Гражданско Движение ''ДНЕС''

Новини от „ДНЕС“

Начало / Актуално - Новини от „ДНЕС“ / ЗА БАЛАНС* > Радан К...
ЗА БАЛАНС* > Радан Кънев: Театърът с ”мажоритарната система” - популистка парлама

ЗА БАЛАНС* > Радан Кънев: Театърът с ”мажоритарната система” - популистка парламаТеатърът с ”мажоритарната система с абсолютно мнозинство в два тура” завърши. Слаба работа. Дали ГЕРБ, ДПС и Слави играха в една пиеса или всеки - в своята, не е толкова важно. Важното е, че е популистка парлама. Това написа Радан Кънев от ДСБ.

Но още по-важно е, че това театрално представление не може да спаси досегашния модел - той е мъртъв поради липса на доверие. За добро или лошо.

Пропорционалната система, основана на партии-корпорации, които заместват бюрата по труда, издържат се с парите на гражданите и бизнеса и с тях финансират медиен и социологически картел, е изчерпана, пише още той вв фейсбук.

Тя може да продължи да съществува още известно време, но не може да донесе добро. Дори при перфектна икономическа конюнктура, намаляване на безработицата и леко увеличаване на доходите (което е донякъде картината сега), тя не може да създаде доверие. А без доверие, демокрацията не работи, не може да си постига целите, смята десният политик.
.
Източник: https://frognews.bg/
 
*Заглавието е променено от редакцията