Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / За Борисов обратното...
За Борисов обратното броене започна ли?

За Борисов обратното броене започна ли?Коментар на Десислава Любенова

Информационен сайт „ДНЕС

 

Скандал, трагедия, криза... последвани от признаци на безпомощност, хаотични действия, прехвърляне на отговорност, лудо и неистово бягство от вина..., ПиАр, ПиАр... и сляпа надежда лошото да отшуми лека–полека във времето. Така от години... С претръпнало, безжизнено и свикнало с тези сценарии общество.

Толкова е просто. Добре отработено и смазано. Това е „работещият“, кризисен и спасителен правителствен сценарий за справяне с проблемите в държавата.

Ако нещата излязат от контрол и общественото напрежение ескалира, ако има много недоволни – премиерът тутакси сменя бушона. За да се спаси и опази властта.

Оставката на Нено Димов е под №9 в кабинета „Борисов 3”. Преди Нено Димов, от правителството се оттеглиха осем министри и един вицепремиер. Николай Петров откри сметката. Втората оставка, която така и не беше приета, беше на министъра на енергетиката Теменужка Петкова. Най-много оставки наведнъж бяха подадени след трагедията край Своге – на Валентин Радев, Николай Нанков и Ивайло Московски. След скандал си отиде и вицепремиерът и лидер на по-малкия коалиционен партньор Валери Симеонов. „Апартаментгейт“ коства поста на Цецка Цачева. В края на годината оставки хвърлиха Румен Порожанов и Бисер Петков.

 

Равносметката 2019: Апартамент гейт

 

Да не забравяме и „гръмките“ оставки на втория човек в ГЕРБ – Цветан Цветанов.

Така наречени „ремонти“ съпътстваха и предишните кабинети на Борисов. Сред „изгорелите“ бяха Веселин Вучков, Христо Иванов, Тодор Танев, Ивайло Калфин, Румяна Желева,, Анна-Мария Борисова и др.

Оставката, в случая на екоминистъра Нено Димов е част от уравнение от 10-годишната формулата на Борисов за поемането на така наречената политическа отговорност. В случая оставката е факт, арестът е факт, но... вода няма!

Правителството е с изути гащи насред поредната грандиозна национална криза.

Правителството, както винаги няма нито желанието, нито идеите, нито възможностите да даде смислени отговори и да вземе работещи решения в интерес на гражданите си.

Правителството стана пак за резил! Вложени милиарди през годините, пък вода няма?


 

Правителството разсипва не само водните ресурси..., сега пак отваря прозореца, проветрява и очаква коалиционният партньор или ДПС, или бизнес кръг да даде някакво име за нов министър. Поредният фиктивен, безгласен, управляем. И бъдещ бушон.

Питаме се всички едни неща, но отговор отдавна имаме, деветата оставка в правителството на Бойко Борисов, дали ще напълни язовир „Студена“? Ще има ли вода и кога?

А дали властта ще удовлетвори и успокои стотици хиляди българи, които ще бъдат засегнати от водната криза в близките месеци!? Криза не толкова от сушата, а от безхаберността, недалновидността и безотговорността на властта и на ГЕРБ, които управляват вече 10 години.

 

 Бойко Борисов: Урокът, който научих е, че в политиката най-трудно се връщат думите


Ще мине ли номерът с един подпис /в този случай на Нено Димов, разрешил ползването на питейната вода за промишлени нужди/, зад който може да се скрие цял един порочен и прогнил модел на управление?

Вината за „водната криза“ се прехвърля като горещ картоф измежду десетина институции, колцина министри и най-вече от един министър-председател.

Стои с пълна сила и въпросът защо едно ведомство не отговаря за язовирите, а дузина!? Кой позволи това? Не стана ли точно по времето на десетгодишното управление на Борисов?! Когато всичко се разпарчетоса. За стената отговаря едно министерство, за водата – друго..., за каналите трето, за тръбите четвърто... и така нататък.

 

Бойко Борисов: От филията с мас до политиката

 

Така наречената политическа отговорност пак се намери на кого да бъде харизана... на Пунта Мара, някъде под големия чадър!

Г-н премиерът безусловно се намира в деликатното и сложно положение, в което системата му регулярно дава накъсо.

Празните обещания и привидното безпощадно отношение към съгрешилите все по-малко хващат декиш, няма и да вдигнат нивото на водата в пресъхналите язовири.

А пардон, да си спомняте някой от отстранените от Борисов министри да е пострадал осъден през годините? Няма и да си спомните. (Московски се спаси от съд за смъртта на сина си)

Проблемите в България не са от вчера и не от днес, става ясно и че властта ги проспива и неглижира.

Можем да очакваме още уволнени, още оставки, още министри клиенти на прокуратурата. То не е като да няма защо...!

Можем да очакваме и да бъдем сигурни, че все ще се намери кой да поеме и да влачи политическата отговорност на цялото правителство и на Бойко Борисов.

Единственият стабилен, неизмокрен и чист като сълза в бурите от скандали си остава той. Поне привидно в неговите очи и в тези на прослойката, той ще си носи ореола на стабилността до неизбежния край.

Дано някой му подскаже, че свършва водата, която движи колелото на третия му мандат, докато на вратата му вече чука следващият зрелищен скандал.

И за чудовищната корупция, и за екокатастрофата, и за „Апартаментгейт“, и за хаоса в здравната система, и за провала на социалната политика, и за престъпността и неработещата съдебна система, и за водната криза, и за бъдещите кризи с газ, ток и за другите неизбежни кризи. За всичко има конкретен човек, който е длъжен и трябва да носи отговорност, да поема персонална вина.

А иначе, обратното броене е започнало! 

 

Пламен Георгиев беше възстановен на работа като прокурор в Специализираната прокуратура

 

Симеонов нарече майките на деца с увреждания „Кресливи жени с уж болни деца”

 

Волен Сидеров казва тежки истини в предаването Референдум по БНТ 1

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

2019 – България между скандали и дипломатически гафове

Девет министри от кабинета Борисов-3 подадоха оставка

Слави Трифонов: Добре, бе, не изпитвате ли отвращение?

София, 4ти мандат управление на Фандъкова...: Взривоопасен ремонт за 46 милиона лева

Проф. Н. Слатински: Некомпетентността в управлението вече е национален проблем

Дойче веле: Нено Димов си отиде, но чудесата му остават

Как ГЕРБ ще борят корупцията? С (не)зависим орган, от който нищо не зависи!

Манолова: Бюджет 2020 е трохи за пенсионерите и работещите хора (видео)

Манолова настоява държавата да поема болничните, а пенсиите да се преизчислят

Прокуратурата разследва 1/3 от правителството со кротце, со благо

Евгений Дайнов: Стигнахме до диктатура на прокуратурата

"Апартаментгейт" и в Пловдив: Приятели на кмет от ГЕРБ с евтини имоти

Време е за уроци по испански! >> Пламен Георгиев подаде оставка от спецпрокуратурата

Скандалните заменки "хванаха гората"

Заради невъзможност да реши проблема на децата с увреждания, социалният министър Бисер Петков подаде оставка, Борисов я прие (обновена) 

"Бойко имат право да го обичат..."

"Спасителят" Бойко ни избави от поредната злина

Манолова – една крехка жена, срещу един не на място... мъж

Хвърляй прах в очите

Национална стратегия за заличаване на България

Залезът на ГЕРБ – траен и непоклатим

Почти като скръбна вест

Оставки без минавки и напред..., но всичко има и начало, и край

Лъжи на килограм! >> Вместо ръст на заплатите, сестрите пак получиха обещание

Продължаваме да горим... от бедност и отчаяние. Достатъчно!

По образованието и здравеопазването ще ни познаете

Hикой не може да обещава като теб

Прилича на преврат: Борисов вече нищо не може да направи120038