Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Въстание, братя! Във...
Въстание, братя! Във въстанието му е майката (ОБНОВЕН)

Въстание, братя! Във въстанието му е майката (ОБНОВЕН)Коментар на Вихър Бойчев, последна редакция 08.10, 16:40 ч.

 

Десетки се изказаха по скандала с Виктор Николаев, Антон Тодоров и Валери Симеонов. Журналисти, политици, анализатори, че и цялата българска общественост взе отношение по казуса. Проблемът, излязъл наяве в сутрешния блок на Нова телевизия обаче не е само в това как депутат от управляващата партия и вицепремиер  от коалиционния партньор си позволяват да заплашват  журналист и то в най-гледано време. От години ГЕРБ са сложили ръка на българските медии.

- Всеизвестен факт е, че се раздават огромни суми за реклами и какви ли не ПР кампании. 1 978 939,08 лв. (без ДДС). Толкова са парите, похарчени за медийно отразяване от партиите и коалициите по време кампанията за местните избори през 2015 г. 2 059 383 лева (без ДДС) са похарчени за предизборната кампания за президентските избори през 2016 г. Много повече - над 3 милиона лева са били раздадени за медийно отразяване в последната предизборната кампания през март тази година.

- За последните 10-15 години управляващите създават предпоставки за изкупуване на медии от определени лица и групировки близки или направо обвързани с властта.

- Рекетът, заплахите и изнудванията на собственици, главни редактори и журналисти пък са добре познати похвати, използвани още от зората на демокрацията.

Бавно, поетапно, но сигурно медиите се подчиняваха от централната и местната власт. За целия цикъл на този недемократичен процес свидетелстват и многобройните анализи и класации през годините, отразяващи свободата на словото. За съжаление България е на едно от последните места. През 2017 г. България е на 109-о място по свобода на медиите от общо 180 страни в класацията на "Репортери без граници". Спадът на България започна преди повече от десет години, като през 2006 г. страната бе на най-добрата си позиция - 35-о място, и оттогава се движи само надолу, като в последните години ускорява.

За съжаление през цялото това време всички мълчат и се правят, че не виждат проблема.

Забелязали ли сте колко арогантно се държи премиерът Бойко Борисов с журналисти. Крещи, нагрубява, сърди се като дете, рядко оставя да зададат неудобни въпроси. Репортерите не могат да питат, да му държат сметка, а само да отразяват поредните му подвизи и денонощен героичен труд в полза на род и Родина. Така в продължение на много години герберската пасмина  наложи този стил и метод на общуване и си създаде небивал медиен комфорт, чрез който манипулира общественото мнение с твърда ръка. Всички онези журналисти, които сега скочиха да защитават Виктор Николаев са били по един или друг начин "подчинени" на Борисов кой за повече, кой за по-малко облаги или пари.

Безгръбначната журналистика и масовото медийно сервилничене доведе и до случая "Николаев".

Войната – БорисовРадев–Цветанов

Без съмнение поведението Антон Тодоров е недопустимо, дали обаче герберът не беше отстрелян и то с финес, защото стана твърде неудобен? Депутатът е истински трън в задника и е доказал, че може да се върти като пумпал на всички страни стига да има изгода и пари. Той многократно смени политическия си мироглед в името на собственото си благо. Човекът, който съвсем доскоро кълнеше и плюеше Бойко, сега застава на негова страна. Спомняте ли си какво написа той в книгата си "Шайка": "От всичко изнесено може да заключим, че лицето Бойко Методиев Борисов е кръстник на мафията, а шайката ГЕРБ не са нормална партия, а картел за трупане на мръсни пари и начин да се докопа всеки мерзавец до сладка платена службичка".

Всъщност Тодоров е човек на Цветан Цветанов и никой не се зачуди защо преди няколко дни Цецо съвсем откровено заяви, че депутатът е един "много компетентен и подготвен" човек и според ГЕРБ е правилно той да заеме поста шеф на Комисията по досиетата. След воя от страна на псевдоопозицията обаче властта отстъпи. Разцеплението в ГЕРБ обаче се усеща съвсем ясно и от едната страна застават Радев и Борисов, а от другата Цветанов. Нищо чудно президент и премиер да са се разбрали задкулисно за закупуването на така скъпите самолети, а Цецо да е останал с пръст в уста. Само да си припомним как преди няколко дни Бойко падна на колене пред Радев, за да го моли за прошка и да му иска приятелство. В цялата тази схема Антон Тодоров се яви доста неудобен, атакувайки неспирно президента и бързо, бързо беше отстрелян и то не от друг, а от човека, който доскоро наричаше кръстника на мафията.

Големият страшен Путин

Веднага след скандала се появиха твърдения, че Сатаната от Кремъл предизвиква размирици в България. Започна се с избора на ВСС, минахме през Хасковгейт и ударихме дъното с Антон Тодоров и Валери от Бургас. А какво да кажем за ред други пищни скандали, белязали последната година и втръснали ни като протяжен и евтин латиносериал. Може би някой клати лодката и упорито иска да размъти водата. Да свали ГЕРБ, да свали Бойко. Между впрочем това е изпитан сценарий, разиграван през годините от Борисов. Стрелят го, убиват го, свалят го, вода му подливат... Едва ли обаче външни сили са намесени в поредния скандал, но за герберите в момента е изключително удобно да внушават подобно нещо и да прикриват по този начин собствените си кирливи ризи и безбройните си по-големи и по-малките си далавери.

Свободна телевизия, ама друг път

Спомняте ли си как бТВ спря предаването на Слави Трифонов и то два поредни пъти? Цялото Шоу бе свалено от екран, защото Слави прочете писмото в защита на референдума. Тогава от телевизията обявиха, че това е недопустимо и заглушиха свободното слово. За жалост в този момент нито един журналист,  социолог или анализатор не застана в подкрепа на Слави. Да, Валери Симеонов и Антон Тодоров заплашиха Виктор Николаев индиректно, но при случая с Шоуто, цялото предаване бе цензурирано само, защото не се хареса на властта. Появиха се и твърдения, че зад цензурата стои самият Борисов и неговият страх от необуздания и непредсказуем Слави. Къде бяха тогава онези, които плачат днес? Къде бяха декларациите, изявленията, пламенните постове във Фейсбук. Къде беше тогава т.нар.журналистическа гилдия? Не е ли това двоен стандарт и не доказва ли, че в действителност и при последния случай не става въпрос за свобода на словото, а за поредната манипулация?

Двама идиоти в една люлка

Не бива да пропускаме и възможността Антон Тодоров и Валери Симеонов  да са просто двама пълни идиоти, които не знаят какво говорят. Последните две седмици бяха тежки за Антон Тодоров, защото аха да вкуси от сладката служба в Комисията по досиета, но не му се получи. Вицепремиерът пък от месеци го играе като селския глупак и приказките му могат да са просто поредната проява на малоумие, което показва напоследък. Нищо чудно недодяланите им думи в ефира на Нова да са само израз на политическото им безсилие. Това обаче само доказва какви хора са натоварени със задачата да управляват България и да ни представят пред света.

И докато Тодоров се скри и пусна други гербери да чистят след него, Валери Симеонов продължи с абсурдите и се стигна до там да поиска извинение от медиите чрез правителствената пресслужба. Поведението му за сетен път показва невиждана наглост и безпардонност, типична за цялото сегашно управление в чийто символ се превърна той и премиерът на Републиката!

Монополът на Първия

За жалост случаят с Виктор Николаев потвърди добре познатата и болезнена истина - ГЕРБ и Борисов държат монопола над цялата държава. Те са пуснали пипала не само в медиите, но и в икономиката, сигурността, културата, образованието, здравеопазването, туризма. Както на държавно, така и на местно ниво, България се е превърнала в тоталитарна дупка, от която излизането ще е трудно. Чистачка да станеш -на ГЕРБ трябва  се кланяш !

Събитията от последните дни все по-често ни карат да се запитаме колко още може да паднем надолу? Какво трябва да се случи, за да се събудим от летаргичния сън и да променим системата. Няма ли да се поучим от историята, от смелите българи, които са защитавали правото си на свобода и не вземем лопатите, за да покажем на властта, че ние сме тези, от които зависи бъдещето!

Защото въпросът с безогледната цензура на ГЕРБ е само един от елементите на упадъка в страната. Упадък, докаран ни не само от ГЕРБ, но и от БСП, от ДПС... Няма стопанска или друга сфера, в която политическият монопол да не е разкъртил и проял обществения и социален живот  в страната. Няма област и населено място неосквернени от политическото мракобесие и диктат! И така вече толкова години! Толкова години и толкова търпение...

И затова, времето настана, братя! Времето да изградим бъдещето си! Сами. Сами да оттървем Родината от политическия боклук и да я променим... 

 

Вижте и други материали по темата:

Слави Трифонов и Ку-Ку Бенд - NO MERCY

Прасето, което подуши гербера

Така няма да стане, пичове! Аре, ако ви стиска, да излизаме на улиците и да ги пометем! Журналисти, лайна ли имате в устите си?!

Слави Трифонов показва в 14 ч. спряното предаване с участието на Васил Иванов

Свинският модел подцени словото, гробът му е готов

В. Иванов: Доказах, че центърът на политическата цензура е един и същ, публиката онемя

Слави Трифонов: Васил Иванов разкри гнусни случаи на цензура и корупция. Утре ще научите цялата истина на пресконференция

bTV отново цензурира "Шоуто на Слави"

Cлaви Tpифoнoв ĸъм нoвия пapлaмeнт: Πpиeмaтe peфepeндyмa или идвaм!

Българските медии смачкани от цензурата

Цензурата на шоуто!

Трите забранени предавания на Слави Трифонов

Слави Трифонов: Спирането на предаването ми е цензура (ВИДЕО от пресконференцията)

ЦЕНЗУРА! След писмото на Слави до политиците, БТВ цензурира предаването!!!

Щурмът на Валери - само на база полицейско разпореждане

Дадена дума, балон на вятъра

Собственици на затворените заведения в Слънчев бряг недоволстват срещу Валери Симеонов - ще си търсят правата в съда*

ОСТАВКА ЗА … ШУМА?

Вицепремиерът Валери Симеонов като стражар, некадърен графоман. Няма такава гротеска, наречена „държава“!

Валери Симеонов пак "възцаряваше тишината" в Слънчев бряг

И патриотизмът у нас е с особени измерения

Чорбаджи Валери Симеонов отменя класовете за прослужено време

Минималната пенсия стана 180 лв.: Обещанията на (НЕ)Патриотите заметени под килима – народът пак излъган!

Сблъсък за пенсиите: Проценти, аргументи и... стихове

ПатрЕотични калинки... и разни други паразити налазиха властта

Симеонов: Държавна воля... По-задоволителна картина... Конфискация

За Симеонов участието му в трафика на мигранти е "индийски филм"!

Съпартийката на Валери Симеонов пак в ареста

ЕКСКЛУЗИВНО! НОВ СКАНДАЛ РАЗТЪРСИ ПАРТИЯТА НА ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ! ЗНАКОВИ ЛИЦА НАПУСКАТ ПАРТИЯТА МУ И СКАТ ТВ!

БАРЕКОВ И БАЙРАКТАРОВ СЪС СИГНАЛ В ПРОКУРАТУРАТА: Валери Симеонов покровителства и организира трафик на нелегални мигранти!

ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ЗАПЛАШИ ЖУРНАЛИСТА ДИМИТЪР БАЙРАКТАРОВ ПУБЛИЧНО!

ЛЪЖЕПАТРИОТИТЕ ВЗЕХА ДА ЛЪСВАТ ЕДИН ПО ЕДИН! Позьорът Валери действа по стария гербаджийски метод за каналджийката си Анелия: Гръмне ли бушонът - повече не ни трябват!

ДИМИТЪР БАЙРАКТАРОВ ПОПИЛЯ ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ И МУ ПОИСКА ОСТАВКАТА

ПОКЪРТИТЕЛНА ИСТОРИЯ: Докато в хотела на вицепремиера Валери Симеонов спят командированите военни и полицаи, бутат бараката-ресторант на съседа му-легенда Васко Паяка! (СНИМКИ)

ВЛАСТ ПОДЛА! Валери Симеонов шикалкави в стила на ментора си Борисов: Изведнъж арестуваната от партията му се оказа, че не е негова!

Всички чудовищни престъпления започват с хиперактивност на гротескни индивиди

DJ Станчо: Влезе полицаят, след него - шефът му, след него - вицепремиерът му

Диджей Станчо: Патриот съм, но моят патриотизъм е различен от този на Валери Симеонов

Валери Симеонов арестува диджей Станчо в Слънчев бряг (обновена)

СЛЪНЧАКА ГЪРМИ: Псуват и освиркват Симеонов! Хората крещят: "Оставка" и "Довиждане"! (СКАНДАЛНО ВИДЕО)

Проверките на Слънчака продължават с пълна сила! Ето какви ги свърши тази нощ вицепремиерът Валери Симеонов

Валери нахлу в "Бедрум" под скандирания "Палячо" и "Пе*ал" (ВИДЕО)

Човек на Валери Симеонов е тартор на бандата за трафик на мигранти

Валери Симеонов се закани на дискотеките по морето: Сега ще видите кон боб яде ли!

Валери Симеонов: Следващата седмица ще има яко събаряне на бараки в Слънчев бряг

Валери Симеонов: Следващият скалп, който ще закача на стената, ще е на Слави!

Бареков и Байрактаров със сигнал в прокуратурата: Валери Симеонов покровителства и организира трафик на нелегални мигранти!*

Валери Симеонов сътвори зрелищен екшън в "Бедрум"! Затвори всички дискотеки, 4000 го изпратиха с възгласи "оставка"!

Валери Симеонов vs Кирил Домусчиев, иска да му вземе морския флот

Симеонов дава Елена Йончева на прокурор за "нещо като национална измяна"

Валери Симеонов погна тротинетките в Слънчев бряг

Върху руините на СКАТ вдигат масивна бизнес сграда. Валери Симеонов задължава още неизгонените служители да подписват скандални декларации!

ПОРЕДЕН СКАНДАЛ!Дясната ръка на Валери Симеонов Дебелата Камелия е арестуваната за трафик на емигранти на магистрала Тракия!

Има ли партиен чадър от Обединените патриоти за трафик на бежанци?

ПСЕВДОПАТРИОТИТЕ ИСКАЛИ ДА ПРОДАДАТ БЪЛГАРСКАТА ЗЕМЯ

Фирмата СКАТ ТВ ООД на Валери Симеонов - НАРУШИТЕЛ НА ЗАКОНА!

ЗАБРАНИХА НА ЖУРНАЛИСТ ДА ВЛИЗА В НАРОДНОТО СЪБРАНИЕ

Ово е стандарт: Вицепремиер дебне мургави джебчийки на плажа и изключва нощем тонколоните на Слънчака

Кой открадна парите за оградата?

Богомил Бонев размаза "недоразумението" Валери Симеонов!

Каракачанов като Пияния Дионисий, ромка вади цици и мята гьобеци пред Валери Симеонов!

Бареков: ПатрЕотите признаха "македонския" език, сега се захванаха и с латиницата

Краденето продължава: ПатрЕотите ще лапат още евро от ЕС за оградата с Турция!

Подписка за махането на Валери Симеонов като вицепремиер

МЕГАСКАНДАЛ С ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ: Никой не го иска за шеф на Съвета по етническите въпроси! Напускат заради него!

Валери Симеонов насочил целия медиен пакет за изборите към собствената си телевизия

КОИ СА ФИРМИТЕ НА „ПАТРИОТИЧНИЯ ФРОНТ“, КОИТО СТРОЯТ ОГРАДАТА?! ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ ИНИЦИИРА ПРОМЯНА В ЗАКОНА ФИРМИТЕ ДА БЪДАТ ИЗБИРАНИ БЕЗ КОНКУРС! НИНОВА РЕЧЕ „А“, И СЕ СГЪНА ДА ОТИДЕ ДОКРАЯ!

Как Симеонов превърна границата и патриотизма в бизнес за милиони!

Фирмите на Симеонов превозват мигранти, докато строят ограда с Турция

"Блокадата" на границата с Турция на патрЕОтите се оказа евтин пиар и падна бързо (ВИДЕО + СНИМКИ)

Разследване на екипа на Слави за Валери Симеонов

Валери Симеонов: Адвокатите ми ще гледат внимателно "Шоуто на Слави“ ..

Валери Симеонов: Ще сезирам СЕМ за „Шоуто на Слави“ 

Слави показа как Валери Симеонов си докарва до 3000 лева на ден от нощувки с държавни пари

Байрактаров, който напусна "ПатрЕотите": "Обединените идиоти" обслужват ЧСИ и банковото лоби


38131