Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / Във времето на ГЕРБ ...
Във времето на ГЕРБ - Българите юнаци станаха просто бедни българи (ОБНОВЕНО)

Във времето на ГЕРБ - Българите юнаци станаха просто бедни българи (ОБНОВЕНО)Силвия Искренова

Информационен сайт „ДНЕС“

 

Над милион и половина българи живеят под прага на бедност. Милион и половина българи живеят с по-малко или с 351.11 лв.! 

1,7 млн. българи живеят с доходи до 700 лв., при минимална заплата от 560 лв. Около 400 хиляди живеят със средни доходи между 1000 и 2000 лв., които не могат да им осигурят икономическа сигурност. Това според официалните данни..., а другите - истинските данни ние ги знаем изпитваме ги всеки ден по джоба, по гърба си... и те нямат почти нищо общо с публикуваните официозни статистики, показващи значително по-малък процент живеещи зле. Простичко казано - животът на мнозинството българи е невъзможно тежък, труден и изпълнен с всекидневни лишения и недоимък.

Какво излиза? България е бедна. Българинът е поставен в унизителни условия на живот. Ежедневието е борба за оцеляване. Жизненият стандарт е отчайващо жалък за близо 80% от населението. И това в момент, когато управляващите говорят за своите успехи, за рекорден ръст на БВП, за стабилност..., за добрия живот и все подобряващия се стандарт на нас - т.нар. население. Ето ги фактическите „видими резултати“, явяващи се при това на фона на облагите и разточителния лукс, лъхащ от разгулния живот на целокупната политическа класа.

Премиерът Бойко Борисов обича да казва – Пари има за всичко! И раздава ли раздава... Като за последно. Белким се закрепи още...  Има за всичко, но не за всички. Не и за нас. Дават се пари, които до хората не стигат... Все се питаме докога може да издържим така? Колко пари ни трябват да живеем? В Северозападна България имало хора, които карат с по 14 ст. на ден. 

Има и такива, които разполагат със 100 лв. на месец! Значи може! За радост и гордост на ГЕРБ. Явно много, ама наистина много можем да носим на бой, на глад, на мизерия. Е има и такива, които карат с 1000 на месец и с 10000 на месец, има които карат и с много повече...! Но колко са, кои са те? И как са спечелили и печелят тези пари...?

Българите са юнаци! Мнозинството. По тази причина и доходите са последната грижа на правителството. Важно е шайката и обкръжението и да е добре! Най-вероятно по тази причина ни свалят и по три кожи от гърбовете. На отговорните органи в държавата надуването на сметките за ток, парно и вода никога не им се струват пределни и достатъчни. Затова го правят през три месеца. От юли очакваме новото и поредно шоково поскъпване. Било с малко... Всеки път с по малко. И накрая се чудим как да си плащаме сметките.

А колко да е малко поредното увеличение при тези заплати и пенсии? Взимаме най-малко в ЕС за час труд. Осем пъти по-малко, отколкото в Дания например! 

След 10 години управление на Бойко Борисов се оказа, че сами ние сме си виновни, че сме бедни. Оказа се, че цялото българско общество мизерства…, защото просто не оценяваме къртовския труд на управляващите.

А когато много, много вземем да мрънкаме горивото поевтинява с 6 стотинки. И после пак се вдига... с 16 стотинки. Фокуси. На картела Златев & Борисов.

Тук Бойко Борисов и придворните социолози и псевдоанализатори биха казали. За Великден магистралите бяха задръстени от коли, КПП-та затапени, а народът ваканцуваше в чужбина, пиеше и ядеше на корем по кафенета, барове и ресторанти...

Ами да! От 7 милиона българи все 10-15% ,могат да си го позволят повече кеф, те са и така наречените богати. Които не са като тези 80%, които нямат и кътат постоянно пари за храна, за отопления, за лекарства…, а за развлечения, почивки и дрехи да не говорим.

Властниците ни обаче са слепи, неми и глухи за това, а Европа може да не чува, но вижда! Даже ни дават за пример!

Дори Сръбският президент Александър Вучич, който си е приятел с Бойко Борисов каза пред целия европейски елит, че страната му не е най-бедната, защото заплатите и пенсиите са... по-високи от България! Чухте ли, прочетохте ли добре: Сърбите са по-добре от нас!? И това след толкова войни, след толкова упадък, че и през бомбардировките на НАТО минаха!         

Но прав е човекът! Никой не е като нас!

А само да припомним, че протестите срещу Вучич не спират. Сърбите искат главата му – заради ниския стандарт на живот, лошото управление, цензурата и репресивните изборни правила.

А какво искаме ние? Ние, които сме на дъното на дъната в Европа!

Най-нормално е да спрем да блеем и да понасяме бездарното, некадърно и нагло управление, носещо ни скъпотията, немотията, разрухата и упадъка на страната. Най-нормално е да спрем да се държим като Българи юнаци. И наистина да се стегнем, да се вземем в ръце! Просто защото така, освен че ние сме обречени, обречени са и децата ни. Обречена е Родината.

А дори и по напудрените официални статистики..., половината българчета живеят в материални лишения.

Ние не сме Българи юнаци, ние сме си просто бедни българи! Да си го кажем без недомлъвки и срам. Истината не е срам. Да се срамува властта, докарала ни до тук! Вече три мандата на Бойко Борисов и ГЕРБ - от 2009 та чак досега! Ааа, пардон, пардон... Бойко е във властта от 2001 та до сега, беше секретар на МВР, после кмет...

Какво да говорим повече.... 

 

Image result for Валентин Златев. и борисов лукойл       Image result for близкия приятел на Бойко Борисов - Валентин Златев

Image result for борисов лукойл

 

ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Няма по-скъпо от живота. В България – буквално

Народът! Марш към кофите..., а Бойко ще стиска!

По селата сме забравени... и от управници, и от Бога


98072