнорирахте, брутално и без капка срам. Или може би в края на краищата не ви изнася, че инициативата не беше ваша, а на Слави Трифонов и хората него подкрепиха и ще  подкрепят и занапред! Но не и вас! Така по всичко личи ще е...

 

Вижте и други материали по темата: 

ИМА ТАКЪВ НАРОД! ИМА ТАКЪВ ВОДАЧ!

Подписката за Слави Трифонов и промяна в България набира мощна подкрепа!*

ЗА СЛАВИ! ЗА ПРОМЯНАТА! 
Над 190,000 зоват в петиция: Слави, поведи ни!

ПРОГНИЛАТА ПОЛИТИЧЕСКА КЛАСА СЕ ПАРАЛИЗИРА ОТ СТРАХ: 240 ГРОЗНО СЕ ИЗПЛЮХА ВЪРХУ З,5 милиона българи* >> Парламентът отхвърли на първо четене предложението за въвеждане на мажоритарна избирателна система

ДВУГОДИШНОТО УБИЙСТВО НА РЕФЕРЕНДУМА... НЕУСПЕШНО! НИЩО НЕ Е ПРИКЛЮЧИЛО!

 

 


29752