Гражданско Движение ''ДНЕС''

Спорт и любопитно

Wizz Air пуска 4 нови маршрута от София и един от Варна

Wizz Air пуска 4 нови маршрута от София и един от ВарнаПрез миналата година Wizz Air е превозила рекорден брой пътници и e разширила значително оперативната си дейност. Пътниците на нискотарифния превозвач са достигнали над 28 милиона, което е с 24% повече в сравнение с 2016 г., обявиха от компанията.

2.5 милиона от тези пътници са от и до България, което е представлява ръст от впечатляващите 47% в сравнение с предходната година.

През 2017 г. към флотилията на лоу кост авиокомпанията са се присъединили 14 нови самолета – 13 Airbus A321 и един Airbus A320.

Wizz Air остава водещата авиокомпания в България по брой на обслужените клиенти след като през юли откри втора база у нас – на летище Варна. В нея бяха открити 36 нови работни места.

В момента нискотарифният превозвач има осем базирани самолета в България, седем в София и един във Варна, осигуряващи работа на над 300 души екип.

През 2018 г. Wizz Air предлага за продажба 3.3 милиона самолетни места по българските си маршрути, което е с 27% повече от предходната година.

От март ще започнат да се обслужват четири нови маршрута от София. От април от Варна ще се изпълняват полети до Виена. Така общият брой на дестинациите от София, Варна и Бургас става 44.

 

Източник: https://offnews.bg/