Гражданско Движение ''ДНЕС''

Свят

Начало / Актуално - Свят / Вучич към опозицията...
Вучич към опозицията: Политическите дискусии трябва да се водят в парламента

Вучич към опозицията: Политическите дискусии трябва да се водят в парламентаПолитическите дискусии трябва да се водят в парламента. Това заяви днес пред журналисти президентът на Сърбия Александър Вучич, коментирайки вчерашния митинг на опозицията в Белград, съобщава агенция ТАСС.

"Ние сме готови за диалог, (председателят на парламента) Мая Гойкович ги покани на диалог там, където това трябва да се случва. Диалогът трябва да се води в парламента", каза Александър Вучич.

Той посочи, че е наблюдавал съботния протест от балкона на президентския дворец. "Вчера аз бях на балкона и слушах хората (...) чух хиляди обиди по свой адрес", каза Вучич.

По думите му протестиращите са били между 7 500 и 11 000 души.

В събота в сръбската столица се състоя поредният протест от акцията "Един от пет милиона". Организаторите и сръбските медии съобщиха съществено разминаващи се данни за броя на участниците в демонстрацията и шествието. Радио Белград съобщи за 7 500 протестиращи, а представители на организаторите на митинга заявиха пред ТАСС, че според техни оценки са участвали около 30 000 души.

Протестът бе организиран от опозиционния "Съюз за Сърбия", който е съставен от 30 различни партии и организации. Съботните демонстрации срещу правителството преминават под надслова "Един от пет милиона", който се появи, след като сръбският президент Александър Вучич се зарече, че няма да се поддаде на исканията, "ако ще и да сте 5 милиона". Демонстрантите настояват за по-голяма свобода на медиите и за свободни и честни избори.

 

Източник: https://www.24chasa.bg/novini/

 


96210