Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / За Борисов журналист...
За Борисов журналистите са мисирки, а човек от президентството - келеш

За Борисов журналистите са мисирки, а човек от президентството - келешБезпардонното поведение на високопоставени лица в държавата достига нови висини. Защото изглежда живеем в държава, в която обвинител №1 нарушава конституцията, но няма механизъм, с помощта на който да се разследва. И защото имаме премиер, който си мисли, че е хванал Господ не за шлифера, а за оная работа и се държи безобразно с медиите.

С фамилиарното поведение на уважаемия премиер сме свикнали отдавна. Журналистите са му явно стари познати, а някои дами от жълто-кафявите медии дори се хихикат и кокетничат на фона на дебелашките му и доста нагли квалификации. За съжаление това се е превърнало в симптоматично поведение от страна на медиите, които позволяват това. И така порочният кръг се затваря.

Малко световни лидери си позволяват такова своеволно поведение с медиите. Един от тях е Тръмп. А знаем, че Борисов и Тръмп много се харесват. Но за приликите между тях двамата няма да говорим. 

 

За мисирките и големите белите птици 

Премиерът явно има афинитет към пернатите животни. Милите и драги нему журналисти неведнъж са били наричани от Борисов по интересни начини. Те не питат, а “крякат”. Като какво, ще оставим на вашето въображение да прецени.

Днес Борисов отново прекрачи границата и нарече представителите на медиите мисирки. Реагираха малцина. Държачите на микрофони може и да са се стъписали от изказването, а може и да са привикнали на подобно отношение от страна на премиера. Нетърпимост обаче още се среща - една от журналистките го помоли за уважение, защото никой не го наричал “петел”. Но не можем да очакваме много от човек, който открито може да нарече главният секретар на президента “келеш”. 

“Как па сини тръби намерихме, д**ба, кажи им да ги заравят бързо бе“, каза премиерът Бойко Борисов на кмета на Перник Станислав Владимиров и добави “тури отгоре една червена пътека”. 

Препоръки за развитие на ораторското майсторство: Господин Премиер, може да прочетете други книги и да смените “Винету” на нощното шкафче. Обогатява словото. Току виж сте научили за други птици, с които да окачествявате родните журналисти. 

 

Източник:https://frognews.bg/

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Радев: Снемам доверие от правителството. На всичко това трябва да се сложи край!

Анализ: Властта е в цайтнот. Страната се развива хаотично. ГЕРБ са се срастнали с държавата

Хиляди искат оставка на правителството! Блокираха София!

За Борисов обратното броене започна ли?

 121182