Гражданско Движение ''ДНЕС''

Актуално

Начало / Актуално - Актуално / За концесиите, остав...
За концесиите, оставките и имунитетите - СРАМ! А за оставката на Симеонов ВЛАСТТА Е БЕЗ СРАМ!*

За концесиите, оставките и имунитетите - СРАМ! А за оставката на Симеонов ВЛАСТТА Е БЕЗ СРАМ!*Информационен сайт "ДНЕС"

 

Добър ден за медиите в България днес! Имаме поводи да поговорим за концесиите, оставките и имунитетите наведнъж!

Да видим фактите:

1. За концесиите и летище София – Народното събрание отхвърли промени в Закона за концесиите, внесени от ПГ на БСП, с които се целеше и спиране на концесията на летище София.

2. За оставките - Изпълнителният директор на БДЖ Владимир Владимиров, финансовият директор Филип Алексиев и председателят на Съвета на директорите на "Холдинг БДЖ" и зам.-министър на транспорта Велик Занчев са подали оставките си късно снощи.

3. За имунитетите - Главният прокурор Сотир Цацаров отправи към Народното събрание искания за снемане на имунитета на шестима народни представители от БСП, ГЕРБ и "Воля". Исканията касаят разрешение за възбуждане на наказателно производство.

 

Може би след излагането на фактите, не е нужен допълнителен коментар! Но все пак, ето някои нюанси:

1. За концесиите и летище София - БСП са против концесията на летище "София" с аргумента, че то е печелившо. ГЕРБ се опитват да ни убедят, че такава е практиката в Европа, нормално и полезно е. Може да е печелившо, но очевидно летището не се управлява добре, от гледна точка на националната сигурност. През седмица, в България влизат хора без проверки, хаоса е безподобен, корупцията е на най-високи нива.

Сигурното тук е, че от концесията ГЕРБ ще „лапа“, сигурно е и че без концесия други „лапат“!

2. За оставките – За оставките в БДЖ можем само да подхвърлим, че правителствата на Борисов (1, 2 и 3) и вече бившият транспортен министър на Борисов от 10 години оздравяват, реформират, финансират и съсипват БДЖ. След тези оставки, а и след поясненията по точка 1 „За концесиите и летище София, можем да добавим, че става видимо и за нас простосмъртните, защо Ивайло Московски бе подбутнат да подаде оставка, уж заради катастрофата в Своге.

3. За имунитетите – Да видим, Елена Йончева, Веселин Марешки, представител на ГЕРБ – всички вкупом сгрешиха и вкупом непотребни станаха. Зам.-председател на НС, председател на парламентарна група. Журналистка, преследваща правдата, професор- лекар и общественик! Народен представител от управляващата партия. Ще им бъдат образувани наказателни производства! СРАМ!!! Срам за тях, срам за нас, срам за държавата! В по-цивилизованите места по света, само заради обвиненията се дава не само имунитет, а и оставка, а на някои места си правят и сепуко…. Между другото, Московски вече е депутат, само да не му се наложи и на него да си дава имунитета.

И това са само някои дребни разсъждения и нюанси. От днешните разсъждения за КОНЦЕСИИТЕ, ОСТАВКИТЕ И ИМУНИТЕТИТЕ обаче, ни става ясно, в каква държава живеем! Няма такава държава! Журналистите трябва да са доволни, зрелища има! Скандали за КОНЦЕСИИ, ОСТАВКИ И ИМУНИТЕТИ в един ден! Няма такава държава! А за оставката на Валери Симеонов говорят само простосмъртните! Те там горе, обаче не чуват! Да не стане вкупом сгрешихте и вкупом оставка дадохте! ОСТАВКА!!!

 


ВИЖТЕ ДРУГИ СТАТИИ, КОМЕНТАРИ И ПОЗИЦИИ ПО ТЕМАТА:

Концесията на летище София* >> Депутатите посякоха мераците на БСП за промените в Закона за концесиите

Борисов недоволства на Конгреса на ЕНП: С такава дисциплина няма как да спечелим избори*

Няма такава държава* >> Цацаров поиска имунитета на Марешки, Йончева и още 4-ма депутати

Държавата на Дявола и Евангелието*>> За майките и имунитетите

А Валери Симеонов....?!* >> Ръководството на БДЖ подаде оставка

Йончева и още двама депутати се отказват от имунитета си, Марешки още не

 

 

Image result for КОНЦЕСИИТЕ, ОСТАВКИТЕ И ИМУНИТЕТИТЕ

Image result for КОНЦЕСИИТЕ, ОСТАВКИТЕ И ИМУНИТЕТИТЕ 

Image result for КОНЦЕСИИТЕ, ОСТАВКИТЕ И ИМУНИТЕТИТЕ

 

 

 


80871