Гражданско Движение ''ДНЕС''

Водещи новини

Начало / Актуално - Водещи новини / За папагалството на ...
За папагалството на един архитект

За папагалството на един архитектПозиция на Велик Андреев

Информационен сайт „ДНЕС“

 

Ние, българите, много си падаме по модерните неща, по еднодневките - като започнем от музиката и стигнем до политиката. Пореден пример за това е новопоявилият се Борислав Игнатов, когото трипартийната коалиция ДБ се надява да пробута за кмет на София. Популизъм лъха от този псевдополитик откакто е изгрял на политическата сцена, а евтиният ход, който е направил проваленият правосъден министър Христо Иванов с избора си за кандидат кмет е ясен на всички.

Резултат от изображение за Борислав Игнатов кмет на софия

Кандидат-кметът на десните 

На фона на омаскарена София, на недоволството на столичани към презастрояването и „ремонти на ремонтите“, естествено е ДБ да предложи архитект, който УЖ ще спаси София. Хитро, че чак гениално. И предсказуемо архитектът представи своите приоритети, за които щял да работи.

„Първите 10 неща за първите 100 дни“ прилича досущ като на Царя, който щеше да ни оправя за 800 дни. Е, доста добре ни оправи. Този филм сме го гледали и знаем края. А 10-те неща, които ще са приоритетни за Игнатов са дословно окрадени от Мая Манолова. За папагалството на архитекта ще дам ясен пример. Още когато беше Омбудсман, тя вреше и кипеше с проблемите в квартал „Обеля“. Хората искаха среща с нея, изплашени от презастрояването. Мая проведе няколко такива. Месеци по-късно и Игнатов реши, че ще го направи.

Само че плагиатството е видно, защото Манолова има зад гърба си доказан, огромен труд, който е положила за решаване на столичните проблеми и това е видно. Даже бих казал, че герберския слоган „видими резултати“ важи изключително за Мая. Няма да изброявам всички казуси и каузи, за които е допринесла, защото ще изпиша много страници. А Игнатов има в биографията си…думи, думи, думи… е, и популярна партньорка.

Ако се върнем малко назад ще разберем, че архитектът е облажил от сегашната власт, която тъй яростно плюе. Оказва се, че фирмата "БИГНАТОВ Студио Ню Йорк", чийто едноличен собственик е Борислав Игнатов, е имала ключова роля в организирането, провеждането и взимането на решения с безжично гласуване на общите събрания на магистратите, на които през 2017 г. бяха изслушвани кандидатите от съдебната власт за членове на ВСС.

 

Наглост... Борислав Игнатов: Ще продължа в надпреварата

Нека не се залъгваме, това че някой си е архитект не означава, че може да създаде архитектурен облик на столицата. Още повече - Игнатов е завършил специалност „Градоустройство“, а не се е занимавал с това в последните 24 години. Смешно е да се създава ореол около някого, когато той не светец. Освен това никой кмет няма правомощия да решава еднолично, всички проекти минават през конкурси.

Затова нека не се превъзбуждаме като деца от един напомпан балон. Знаем, че той излита тъй бързо, както е дошъл.

Резултат от изображение за Борислав Игнатов кмет

Борислав Игнатов

 

ВИЖТЕ ДРУГИ МАТЕРИАЛИ ПО ТЕМАТА:

Мая Манолова: Искам "похитеният" град София да се върне на гражданите

Глупостите край нямат >>  обяви "10 неща за първите 100 дни"

В София всичко е ясно, но... интересното тепърва предстои

Звездата на Манолова разцепи и напомни за отдавна забравени политици

Нов гладен >> Архитект  е кандидатът на "Демократична България" за кмет на София

Непозната обреченост >> "Демократична България" издига за кмет на София арх. ?

 

 

 


113373