Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / За „невидими” пешехо...
За „невидими” пешеходни пътеки в центъра на Кърджали сигнализира „ДНЕС” до кмета на града

За „невидими” пешеходни пътеки в центъра на Кърджали сигнализира „ДНЕС” до кмета на градаВъв връзка с постъпили сигнали  в приемната на ”ДНЕС” в Кърджали, доброволците на Движението изпратиха писмо до кмета инж. Хасан Азис, в което го уведомяват за неудобствата на гражданите, движещи се по бул. „Беломорски”. 

„Проблемът на хората  е такъв, че почти  е невъзможно да преминават през пешеходната пътека на  булеварда без риск за живота им. Също така е много трудно и за майките с колички. Липсва маркировката на пешеходната пътека или е невидима за гражданите. Знак за пешеходна пътека за шофьорите на МПС въобще не съществува, което е предпоставка за трагични инциденти”, пишат доброволците на „ДНЕС” до кмета Хасан Азис. 

„Въпреки, че в по-голямата част от деня има засилено присъствие на контролни органи, те не спомагат за безопасно пресичане на граждани на обозначените места по булеварда. Видно за всички е, че от както е отворен ГКПП „Маказа”, трафикът на МПС е засилен”, уточнява организацията на „ДНЕС” в Кърджали. 

Доброволците на Движението се надяват, че местната управа ще реагира бързо и адекватно на подадения от тях сигнал, за да се предотвратят инциденти с евентуален трагичен край.


1504